معرفی بازی موبایل کلماتیک؛ بازی جذاب با حروف
مهمترین مورد برای موفقیت ساختهای همچون کلماتیک، طراحی مناسب و راضیکنندهی رابط کاربری است که بازی از آن به خوبی بهره میبرد
بازیهای حدس کلمه به خاطر گیمپلی بسیار سادهای که دارند، شدیدا میتوانند روی پلتفرمهای موبایلی سرگرمکننده و در صورت رضایتبخش بودنِ طراحی رابط کاربری، معتادکننده باشند؛ مخصوصا به خاطر آن که برای تجربهی آنها نیازی به شناخت دنیای بازیهای ویدیویی، مکانیزمهای کنترلی پیچیده و مواردی از این دست هم نیست و حتی غیرگیمرها میتوانند در طول یک دقیقه، با روش بازی کردن این آثار آشنا شوند. کلماتیک، محصول اردیبهشت استودیو، یکی از همین محصولات به حساب میآید که توسط تولیدکنندگان ایرانی ساخته شده است و به خاطر طراحی مناسب مدل برقراری ارتباط بین گیمر و بازی، خیلی سریع میتواند تبدیل به پرکنندهی برخی از پیش پا افتادهترین اوقات فراغت بازیکنانش شود؛ طوری که در زمانهای تلفشدهی روز مانند اوقات انتظار کشیدن در مکانهای گوناگون، وقتهای خالیتان را با شیوهای ساده به خود اختصاص دهد و جلوی سر رفتن حوصلهتان را بگیرد؛ به خصوص با توجه به این که به خاطر داشتن درجهسختی معقول و دربرگرفتن تعداد مراحل واقعا زیاد و قابل توجه، زود هم به پایان نمیرسد و در نوع خودش مدتزمانی طولانی به سرگرم کردنتان میپردازد. با معرفی بازی کلماتیک همراه زومجی باشید.
یکی از بهترین ویژگیهای بازی کلماتیک فارغ از طراحی صحیح، ساده و قابل درک رابط کاربری، چیزی نیست جز استفاده از ساختاری که میتواند مراحل را بیش از پیش نیز چالشبرانگیز کند؛ روشی که بر پایهی قرار دادن تعداد کلماتی بیشتر از کلمات مورد نیاز برای به پایان رساندن مراحل در طول آنها شکل میگیرد و کاری میکند که بعضا در یک مرحله که برای پشت سر گذاشتنش احتیاج به حدس زدن چهار کلمهی مشخص دارید، دوازده کلمهی درست و قابل حدس وجود داشته باشد. البته که کلمات اصلی لازم برای پشت سر گذاشتن هر مرحله، انتخابشده و مشخص هستند ولی به خاطر دائما اضافه شدن کلمات بیشترِ پیداشده توسط مخاطب به بخشی که امتیازاتی را تقدیمتان میکند، همهی مراحل به نوعی ارزش تکرار هم دارند؛ چون ممکن است از کلماتی زیادتر از آنچه که در طول تجربهشان پیدا کردهاید، بهره ببرند. اما آنچه که این موضوع را جذابتر از قبل میکند، چیزی نیست جز نحوهی بهکارگیری امتیازات اضافهی به دستآمده در راه حدس کلمات بیشتر. چرا؟ چون این امتیازات شما را به سکههای بیشتری میرسانند و عملا اصلیترین روش در بازی برای به دست آوردن سکههای اضافه به شمار میروند.
کاربرد سکهها هم که چیزی جز کمک گرفتن از آنها در راه متوجه شدن حروف مختلف کلمات مورد نیاز برای به پایان رساندن مراحل نیست و همانطور که گفته شد، مکانیسم اصلی گیمپلی بازی مخاطب را به دریافت بیشتر و بیشتر آنها از طریق خود آن دعوت میکند. یعنی در عین وجود پرداختهای درون برنامهای در «کلماتیک» که عضو جدانشدنی بازیهای Free-to-play هستند، اردیبهشت استودیو اثری را نساخته است که برای تجربهی آن، احتیاج به پرداخت قطعی مبالغ گوناگون باشد و حتی سکههای راهنماییکنندهی بازیکن برای حدس کلمات اصلی را میتوان با وقت گذاشتن بیشتر در طول مراحل، پیدا کرد؛ فارغ از این که به کلی امکان پشت سر گذاشتن تکتک بخشهای اثر فقط با استفاده از فکر و حدس کلمات و بدون بهره بردن از حتی یک سکه، وجود دارد.
حدس کلمات صحیح بیشتر از حد مورد نیاز در طول مراحل بازی، مخاطب را به امتیازات و به دنبال آن سکههای زیادتری میرساند
رعایت شدن اصول دیگری مانند عدم وجود حروف تکراری در طول مراحل بازی، به این معنی که نیازی به رفت و برگشت مابین یک حرف مشخص برای ساخت کلمات نیست، در کنار تمامی موارد بالا کاری میکند که «کلماتیک» مخاطب را از لذت بردن از جذابیتهای سادهاش دور نگه ندارد و همیشه به اندازهی لازم، استاندارد ظاهر شود. همچنین وجود موسیقیها و عناصر صوتی قابل قبول دیگر در بازی، مسبب شکلگیری حس خوبی در مخاطب هنگام تجربهی آن همراه با صدا است و در عین حال با توجه به تصویری و متن-محور بودن خود بازی و آموزشهای اولیهی آن، مشکلی برای تجربهی «کلماتیک» در محیطهای شلوغ و با صدای قطع هم وجود ندارد.
کلماتیک یکی از قدیمیترین بازیهای موبایل با تمرکز روی حدس کلمات است و اگر در نبود آثاری مانند آمیرزا در iOS به دنبال محصولی زیبا و خوشساخت برای تجربه روی آیفون و آیپد خود میگردید، بیشک ساختهی استودیوی اردیبهشت اثری است که میتوانید تجربه کنید؛ هرچند که این اثر مدتها قبل و شاید قبل از بسیاری از بازیهای مشابه، برای پلتفرم اندروید نیز منتشر شده است و میتواند نظر دارندگان گوشیهای دیگر را هم به خود جلب کند. علاوه بر همهی موارد گفتهشده، آپدیت جدید «کلماتیک» تمام نقصهای قابل لمس بازی را برطرف کرده است و حالا «کلماتیک» روی آیفون ۱۰ و تمام گوشیهای دیگری که در صفحهی نمایششان از ناچ یا همان نوار بالای نمایشگر استفاده شده است، بدون مشکل و در هماهنگی کامل با مدل صفحهنمایش دستگاه، نشان داده میشود.
با سیستم پیشنهاد کلمات بازی، مخاطب به درگیری بیشتر با مراحل آن دعوت میشود
طراحیهای بصری ساده، مینیمال و در عین حال دلنشین بازی که از رنگآمیزیها و ایدههای متفاوتی مانند اسمگذاریهای بامزه برای هر گروه از مراحل بهره میبرد، یکی از اصلیترین نقاط قوت «کلماتیک» به حساب میآید؛ اثری که میتواند مخاطبش را در حد و اندازهی خود سرگرم کند و در پر کردن اوقات خالی و پرت برخی از دارندگان گوشیهای همراه، موثر باشد. تازه اگر دلتان نمیخواهد همیشه یک تجربهکننده باشید و دوست دارید شانسی برای تاثیر گذاشتن در روند بازی هم نصیبتان شود، میتوانید مراحل «کلماتیک» را با دقت بیشتری بازی کنید تا اگر کلمهای را دیدید که بازی در قسمت اصلی یا کلمات اضافه آن را در نظر نگرفته بود، با پیشنهاد داده شدن توسط شما، سازندگان آن را به اثرشان اضافه کنند.
بازی اندرویدبازی آیفونبازی ویندوز موبایل قیمت گوشیقیمت گوشی سامسونگقیمت گوشی شیائومیقیمت گوشی هواویقیمت آیفون