Trine 4: The Nightmare Prince

بررسی بازی Trine 4: The Nightmare Prince

دوشنبه ۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۱
مطالعه 6 دقیقه
Trine 4: The Nightmare Prince به‌واسطه‌ی معماها و پازل‌های خود به‌خوبی می‌تواند مخاطب را به‌صورت تک‌نفره یا درکنار دوستان سرگرم کند.
تبلیغات

از عرضه بازی Trine 3، چهار سال می‌گذرد. محصولی که نتوانست موفقیت دو نسخه پیشین خود را تکرار کند و به یک بازی کاملا متوسط تبدیل شد. یکی از اصلی‌ترین مشکلات نسخه پیشین، معماها و پازل‌های تکراری و خسته کننده بازی بود. ساختار سری Trine به‌گونه‌ای است که نحوه چینش معماها در بازی باید به‌گونه‌ای باشد که کاربر هم در حالت تک‌نفره و هم کوآپ، بتواند از انجام آن‌ها لذت ببرد. قبل از عرضه Trine 4: The Nightmare Prince، استودیو فروزن‌بایت (Frozenbyte)، سازنده سری تراین، اعلام کرده بود که نسخه چهارم به ریشه‌های خود باز خواهد گشت. ازاین‌رو کاربران می‌تواننند یک بازی پلتفرمر و معمایی سرگرم کننده را به‌صورت تک‌نفره یا درکنار دوستان خود تجربه کنند. مدتی است که Trine 4: The Nightmare Prince روانه بازار شده است و سؤال اصلی است که فروزن‌بایت تا چه اندازه به‌وعده‌ی خود عمل کرده است؟ در جواب باید بگویم که Trine 4: The Nightmare Prince یک بازی خوب و موفق است که از نسخه پیشین خود درس گرفته و یک تجربه تک‌نفره و چندنفره قابل قبول را ارائه می‌دهد.

Trine 4: The Nightmare Prince

داستان بازی روایت‌گر شاهزاده سلیوس است که ذهن او توسط نیروهای تاریکی تسخیر شده و از ترس پابه‌فرار گذاشته است. در ادامه آمادئوس، پونتیوس و زویا، قهرمان‌های سری Trine، یک بار دیگر درکنار هم قرار می‌گیرند تا شاهزاده سلیوس را از مخمسه‌ای که در آن گرفتار شده، نجات دهند. Trine 4: The Nightmare Prince سعی دارد با از داستان برای درگیر کردن کاربر با گیم‌پلی استفاده کند. بااین‌حال Trine 4: The Nightmare Prince نسبت‌به سایر بازی‌های مشابه روایت داستانی قابل قبولی دارد و رفته رفته، بازیکن را با خصوصیات و اخلاق شاهزاده سلیوس آشنا می‌کند. این در حالی است که شخصیت‌پردازی خاصی برای سه قهرمان داستان درنظر گرفته نشده است و در شروع بازی، توضیحات مختصری در مور هرکدام از آن‌ها و فعالیت‌هایی که در این مدت انجام می‌دادند، ارائه می‌شود. استودیو فروزن‌بایت می‌توانست با ارائه یک شخصیت‌پردازی قابل قبول برای سه قهرمان داستان و همچنین کاراکتر منفی، چهارمین نسخه از Trine را به یک تجربه منحصربه‌فردتر تبدیل کند.

درواقع بخش آموزشی بازی با اینکه سادگی خاص خود را دارد، اما گزینه‌ی مناسبی برای کاربران تازه‌وارد است

بااین‌حال استودیو فروزن‌بایت تمرکز اصلی خود را روی گیم‌پلی گذاشته است. شروع بازی به‌گونه‌ای است که هر یک از کاراکترها، یک مرحله را انجام می‌دهید. در جریان مرحله‌ی انجام شده، به‌خوبی با مهارت‌ها و ساختار کاراکتر خود آشنا می‌شوید. درواقع بخش آموزشی بازی با اینکه سادگی خاص خود را دارد، اما گزینه‌ی مناسبی برای کاربران تازه‌وارد است. اگر از اشخاصی هستید که نسخه‌های پیشین را تجربه کرده‌اند، به‌خوبی با مکانیسم‌های هر شخصیت آشنایی دارید. این در حالی است که کاربران تازه‌وارد شناختی روی مهارت‌های کاراکتر خود ندارند، اما تنها با سه مرحله می‌توانند ساختار اولیه بازی را یاد بگیرند. دراین‌میان اشاره کنم که یادگیری این موارد بدین معنا نیست که بازی را بدون هیچ چالش خاصی پشت سر خواهید گذاشت.

Trine 4: The Nightmare Prince

Trine 4 تنها یک بازی پازل محور و پلتفرمر نیست، بلکه تیم سازنده از المان‌های اکشن هم برای بازی خود استفاده کرده است

موردی که تراین 4 در آن خیلی خوب عمل کرده، خلق پازل‌ها و معماهایی است که در طول هر مرحله باید آن‌ها را پشت سر بگذارید. Trine 4 از چند اکت مختلف تشکیل شده که هر اکت شامل چند مرحله می‌شود. در جریان این مراحل بازیکنان باید معماها را پشت سر بگذارند تا بتوانند خط داستانی را پیش ببرند. استودیو فروزن‌بایت برای به چالش کشیدن بازیکنان از المان‌های محیطی برای خلق پازل‌ها استفاده کرده است که با مهارت‌های شخصیت‌ها گره خورده است. برای مثال برای رد شدن از روی محیط‌های سمی یا تله‌ها، تکه چوبی را در بالای سر خود می‌بینید که یک میله فلزی به آن متصل است. ازاین‌رو، به‌واسطه قلاب زویا می‌توانید به‌راحتی از این محیط رد شوید. مراحل ابتدایی شامل معماهای ساده‌ای است که تنها به‌واسطه‌ی مهارت یک کاراکتر قادر به‌ انجام هستید، اما رفته رفته معماها و پازل‌هایی را می‌بینید که باید برای حل کردن آن از سایر کاراکترها هم استفاده کنید.

Trine 4 تنها یک بازی پازل محور و پلتفرمر نیست، بلکه تیم سازنده از المان‌های اکشن هم برای بازی خود استفاده کرده است. در طول هر مرحله و رسیدن به محیط‌های خاص، دشمنانی از نیروی تاریکی و کابوس برای شما درنظر گرفته شده است که باید آن‌ها را از بین ببرید. ازاین‌رو باید کاراکتری را انتخاب کنید که در مبارزات بهترین عملکرد را داشته باشد. همچنین انتهای بعضی از مراحل دارای باس‌هایی است که باید آن‌ها را از بین ببرید. کشتن باس‌ها در بازی Trine 4 شامل نبردهای تن‌به‌تن نمی‌شود. شاید بخشی از مبارزه با بعضی از باس‌ها بدین شکل انجام شود، اما نحوه شکست دادن هر باس همانند حل کردن یک معادله است. استودیو سازنده سعی کرده در مبارزات و باس فایت‌ها هم ساختار پلتفرمینگ بازی را رعایت کند و همچنان Trine 4 را یک بازی پلتفرمر معمایی نشان دهد. یکی از مشکلات Trine 4: The Nightmare Prince، به طراحی دشمنان بر می‌گردد. با اینکه با محصولی کاملا اکشن طرف نیستیم که مبارزات اصلی‌ترین المان آن است، اما تنوع دشمنان بسیار پایین است و این مشکل در انتهای بازی گریبان‌گیر موانع بخش سکوبازی Trine 4 هم می‌شود.

Trine 4: The Nightmare Prince

استودیو فروزن‌بایت سعی کرده با پیشرفته‌تر شدن معماها و همینطور بالاتر رفتن درجه سختی دشمنان، مهارت‌هایی را در اختیار مخاطب قرار دهد که جدا از به‌تصویر کشیدن سیر تکاملی آن‌ها، روند پشت سر گذاشتن مراحل را هم ساده‌تر می‌کند

جدا از این موارد، یک سیستم ارتقای کاراکتر هم برای بازیکنان درنظر گرفته شده است. سیستم ارتقای کاراکتر بازی طراحی بسیار ساده‌ای دارد و صرفا به ارتقای یک مهارت برای کاراکترها خلاصه می‌شود. برای مثال آمادئوس می‌تواند سازه‌های خود را با سرعت بیشتری به سمت حریف پرتاب کند یا پونتیوس می‌تواند ضربات الکتریکی را ازطریق شمشیر خود به دشمنان و باس‌ها وارد کند. البته برای کسب امتیاز خرید ارتقاها، باید آیتم‌های صورتی رنگ داخل محیط‌های بازی را جمع‌آوری کنید. با جمع‌آوری هر ۸۰ عدد آیتم که در بالا و سمت چپ صفحه‌نمایش نشان داده می‌شود، یک امتیاز را کسب خواهید کرد. همچنین یک سری ویژگی هم برای شخصیت‌ها درنظر گرفته شده که با کشتن دشمنان و گذشت زمان، می‌توانید آن‌ها را آزاد کنید. زمانی‌که دشمنان را می‌کشید، یک سری امتیاز خاص را در محیط جمع‌آوری می‌کنید. در ادامه، با رسیدن این امتیازها به اعداد مشخص، مهارت و ویژگی‌های متفاوتی برای کاراکترها آزاد می‌شود.

این مهارت‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده است که بازیکنان در نقاط مختلف بتوانند معماها را حل کنند. همچنین بعضی از آن‌ها برای استفاده در نبردها هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. به‌عبارتی استودیو فروزن‌بایت سعی کرده با پیشرفته‌تر شدن معماها و همینطور بالاتر رفتن درجه سختی دشمنان، مهارت‌هایی را در اختیار مخاطب قرار دهد که جدا از به‌تصویر کشیدن سیر تکاملی آن‌ها، روند پشت سر گذاشتن مراحل را هم ساده‌تر می‌کند. Trine 4 بازی است که بر پایه کار تیمی ساخته شده است. بدین‌ صورت که به‌‌همراه دو نفر دیگر می‌توانید مراحل را به‌صورت سه‌نفره کامل کنید و از کار تیمی که میان شما و سایر بازیکن‌ها به‌وجود می‌آید، لذت ببرید. بااین‌حال ساختار Trine 4: The Nightmare Prince به‌گونه‌ای است که به‌صورت تک‌نفره هم می‌توانید آن را انجام دهید و لذت ببرید. شاید حل کردن معماها و پازل‌ها کمی وقت‌گیرتر شود، اما بدین معنا نیست که از تجربه‌ی بازی لذت نخواهید برد.

Trine 4: The Nightmare Prince
Trine 4: The Nightmare Prince
Trine 4: The Nightmare Prince
Trine 4: The Nightmare Prince
Trine 4: The Nightmare Prince

از نظر بصری، بازی عملکرد خوبی دارد. استودیو فروزن‌بایت برای جلوه‌های بصری این نسخه، به‌سراغ محیط‌های رنگارنگ و فانتزی رفته است. بااینکه داستان بازی قصد دارد حس‌وحال تاریکی را القا کند،‌ اما دنیای فانتزی و قصه‌گونه Trine 4 باعث شده بازی حال‌وهوای داستان‌های کودکانه داشته باشد و چشم‌نواز ظاهر شود. بااین‌حال بازی از نظر فنی کمی دچار مشکل است و در مواقعی دچار افت فریم می‌شود که بیشتر به مبارزات بازی مربوط می‌شود. برخلاف مشکل طراحی دشمنان که حس‌وحال تکراری را القا می‌کند، طراحی باس‌ها و نحوه شکست دادن آن‌ها به بهترین شکل ممکن انجام شده است و هرکدام مکانیسم و ویژگی‌های مخصوص‌به خود را دارند. همچنین محیط‌های بازی هم متنوع هستند و اصلا تجربه‌ی تکراری را ارائه نمی‌دهند. از نظر موسیقی هم Trine 4 در سطح خوبی قرار دارد. تیم سازنده از آهنگ‌های آرامش‌بخشی استفاده کرده تا با فضای فانتزی بازی هم‌خوانی داشته باشد. همچنین در طول انجام هر مرحله کاراکترها مدام در حال گفت‌وگو هستند و صداگذاری کاراکترها هم به‌خوبی انجام شده است. بااین‌تفاسیر، Trine 4: The Nightmare Prince با تمام مشکلاتی که دارد، تجربه‌ی قابل قبولی را به‌عنوان یک بازی پلتفرمر و معمایی در اختیار کاربران قرار می‌دهد که با المان‌های اکشن و نقش‌آفرینی ترکیب شده است. اگر به‌دنبال بازی هستید که بتواند تجربه‌ی متفاوت نسبت‌به بازی‌های AAA بازار را در دسترس شما قرار دهد، تراین 4 پیشنهاد خوبی است.

بررسی بازی باتوجه‌به نسخه کامپیوتر انجام شده است

Trine 4: The Nightmare Prince

Trine 4: The Nightmare Prince

10/7.5
امتیاز زومجی
Trine 4: The Nightmare Prince به‌خوبی اشتباهات نسخه پیشین را برطرف کرده است. بااین‌حال بازی در بخش‌هایی نظیر شخصیت‌پردازی قهرمان‌های داستان و همچنین طراحی دشمنان مشکلاتی را در خود جای داده است. این در حالی است که در سایر بخش‌های گیم‌پلی مثل حل و طراحی معماها، Trine 4 تجربه‌ی بسیار خوبی را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد و می‌توانید در حالت تک‌نفره و همچنین کوآپ از آن لذت ببرید.

نقاط قوت

  • طراحی بصری و فانتزی چشم‌نواز
  • طراحی بسیار خوب معماها و پازل‌ها
  • ارائه یک تجربه تک‌نفره و چندنفره لذت بخش
  • طراحی متنوع باس‌
  • حفظ تعادل میان کسب مهارت‌های جدید و اعمال تغییرات در پازل‌ها

نقاط ضعف

  • عدم وجود شخصیت پردازی مناسب قهرمان‌ها
  • تکراری شدن طراحی دشمنان
  • تکراری شدن موانع در اواخر بازی
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات