بهترین انیمیشن های سریالی | از سیمپسون ها تا آواتار
چه کسی گفته است تماشای انیمیشن تنها مختص کودکان است؟ بهتر است بدانید که انیمیشن برای چندین دهه، بخشی بزرگ از برنامههای تلویزیونی را به خود اختصاص داده بود. درست است که در خلال این سالها شاهد پخش نمایشهایی نه چندان جذاب بودیم، اما برخی از این مجموعهها به اندازهای خوب و تماشایی بودند که برای همیشه در خاطر مخاطبان جاودانه شدهاند. البته در مقاله پیش رو هم انیمیشنهای مناسب بزرگسالان پیدا میشود و هم انیمیشنهایی مناسب کودکان. همراه ما باشید با معرفی ۵۷ انیمیشن سریالی جذاب که نباید از دستشان بدهید.
انیمیشن های این فهرست براساس نظر تحریریه زومجی انتخاب و براساس امتیاز IMDB رتبه بندی شدهاند.
بهترین انیمیشن های سریالی
۵۷. انیمیشن Teen Titans Go
انیمیشن تایتانهای نوجوان به پیش
- ژانر: انیمیشن کوتاه، اکشن
- سازنده: مایکل جلنیک، آرون هورواث
- زمان پخش: ۲۰۱۳ تاکنون
- تعداد فصل: ۷ فصل- ۳۵۱ قسمت
- میانگین امتیازات Teen Titans Go در IMDB: ۵/۳
انیمیشن تایتانهای نوجوان به پیش، مجوعهای جذاب مملو از ارجاعات فرهنگ پاپ است که دنیای DC را از زاویهای دیگر به نمایش میگذارد. این نمایش از خاکستر تایتانهای نوجوان متولد شد و صداپیشههای مجموعه اصلی را حفظ کرد، هرچند به جز آن تقریبا همه چیزهای دیگر تغییر کرد. از طرف دیگر این انیمیشن سعی کرد جدی و بالغتر از نسخه اصلی باشد.
دراین میان به باور گروهی از مخاطبان، انیمیشن تایتانهای نوجوان به پیش، بهنوعی به میراث تایتانهای نوجوان بیاحترامی کرد. هرچند بار طنز این مجموعه به اندازهای است که باعث میشود حین خندیدن، بهسادگی این نکته را فراموش کنید.
۵۶. انیمیشن CatDog
انیمیشن گربه سگ
- ژانر: کمدی، ماجراجویی
- سازنده: پیتر هانان
- زمان پخش: ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۵
- تعداد فصل: ۴ فصل- ۶۸ قسمت
- میانگین امتیازات CatDog در IMDB: ۶/۵
شاید بسیاری از شما این سریال جذاب را دیده باشید، سریال گربه سگ که داستان زندگی دو برادر به هم چسبیده را روایت میکند که یکی گربه و دیگری سگ است. این سریال که محصول شبکه نیکلودئون است، جزو سریالهایی با رتبهبندی متوسط قرار دارد، بااینوجود گربه سگ موفق شد طرفدارانی پیدا کرده و این طرفداران وفادار را هم برای سالها با خود همراه کند.
اگرچه گربه و سگ بهترین دوست و برادر برای همدیگر هستند، اما شخصیتهایی بسیار متفاوت از هم دارند و بهنوعی ما را به یاد زوجهای مشابه همچون لورل و هاردی یا ابوت و کاستلو میاندازند. درحالی که گربه بسیار بافرهنگ ظاهر میشود، سگ شخصیتی سرگرم کننده دارد و اغلب حین ماجراجوییهای خود گربه را هم درگیر اتفاقاتی میکند که او میلی برای شرکت کردن در آنها ندارد. در اواخر پخش این مجموعه، براساس آن فیلمی با عنوان «CatDog and the Great Parent Mystery» هم برای تلویزیون تهیه و منتشر شد.
۵۵. انیمیشن Monsters at Work
انیمیشن هیولاها در محل کار
- ژانر: کمدی، ماجراجویی
- سازنده: بابز گناوی
- زمان پخش: ۲۰۲۱
- تعداد فصل: ۱ فصل ده قسمتی
- میانگین امتیازات Monsters at Work در IMDB: ۷
انیمیشن کارخانه هیولاها یکی از آثار موفق و پرمخاطب دنیای انیمیشن است، موفقیتی که با سریال هیولاها در محل کار ادامه پیدا کرد. این انیمیشن شاید از جادوی فیلم اصلی بیبهره باشد، اما به اندازهای جذاب است که میتواند طرفداران این مجموعه را در هر سنی سرگرم کند.
شاید یکی از مهمترین تفاوتهای این مجموعه این باشد که اگرچه دنباله مستقیم فیلمهای پیشین است، اما محصول شرکت پیکسار نیست. این بیشتر یک پروژه داخلی تحت نظارت شبکه تلویزیونی دیزنی است. بااینحال این اثر یک کمدی دلپذیر اداری و مناسب بچهها است که میتواند مورد توجه بزرگسالان هم قرار بگیرد.
۵۴. انیمیشن .Animals
انیمیشن حیوانات
- ژانر: کمدی
- سازنده: مایکل لوچیانو، فیل ماتاریس
- زمان پخش: ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸
- تعداد فصل: ۳ فصل- ۳۰ قسمت
- میانگین امتیازات .Animals در IMDB: ۷/۲
حیوانات، مجموعه انیمیشنی ویژه بزرگسالان است که برای اولینبار در سال ۲۰۱۵ در جشنواره فیلم ساندنس به نمایش درآمد. شبکه HBO درابتدا ساخت دو فصل آن را در دستور کار قرار داد و درنهایت این سریال انیمیشنی برای فصل سوم هم تمدید شد، هرچند این شبکه در سال ۲۰۱۸ اعلام کرد که ادامه ساخت این مجموعه لغو شده است.
داستان انیمیشن حیوانات هم در مورد موجوداتی است که همیشه نادیده گرفته میشوند، اما مشکلات خاص خود را دارند. درمجموع شماری از هنرمندان مشهور بهعنوان صداپیشه در این اثر حضور داشتند که از جمله آنها میتوان به جسیکا چستین و امیلیا کلارک اشاره کرد.
۵۳. انیمیشن Disenchantment
انیمیشن افسونزدایی (طلسم شدگان)
- ژانر: اکشن، ماجراجویی
- سازنده: مت گرنینگ
- زمان پخش: ۲۰۱۸ تاکنون
- تعداد فصل: ۲ فصل (۴ بخش)- ۴۰ قسمت
- میانگین امتیازات Disenchantment در IMDB: ۷/۲
داستان انیمیشن افسون زدایی در مورد تیابینی (بین)، شاهزاده خانمی در اروپای قرون وسطی است که در حال گذراندن دوران غیرقابل کنترل نوجوانی است، او همچنین با والدینش مشکل دارد. فصل سوم این انیمیشن بیشتر به رابطهی تیابینی و خانوادهاش پرداخت تا مشخص کند چرا او انزجاری بیمارگونه از خانواده سلطنتی دارد.
انیمیشن طلسم شدگان دارای دیالوگهای بداهه بسیاری است که بر جذابیت آن افزودهاند، همچنین هر فصل دارای قوسی داستانی است که در آن شاهد حضور افراد در سکانسهای لایو اکشن هستیم.
۵۲. انیمیشن The Powerpuff Girls
انیمیشن دختران نیرومند (پف پفیها یا دختران پاورپاف)
- ژانر: اکشن، ماجراجویی
- سازنده: کریگ مککرکن
- زمان پخش: ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۵
- تعداد فصل: ۶ فصل- ۷۸ قسمت
- میانگین امتیازات The Powerpuff Girls در IMDB: ۷/۳
انیمیشن دختران نیرومند یا دختران پاورپاف، یک موفقیت قابلتوجه برای شبکه کارتون بود. همزمان با پخش سریال آزمایشگاه دکستر و تجربه طعم شیرین موفقیت، ساخت و ارائه این سریال هم برگ برنده دیگری برای این کانال بود.
انیمیشن دختران نیرومند در زمان پخش به امتیازی بالا دست پیدا کرده و خیلی زود مبدل به یک غول تجاری بزرگ شد. این مجموعه با ارائه محصولات جانبی همچون بازیهای ویدیویی همچنان با موفقیت مسیر خود را ادامه داد. بدنیست بدانید انیمیشن پف پفیها برنده دو جایزه امی پرایمتایم شده است. همچنین نسخه دیگری از این انیمیشن در سال ۲۰۱۶ ساخته و پخش شد.
۵۱. انیمیشن Tuca & Bertie
انیمیشن توکا و برتی
- ژانر: کمدی
- سازنده: لیزا هاناوالت
- زمان پخش: ۲۰۱۹ تاکنون
- تعداد فصل: ۲ فصل- ۲۰ قسمت
- میانگین امتیازات Tuca & Bertie در IMDB: ۷/۳
زمانیکه لیزا هاناوالت بهدنبال ساخت انیمیشن توکا و برتی بود، انتظارات از این حوزه بهطور قابل توجهی افزایش پیدا کرده بود. از آنجایی که این تهیه کننده و طراح تولید تجربه ساخت انیمیشن بوجک هورسمن را هم در کارنامه داشت، جای شگفتی نبود که حال و هوای انیمیشن توکا و برتی، تاحدی فضای انیمیشن بوجک را برای مخاطب یادآوری میکرد. بااینوجود هاناوالت به طریقی موفق شد مرزهای اثر جدیدش را گسترش داده و روایتی منحصربهفرد را برای تعریف داستان خود پیدا کند.
داستان این انیمیشن در مورد یک توکان و یک پرنده آوازه خوان با صدای تیفانی هدیش و الی وانگ است که سعی میکنند درکنار هم از پس چالشهای دوران بزرگسالی برآمده و رابطه دوستانه خود را مستحکمتر کنند. توکا و برتی به موضوعاتی مهم همچون تبعیض جنسی و آسیبهای سرکوب شده میپردازد، اما چنان ظریف این کار را انجام میدهد که حتی بیننده پس از چنین گفتگوهای جدی، همچنان لبخند به لب دارد.
۵۰. انیمیشن The Looney Tunes Show
انیمیشن نمایش لونی تونز
- ژانر: ماجراجویی، کمدی
- محصول شرکت: برادران وارنر
- زمان پخش: ۱۹۳۰ تا ۱۹۶۹ (نسخه اصلی)- ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ (نمایش لونی تونز)
- میانگین امتیازات The Looney Tunes Show در IMDB: ۷/۴
شخصیتهای انیمیشن لونی تونز به اندازهای آشنا هستند که حتی اگر فرصت تماشای انیمیشن اصلی را هم از دست داده باشید، آنها را بهراحتی شناسایی خواهید کرد. این انیمیشن که محصول شرکت برادران وارنر است، در رقابت با شخصیتهای دیزنی همچون میکی ماوس پا به عرصه وجود گذاشته و مخلوقاتی جذاب همچون باگز بانی، دافی داک، المر فاد و بسیاری دیگر را به مخاطبان معرفی کرد.
از طرف دیگر، تاکنون اسپین آفهای متعددی از این مجموعه تولید شده است که از میان آنها میتوان همچنان از نسخهی اصلی آن بهعنوان یکی از بهترین نمونهها یاد کرد.
۴۹. انیمیشن Arthur
انیمیشن آرتور
- ژانر: انیمیشن کوتاه، ماجراجویی
- سازنده: مارک براون
- زمان پخش: ۱۹۹۶ تا ۲۰۲۲
- تعداد فصل: ۲۵ فصل- ۲۵۳ قسمت
- میانگین امتیازات Arthur در IMDB: ۷/۴
انیمیشن آرتور، مجموعهی پویانمایی و آموزشی است که ویژه کودکان سنین بین ۴ تا هشت سال ساخته شده است. داستان آن در شهری خیالی به نام الوود سیتی میگذرد و زندگی آرتور، اعضای خانواده و دوستانش و همینطور تعامل روزانه آنها با همدیگر را به تصویر میکشد.
انیمیشن آرتور، انیمیشنی جذاب است که تماشایش برای کودکان آموزنده خواهد بود
انیمیشن آرتور که با الهام از مجموعه کتابهای آرتور نوشته مارک براون ساخته شده است، به مسائل مهمی میپردازد که اغلب خانوادهها با آنها مواجه هستند که از آن جمله میتوان به مواردی همچون اختلالات مرتبط با اوتیسم اشاره کرد. درکنار آن انیمیشن آرتور سعی میکند به کودکان توضیح دهد افراد دارای شخصیت و علایق متفاوت هستند، همچنین آنها را به مطالعه یا برقراری روابط دوستانه با اعضای خانواده و دوستان تشویق میکند.
بدنیست بدانید این انیمیشن طولانیترین سریال انیمیشنی ویژه کودکان در ایالات متحده بود، بهعلاوه این سریال پس از سریال سیمپسونها، بهعنوان دومین سریال انیمیشنی بلند این کشور شناخته میشد.
۴۸. انیمیشن King of the Hill
انیمیشن پادشاه تپه
- ژانر: درام، کمدی
- سازنده: کریگ دانیلز، مایکل جاج
- زمان پخش: ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۰
- تعداد فصل: ۱۳ فصل- ۲۵۹ قسمت
- میانگین امتیازات King of the Hill در IMDB: ۷/۴
بیشتر آثار انیمیشینی، فضایی شاد و رنگارنگ دارند، همچنین شخصیتهای آنها هم اغلب پرسروصدا و پویا هستند. اما این خصوصیات در مورد انیمیشن پادشاه تپه صدق نمیکند، به عبارت دیگر این انیمیشن را شاید بتوان یکی از آرامترین آثار این حوزه دانست.
شخصیتهای انیمیشن پادشاه تپه آهسته صحبت میکنند، همچنین فضای آن ساده و به دور از زرق و برق است. بااین وجود این مسائل تأثیری منفی روی این اثر برجای نگذاشتهاند، چراکه این انیمیشن یک کمدی جذاب و تماشایی است. به واقع شاید هیچ نمایشی بهتر از انیمیشن پادشاه تپه نتوانسته باشد حالوهوای زندگی در شهری کوچک را به تصویر بکشد.
۴۷. انیمیشن The Flintstones
انیمیشن عصر حجر (فلینستونها)
- ژانر: کمدی، ماجراجویی
- سازنده: ویلیام هانا، جوزف باربرا
- زمان پخش: ۱۹۶۰ تا ۱۹۶۶
- تعداد فصل: ۶ فصل- ۱۶۶ قسمت
- میانگین امتیازات The Flintstones در IMDB: ۷/۵
انیمیشن عصر حجر یا فلینستونها، هم یکی از بهترین و هم یکی از مهمترین سریالهای انیمیشنی قدیمی است که داستان آن در عصر حجر رخ میدهد. بههرحال شما نمیتوانید در مورد کارتونهای محبوب صحبت کنید و به این اثر جذاب با حضور شخصیتهای دوست داشتنی همچون فرد، بارنی، ویلما و بتی توجه نکنید.
نکتهی جالب این است که در یک قسمت از دیگر انیمیشن محبوب این فهرست یعنی هاروی بردمن، به انیمیشن عصر حجر هم پرداخته شده است. راز جذابیت این سریال برداشت طنز آن از فرهنگ مدرن حومه شهری و استفاده از عناصر عجیب در یک محیط عصر حجری بود. انیمیشن عصر حجر همچنین اولین سریال انیمیشن پربینندهای است که نامزد دریافت جایزه امی شد.
۴۶. انیمیشن The Ren & Stimpy Show
انیمیشن نمایش رن و استیمپی
- ژانر: کمدی بزنبکوب، خانوادگی، انیمیشن مخصوص بزرگسالان
- سازنده: جان کرکفالسی
- زمان پخش: ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۶
- تعداد فصل: ۵ فصل- ۵۲ قسمت
- میانگین امتیازات The Ren & Stimpy Show در IMDB: ۷/۵
مجموعه انیمیشن رن و استیمپی از جمله سریالهای خلاقانه زمان خود است. هرچند مشکلات اخلاقی مربوطبه سازنده این اثر تاحدی روی این موفقیت سایه انداخته و بهنوعی باعث لکه دار شدن آن شد، اما همچنان میتوان رن و استیمپی را پویانمایی جذاب دانست که مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است.
انیمیشن رن و استیمپی بر ساخت آثار دیگری همچون بیویس و بات هد و باب اسفنجی اثرگذار بوده است
زبان بصری این انیمیشن، ترکیبی پیچده است که از کارتونهای دههی ۱۹۴۰ الهام گرفته شده بود. از استفادهی مفرط از کلوزآپ گرفته تا پالت رنگی غنی و البته طنز خاص این اثر همه و همه نشان از شروع عصری جدید در ساخت کارتونهایی داشت که بهصورت مشخص مخصوص بزرگسالان ساخته شده بودند. سریالهایی که تأثیرات آنها سالها بعد بر ساخت آثاری همچون «بیویس و باتهد» (Beavis & Butthead) و باب اسفنجی شلوار مکعبی به وضوح قابل مشاهده بود.
۴۵. انیمیشن Rugrats
انیمیشن راگرتز (روگرت ها)
- ژانر: کمدی، ماجراجویی
- سازنده: آرلین کلاسکی، گابور چوپو، پاول جرمین
- زمان پخش: ۱۹۹۱ تا ۲۰۰۴
- تعداد فصل: ۹ فصل- ۱۷۲ قسمت
- میانگین امتیازات Rugrats در IMDB: ۷/۵
یکی از اولین تجربههای موفق و بزرگ نیکلودئون در زمینهی تولید آثار انیمیشنی، به ساخت سریال راگرتز برمیگردد، طنزی جالب توجه و جذاب که هم برای کودکان و هم بزرگسالان جذاب و تماشایی بود. داستان این انیمیشن در مورد بچهای شجاع به نام تامی پیکلز است که همراه بهترین دوستانش دست به کارهایی عجیب میزند.
این سریال از زمان اولین نمایش خود، به موفقیت چشمگیری دست پیدا کرده و به یکی از فرانچایزهای بزرگ نیکلودئون تبدیل شد که درادامه به ساخت مجموعهای از فیلمهای داستانی و دیگر فرصتهای تجاری قابلتوجه ختم شد. این سریال دارای یک اسپین آف کوتاه هم بود.
۴۴. انیمیشن The Pink Panther Show
انیمیشن پلنگ صورتی
- ژانر: کمدی، خانوادگی
- سازنده: دیوید اچ. دپاتی، فریز فرلنگ
- زمان پخش: ۱۹۶۹ تا ۱۹۸۰
- تعداد فصل: ۱۱ فصل- ۱۹۰ قسمت
- میانگین امتیازات The Pink Panther Show در IMDB: ۷/۶
یکی دیگر از شخصیتهای بسیار معروف و شناخته شدهی دنیای انیمیشنهای سریالی، پلنگ صورتی است. ویترینی از انیمیشنهای کوتاه که برای سالها مهمان صفحه کوچک تلویزیون بوده و هم کودکان و هم بزرگسالان را سرگرم میکردند.
پلنگ صورتی در اغلب موارد در نقش موجودی باکلاس و مدبر ظاهر میشد که با ترفندهایی هوشمندانه و گاهی تنها به کمک بخت و اقبال، کسانی را که قصد اذیت و آزارش را داشتند، مجازات میکرد. همین مسئله اغلب باعث خلق ماجراهای خندهدار فراوانی میشد که بینندگان را به بهترین شکل سرگرم میکرد.
۴۳. انیمیشن Hey Arnold!
انیمیشن هی آرنولد!
- ژانر: درام، کمدی
- سازنده: کریگ بارتلت
- زمان پخش: ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۴
- تعداد فصل: ۵ فصل- ۱۰۰ قسمت
- میانگین امتیازات Hey Arnold! در IMDB: ۷/۶
در میان اولین موج آثار جذاب و سریالهای انیمیشنی درخشان شبکه نیکلودئون، نیاز به زمانی برای استراحت وجود داشت و اینجا بود که انیمیشن هی آرنولد! با قدرت وارد شد. اثری جذاب که هم از نظر کیفیت ساخت انیمیشن و هم روایت داستانی خود مورد توجه قرار گرفت. از دید بسیاری از بینندگان، این مجموعه تاحدی شبیه به نسخه تکامل یافته سریال داگ (Doug) است.
این انیمیشن به زندگی روزمره آرنولد میپردازد. دانش آموز کلاس چهارمی که در شهری بدون نام و نشان مشخص که شبیه بروکلین است، زندگی میکند. دراین بین ما نگاهی به زندگی آرنولد، پدربزرگ و مادربزرگ و مجموعهای از دوستان و همسایههای آنها داریم.
۴۲. انیمیشن My Little Pony: Friendship Is Magic
انیمیشن پونی کوچولوی من: جادوی دوستی (دوستی جادویی است)
- ژانر: ماجراجویی، کمدی
- سازنده: جیسون تیسن
- زمان پخش: ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹
- تعداد فصل: ۹ فصل- ۲۲۱ قسمت
- میانگین امتیازات My Little Pony در IMDB: ۷/۶
در دههی هشتاد میلادی، اسبهای پلاستیکی بهویژه در میان کلکسیونرها بسیار محبوب بودند، اما ساخت انیمیشن پونی کوچولوی من، این علاقه به اسبها را عمق بیشتری بخشیده و بهنوعی پدیدهی رسانهای و تجاری بزرگی را رقم زد. حتی امروز هم بسیاری از کودکان از تماشای این انیمیشن لذت برده و محصولات جانبی تولید شده آن هم بین بهویژه دختر بچهها بسیار پرطرفدار است.
انیمیشن پونی کوچولوی من، نمایشی درباره دوستی و مهربانی همراه با ارجاعاتی هوشمندانه به فرهنگ پاپ است که باعث شد این اثر برای طیف وسیعی از بینندگان از جمله بزرگسالان هم جذابیت داشته باشد.
۴۱. انیمیشن Robot Chicken
انیمیشن مرغ ربات
- ژانر: انیمیشن کوتاه، ماجراجویی
- سازنده: ست گرین
- زمان پخش: ۲۰۰۵ تاکنون
- تعداد فصل: ۱۱ فصل- ۲۲۰ قسمت
- میانگین امتیازات Robot Chicken در IMDB: ۷/۷
شاید بتوان گفت انیمیشن مرغ ربات (درکنار ساوت پارک) تنها اثر ساخته شده با تکنیک استاپ موشن در این فهرست است. این سریال شاید مخصوص بزرگسالان ساخته شده باشد، اما به احتمال زیاد بیشتر مورد توجه دانش آموزان کلاس هشتمی قرار گرفته است.
دراین مجموعه شاهد ارجاعات فراوان به فرهنگ پاپ هستیم، همچنین انیمیشن مرغ ربات به طرحهای گوناگون الهام گرفته از فیلمهای تلویزیونی و کتابهای کامیک علاقه دارد و موضوعات آن جذابیت خاص خود را دارا است.
۴۰. انیمیشن The Magic School Bus
انیمیشن اتوبوس مدرسه جادویی
- ژانر: کمدی، ماجراجویی
- سازنده: آلیسون بلانک، کریستین مارتین
- زمان پخش: ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۷
- تعداد فصل: ۴ فصل- ۵۲ قسمت
- میانگین امتیازات The Magic School Bus در IMDB: ۷/۸
یکی دیگر از کارتونهای خاطرهانگیز این فهرست، انیمیشن اتوبوس مدرسه جادویی است. داستان آن هم در مورد یک معلم مدرسه عجیب و غریب به نام خانم فریزل است که با کمک یک اتوبوس مدرسه جادویی، شاگردان خود را به سفرهایی شگفتانگیز برده و از راهی کاملا متفاوت، مسائل علمی را به آنها آموزش میداد.
انیمیشن اتوبوس مدرسه جادویی براساس مجموعه کتابی به همین نام، نوشتهی جوانا کول و بروس دگن ساخته شده است. از همان ابتدای پخش، این مجموعه بهدلیل کمک گرفتن از استعداد گویندگی افراد مشهور و همینطور فضای سرگرم کننده و آموزشی خود، مورد توجه بسیاری قرار گرفت.
۳۹. انیمیشن Wile E. Coyote and The Road Runner
انیمیشن کایوت و رودرانر
- ژانر: خانوادگی، کمدی
- سازنده: چاک جونز، مایکل مالت
- زمان پخش: شروع در سال ۱۹۴۸
- میانگین امتیازات Wile E. Coyote and The Road Runner در IMDB: ۷/۹
کایوت و رودرانر دو شخصیت دیگر از مجموعه انیمیشن لونی تونز هستند که برای اولینبار در سال ۱۹۴۹ در کارتونی کوتاه به نام «Fast and Furry-ous» ظاهر شدند. داستان این مجموعه هم شبیه نمونههای دیگری همچون تام و جری است، کایوت حیلهگر و دائما گرسنه که در تلاشی پایان ناپذیر سعی میکند رودرانر را به دام انداخته و نوش جان کند. البته که او بارها و بارها شکست میخورد و حتی در معدود دفعاتی که رودرانر را به دام میندازد هم، موفق به خوردن آن نمیشود.
در سال ۲۰۱۳ مجله «TV Guide»، کایوت را در فهرست شصت ابرشرور برتر تمام دوران قرار داد
نکتهی جالب اینجا است که کایوت بهصورت مشخص مخلوقی هنرمند و باهوش است و در تلاشهای خود نشانههایی از نبوغ و خلاقیت را نشان میدهد. هرچند که همیشه در مسیر فریفتن پرنده زبل، مغلوب میشود. کایوت بهصورت جداگانه و در مقام یک ضد قهرمان، گاهی در فیلمهای کوتاه باگز بانی هم حضور داشت. تابهامروز نزدیک به پنجاه انیمیشن با حضور شخصیتهای این مجموعه ساخته شدهاند که بیشتر آنها را چاک جونز کارگردانی کرده است. در سال ۲۰۱۳ مجله «TV Guide»، کایوت را در فهرست شصت ابرشرور تمام دوران قرار داد.
۳۸. انیمیشن Teenage Mutant Ninja Turtles
انیمیشن لاکپشتهای نینجا
- ژانر: اکشن، ماجراجویی، هنرهای رزمی
- سازنده: کوین ایستمن، پیتر لرد
- زمان پخش: ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۶
- تعداد فصل: ۱۰ فصل- ۱۹۳ قسمت
- میانگین امتیازات Teenage Mutant Ninja Turtles در IMDB: ۷/۹
کمتر کسی است که چند قسمتی از این انیمیشن جذاب و قدیمی را ندیده باشد که به داستان چهار برادر لاکپشت میپردازد که جهش پیدا کرده و به مبارزانی خستگی ناپذیر و ماهر در هنرهای رزمی تبدیل شدهاند.
تاکنون نسخههای مختلفی از کارتون لاکپشتهای نینجای جهش یافته ساخته شده است که در بین آنها، این نسخه بهخصوص سرگرم کنندهتر است. اثری شرین و دوست داشتنی که تماشای آن حتی با گذشت سالها همچنان برای کودکان لذت بخش است.
۳۷. انیمیشن Rocko’s Modern Life
انیمیشن زندگی مدرن روکو
- ژانر: کمدی، خانوادگی
- سازنده: جو مری و استیون هیلنبرگ
- زمان پخش: ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۶
- تعداد فصل: ۴ فصل- ۵۲ قسمت
- میانگین امتیازات Rocko’s Modern Life در IMDB: ۷/۹
انیمیشن زندگی مدرن روکو، یکی دیگر از محصولات کلاسیک شبکه نیکلودئون است که به زندگی یک والابی به نام روکو و دوستانش در شهر خیالی «O-Town» میپردازد. این انیمیشن از دریچه طنز به زندگی مردم آمریکا نگریسته و از همان زمان آغاز پخش تاکنون، مورد توجه بسیاری قرار گرفت.
داستانهای به تصویر کشیده شده در انیمیشن زندگی مدرن روکو، خلاقانه و جذاب است. فرقی نمیکند هدف از بیان هر داستان چیست، مهم این است که نیکلودئون دههی ۹۰ از نمایش چیزهای عجیب و غریب نمیترسید. امتیازی جذاب برای بینندگان کم سن و سالی که قوه تخیلشان مرزی برای خود نمیشناسد.
۳۶. انیمیشن Animaniacs
انیمیشن آنیمانیاک (انیمینیاکس)
- ژانر: انیمیشن کوتاه، ماجراجویی
- سازنده: تام روگر
- زمان پخش: ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۸
- تعداد فصل: ۵ فصل- ۹۹ قسمت
- میانگین امتیازات Animaniacs در IMDB: ۷/۹
درحالی که «ماجراهای تاینی تون» (Tiny Toon Adventures)، اولین انیمیشن محبوب تولید شده توسط شرکت امبلین انترتینمنت اسپیبلبرگ بود، اما همچنان ارتباطش را با مجموعه انیمیشنهای کوتاه و کلاسیک لونی تونز محصول برادران وارنر حفظ کرده بود. اما داستان انیمیشن انیمینیاکس (آنیمانیاک) متفاوت است، مجموعهای با شخصیتهای تخیلی، بدیع و طرحهای داستانی کوتاه و جالب توجه، داستان سه خواهر و برادر عجیب به نامهای یاکو، واکو و دات که موفق شدند قلب مخاطبان بزرگسال را هم به تسخیر خود درآورند.
انیمیشن آنیمانیاک به اندازهای در زمان خود پرمخاطب شد که بعدها Hulu را هم تشویق کرد بهدنبال بازسازی و ساخت مجدد دو فصل دیگر از این مجموعه برود.
۳۵. انیمیشن Space Ghost Coast to Coast
انیمیشن ساحل شبح فضایی به ساحل
- ژانر: کمدی، علمی- تخیلی
- سازنده: مایک لاتزو
- زمان پخش: ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۸
- تعداد فصل: ۱۱ فصل- ۱۰۸ قسمت
- میانگین امتیازات Space Ghost Coast to Coast در IMDB: ۷/۹
بدون سریال ساحل شبح فضایی به ساحل، شاید برخی از دیگر سریالهای کمدی محبوب پا به عرصهی وجود نمیگذاشتند. این سریال جذاب میزبان شخصیت شبح فضایی یعنی همان ابرقهرمان محبوب هانا-باربرا است. درهر قسمت از این مجموعه، او بهعنوان میزبان مصاحبهای کوتاه با دیگر ابرقهرمانان انجام میدهد. طنز جاری در این مجموعه گاهی بسیار ظریف و آرام و گاهی هم به شکلی خیرهکننده، سورئال و عجیب و غریب است.
ایدهی پشت ساخت این سریال بسیار جذاب است، اینکه شخصیتی قدیمی از انیمیشنی فراموش شده را به کار گرفته و از آن برای ساخت مجموعهای جدید کمک بگیرید.
۳۴. انیمیشن Dexter's Laboratory
انیمیشن آزمایشگاه دکستر
- ژانر: کمدی، ماجراجویی
- سازنده: گندی تارتاکوفسکی
- زمان پخش: ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۳
- تعداد فصل: ۴ فصل- ۷۸ قسمت
- میانگین امتیازات Dexter's Laboratory در IMDB: ۷/۹
برای اولینبار در سال ۱۹۹۶ بود که مخاطبان شبکهی کارتون با شخصیت دکستر (با صداپیشگی کریستین کاوانا) آشنا شدند، پسری نابغه که در آزمایشگاه مخفی و بزرگ پنهان شده در زیرزمین خانهاش مشغول فعالیتهای مخفی است. او مدام برای انجام یک آزمایش بزرگ و فوقالعاده برنامهریزی میکند و هر بار هم خواهر مزاحمش دی دی، نقشههای او را خنثی میکند.
آزمایشگاه دکستر، مقدمه معرفی گندی تارتاکوفسکی بهعنوان یکی از چهرههای شاخص دنیای انیمیشن است
محبوبیت این سریال به اندازهای بود که در همان سال آغاز پخشش موفق به دریافت جایزه پریتایم امی شده و بهعنوان یکی از پرمخاطبترین سریالهای شبکه کارتون شناخته شد. انیمیشن آزمایشگاه دکستر همچنین سکوی پرتابی عالی برای تارتاکوفسکی بوده و او را مبدل به یکی از چهرههای شناخته شده دنیای انیمیشن کرد. باوجود آنکه سالها است پخش این انیمیشن به پایان رسیده است، اما مخاطبان همچنان به سبک معمایی و شخصیت اصلی انیمیشن آزمایشگاه دکستر علاقه دارند و این امر نشان میدهد چرا این انیمیشن جایی در این فهرست را به خود اختصاص داده است.
۳۳. انیمیشن We Bare Bears
انیمیشن سه خرس سادهلوح (خرسهای کله فندقی)
- ژانر: ماجراجویی، کمدی
- سازنده: دنیل چونگ
- زمان پخش: ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹
- تعداد فصل: ۴ فصل- ۱۴۰ قسمت
- میانگین امتیازات We Bare Bears در IMDB: ۷/۹
انیمیشن جذاب سه خرس سادهلوح همانطور که از نامش پیدا است، به زندگی روزمرهی سه خرس بامزه از سه گونه مختلف یعنی خرس گریزلی، قطبی و پاندا میپردازد. در هرقسمت از این مجموعه این سه دوست را دنبال میکنیم که به نقاط مختلف دنیا سفر کرده ودوستانی برای خود دستوپا میکنند.
حالوهوای این انیمیشن متفاوت از دیگر آثاری است که روی آنتن میروند و همین مسئله باعث شده است که آشکارا محبوب بینندگان باشد. نمایشی دوست داشتنی و آرامش بخش که یکی از بهترین برنامههای شبکه کارتون است.
۳۲. انیمیشن Star vs. the Forces of Evil
انیمیشن استار علیه نیروهای شیطان
- ژانر: انیمیشن کوتاه، اکشن
- سازنده: دارون نفسی
- زمان پخش: ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹
- تعداد فصل: ۴ فصل- ۷۷ قسمت (هر قسمت حاوی دو بخش است)
- میانگین امتیازات Star vs. the Forces of Evil در IMDB: ۷/۹
داستان انیمیشن ستاره علیه نیروهای شیطان، در مورد جنگجویی بین کهکشانی به نام استار باترفلای است که به زمین سفر کرده است تا با خانواده مکزیکی/ آمریکایی دیاز زندگی کند. او که شاهدختی سرکش از دنیایی دیگر است، درکنار گذراندن زندگی عادی همچنان به مبارزهی خود با تبهکاران سراسر جهان ادامه میدهد. دراین بین او بهویژه باید از عصای بسیار قدرتمند خود دفاع کند که خودش هم هنوز طرز استفاده درست از آن را نیاموخته است.
این سریال، اولین مجموعه انیمیشنی Disney XD است که کارگردانی آن را یک زن برعهده داشت است، همچنین سومین مجموعه انیمیشنی ساخته شده توسط این استودیو است.
۳۱. انیمیشن Big Mouth
انیمیشن دهان گنده
- ژانر: کمدی، عاشقانه
- سازنده: جنیفر فلکت، اندرو گلدبرگ
- زمان پخش: ۲۰۱۷ تاکنون
- تعداد فصل: ۵ فصل- ۵۱ قسمت
- میانگین امتیازات Big Mouth در IMDB: ۷/۹
انیمیشن دهان گنده، به اندازهای خندهدار و جالب توجه است که باید جایی در این فهرست را به آن اختصاص میدادیم. موضوع این انیمیشن که به مشکلات مبهم یا غیرقابل پیشبینی دوران بلوغ میپردازد، این مجموعه را به جواهری در میان تولیدات نتفلیکس تبدیل کرده است.
داستان آن هم به زندگی نوجوانانی اختصاص دارد که ناگهان خود را درگیر انواع شگفتیها و وحشتهای دوران بلوغ میبینند که زندگیشان را به هم ریخته است. درمجموع انیمیشن دهان گنده به ما نشان میدهد که هرکدام از ما در هرسن و سالی که باشیم، باز هم تاحدی بهدنبال احساسات و هوسهای عاشقانه خود میرویم.
۳۰. انیمیشن Harvey Birdman, Attorney at Law
انیمیشن هاروی بردمن وکیل دادگستری
- ژانر: کمدی، علمی- تخیلی
- سازنده: مایکل اوولین، اریک ریشتر
- زمان پخش: ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۷
- تعداد فصل: ۴ فصل- ۳۹ قسمت
- میانگین امتیازات Harvey Birdman, Attorney at Law در IMDB: ۸
انیمیشن هاروی بردمن، وکیل دادگستری، دراصل اسپین آف سریال شبح فضایی بوده و حول محور هاروی بردمن ابرقهرمان سابق میچرخد که اکنون بهدنبال اجرای عدالت است. این انیمیشن شخصیتهای کلاسیک هانا-باربرا را دور هم جمع کرده بود، بهنوعی که گویی این انیمیشن بازسازی از کارتونهای محبوب دوران کودکی افراد بزرگسال بود.
نمایشی هم کمدی و خندهدار و هم نوستالژیک که جایی خاص در این فهرست را به خود اختصاص داده است.
۲۹. انیمیشن Phineas and Ferb
انیمیشن فینیس و فرب
- ژانر: انیمیشن کوتاه، اکشن
- سازنده: جف مارش، دن پووِنمایر
- زمان پخش: ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵
- تعداد فصل: ۴ فصل- ۱۲۹ قسمت
- میانگین امتیازات Phineas and Ferb در IMDB: ۸
سریال فینیس و فرب در مورد کودکانی باهوش است که همیشه در حال نقشه کشیدن و اختراع انواع چیزهای عجیب و غریب هستند. دراین بین آنها باید همیشه یک گام از خواهر خود جلوتر باشند تا اسرار خود را از دید والدین پنهان کنند. از طرف دیگر حیوان خانگی آنها هم چیزی که نشان میدهد نیست، چراکه این پلاتیپوس (نوک اردکی) درواقع همیشه درحال برهم زدن نقشههای شیطانی دکتر هاینز دوفنشمیرتز است.
انیمیشن فینیس و فرب کارتونی جذاب برای کودکان است، هرچند دستاندرکاران ساخت آن میدانستند که بزرگسالان هم مجذوب این اثر خواهند شد. پس بین موضوعات محبوب کودکان و بزرگسالان در رفتوآمد بودند تا هر دو قشر را راضی نگه دارند. موسیقی این انیمیشن دیگر امتیاز آن و یک جادوی واقعی است.
۲۸. انیمیشن F Is for Family
انیمیشن خ مثل خانواده
- ژانر: درام، کمدی
- سازنده: بیل بار و میشل پرایس
- زمان پخش: ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۱
- تعداد فصل: ۵ فصل- ۴۴ قسمت
- میانگین امتیازات F Is for Family در IMDB: ۸
شاید هیچ چیز به پای انیمیشن کمدی خ مثل خانواده نرسد که نمایشی جذاب از خانوادهای آمریکایی و دردسرهای تمام نشدنی آنها است. داستان این انیمیشن در مورد خانواده مورفی و زندگی روزمره آنها در دههی ۱۹۷۰ است که اعضای آن درگیر انواع مشکلات است.
مقاله مرتبط
آنها دعوا میکنند، همه کس و همه چیز را به باد ناسزا میگیرند و به طرزی مضحک در هر تلاش برای اثبات سودمندی خود برای جامعه محلی، شکست میخورند. این فرمول کلاسیک چندان هم برای مخاطبان ناآشنا نیست. اما نکته جالب این است که این رویه در این انیمیشن به خوبی کار کرده است، چراکه انیمیشن خ مثل خانواده بهدنبال کپی کردن از همتایان خود نیست.
۲۷. انیمیشن Daria
انیمیشن داریا
- ژانر: درام، کمدی
- سازنده: گلن ایچلر و سوزی لوئیس
- زمان پخش: ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۲
- تعداد فصل: ۵ فصل- ۶۵ قسمت
- میانگین امتیازات Daria در IMDB: ۸/۱
شخصیت داریا مورگندوفر در انیمیشن داریا از یک موهبت یا شاید یک نفرین بهره برده است، چون او تنها کسی است که به قدری باهوش است که دنیای اطراف خود را در واقعیترین شکل خود میبیند. به همین خاطر از دید داریا، این جهان باعث بهم ریختن روح و روان او میشود.
مجلهی تیوی گاید، داریا را بهعنوان یکی از پنجاه شخصیت برتر کارتونی تمام دوران معرفی کرد
زندگی او با دوستان، معلمان خوش نیت و خانوادهای که دوستش دارند احاطه شده است، درحالیکه هیچ کدام از آنها واقعا داریا را درک نمیکنند. بااینوجود اصول اخلاقی و زبان تند و تیز داریا باعث شده است او به قهرمانی فراموش نشدنی تبدیل شود، به طوری که مجلهی تیوی گاید، داریا را جزو پنجاه شخصیت کارتونی تمام دوران قرار داد.
۲۶. انیمیشن Scooby-Doo! Mystery Incorporated
انیمیشن اسکوبی- دو! رموز نهفته
- ژانر: ماجراجویی، کمدی
- سازنده: جو روبی
- زمان پخش: ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳
- تعداد فصل: ۲ فصل- ۵۲ قسمت
- میانگین امتیازات Scooby-Doo! Mystery Incorporated در IMDB: ۸/۱
اگر بخواهیم صادقانه صحبت کنیم، باید پذیرفت مجموعه اصلی انیمیشن اسکوبی دو چندان اثر چشمگیری نبوده و خط داستانی آن کند و تکراری است. اما این داستان در مورد انیمیشن اسکوبی- دو! رموز نهفته صدق نمیکند. چراکه برخلاف گذاشته شاهد توجه بیشتر تیم سازنده به جزئیات هستیم که باعث شده است محصول نهایی، اثری سرگرم کنندهتر باشد.
درست است که همچنان داستانها تکراری است و همه چیز درخدمت حل یک معما قرار دارد، اما حالا شخصیتها عمق بیشتری پیدا کردهاند و خبری هم از پس زمینههای تکراری نیست.
۲۵. انیمیشن Family Guy
انیمیشن مرد خانواده (فمیلی گای)
- ژانر: کمدی
- سازنده: ست مکفارلن و دیوید زاکرمن
- زمان پخش: ۱۹۹۹ تاکنون
- تعداد فصل: ۲۰ فصل- ۳۸۷ قسمت
- میانگین امتیازات Family Guy در IMDB: ۸/۲
از دید برخی از بینندگان، سریال مرد خانواده اسباب خنده است و به همین خاطر با رویی باز از تماشای آن استقبال میکنند. سوی دیگر ماجرا مخاطبانی قرار دارند که این سریال را به سخره میگیرند. بااینوجود و حتی اگر خانواده گریفین و دیگر هم محلهایهای آنها را دوست نداشته باشید، باز هم باید اعتراف کنید که هرازچندگاهی این مجموعه موفق شده است با یک قسمت پرمحتوا حسابی سرگرمتان کند.
بههرحال میزان محبوبیت و موفقیت این مجموعه به اندازهای است که اگرچه زمانی قرار بود لغو شود، اما تا ۲۰ فصل دوام آورده و همچنان برای مخاطبان جذاب است.
۲۴. انیمیشن SpongeBob SquarePants
انیمیشن باب اسفنجی شلوار مکعبی
- ژانر: کمدی، خانوادگی
- سازنده: استیون هیلنبرگ
- زمان پخش: ۱۹۹۹ تا ۲۰۲۰
- تعداد فصل: ۱۳ فصل- ۲۷۴ قسمت
- میانگین امتیازات SpongeBob SquarePants در IMDB: ۸/۲
بیتردید انیمیشن باب اسفنجی شلوار مکعبی یکی از شناخته شدهترین و البته محبوبترین انیمیشنهای سریالی تاریخ است. اسفنج مثبت اندیش و بیگناهی که در خانه آناناسی شکل خود زندگی میکند، عاشق درست کردن همبرگر مخصوص، وقت گذرانی با پاتریک و البته آزار دادن خواسته و ناخواستهی اختاپوس است.
مقاله مرتبط
سریال باب اسفنجی طولانیترین سریال شبکه نیکلودئون و دومین سریال انیمیشنی ساخته شده برای کودکان، اثری بسیار محبوب است که شخصیتهای معروفی همچون دیوید بویی، امی پولر و جی. کی. سیمونز را تحت تأثیر خود قرار داده است. سریالی که چهار بار برنده جایزه امی شده و الهام بخش کتابهای مصور، پارکهای موضوعی و ساخت فیلمهای متعددی است.
۲۳. انیمیشن Bob’s Burgers
انیمیشن برگری باب
- ژانر: کمدی
- سازنده: لورن بوچارد
- زمان پخش: ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰
- تعداد فصل: ۱۲ فصل- ۲۳۶ قسمت
- میانگین امتیازات Bob’s Burgers در IMDB: ۸/۲
خانواده بلچر در انیمیشن برگری باب، شاید تلاش چندانی برای درک مسائل از خود نشان ندهند، اما حداقل همدیگر را دارند. حتی زمانیکه رویدادهایی خارج از کنترل رستوران آنها را تهدید کرده یا موانعی پیشبینی نشده سر راهشان سبز میشود، بازهم این روحیه همبستگی خانودگی به دادشان میرسد. روحیهای که شاید نسبت به نمایشهای تلویزیونی معمولی چندان پرشور و حرارت نباشد، اما دلگرم کننده است.
برای همین چندان عجیب نیست که شخصیتهای ترسو و عجیب و غریب این مجموعه موفق شدهاند برای یک دهه، مخاطبان و محبوبیت خود را حفظ کنند.
۲۲. انیمیشن Steven Universe
انیمیشن دنیای استیون
- ژانر: انیمیشن کوتاه، اکشن
- سازنده: ربکا شوگر
- زمان پخش: ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۹
- تعداد فصل: ۵ فصل- ۱۶۰ قسمت
- میانگین امتیازات Steven Universe در IMDB: ۸/۲
داستان انیمیشن دنیای استیون در مورد پسر جوانی است که با بیگانگانی انسان نما و جادویی زندگی میکند که به سنگهای کریستال معروف هستند. بهعنوان یک نیمه جواهر، استیون هم باید یاد بگیرد که چطور از قدرتهای خود استفاده کرده و به دوستانش در ماجراجوییهایشان کمک کند.
این سریال که ایده پشت ساخت آن متعلق به برادر ربکا شوگر سازنده این مجموعه است، در زمان پخش به خاطر طراحی، موسیقی و همینطور صداپیشگان خود مورد تحسین فراوانی قرار گرفت. این سریال همچنین نخستین سریال کارتون نتورک بود که توسط یک خانم ساخته شد. باتوجه به همه این خصوصیات چندان عجیب نیست که دنیای استیون نامزد جایزه امی و یکی از مورد توجهترین مجموعههای انیمیشنی تاریخ باشد.
۲۱. انیمیشن Undone
انیمیشن انجام نشده
- ژانر: درام، خیالانگیز
- سازنده: رافائل-باب واکسبرگ، کیت پردی
- زمان پخش: ۲۰۱۹ تاکنون
- تعداد فصل: ۲ فصل- ۱۶ قسمت
- میانگین امتیازات Undone در IMDB: ۸/۲
داستان انیمیشن انجام نشده در مورد زنی جوان است که بعد از جان سالم به در بردن از یک سانحهی رانندگی که تقریبا او را تا پای مرگ پیش برد، متوجه میشود که رابطهای جدید با زمان پیدا کرده است. حال او از این موهبت برای پیدا کردن حقیقت مرگ پدرش استفاده میکند.
مقاله مرتبط
این انیمیشن مورد تحسین منتقدان قرار گرفت، سریالی که قوانین حاکم بر زمان و فضا را بهگونهای تغییر میدهد تا اثری سورئال را خلق کند که هم خارقالعاده است و هم از جهاتی کاملا قابل درک است. هم فصل نخست و هم فصل دوم انیمیشن انجام شده مورد استقبال مخاطبان و تحسین جهانی قرار گرفتند. بهویژه آنکه فصل دوم آن به یک ماجرای مهیج خانوادگی تبدیل میشود که هم پویا است و هم بیننده را مجذوب خود میکند.
۲۰. انیمیشن Star Wars: The Clone Wars
انیمیشن جنگ ستارگان: جنگهای کلون
- ژانر: اکشن، ماجراجویی، علمی- تخیلی
- سازنده: جرج لوکاس
- زمان پخش: ۲۰۰۸ تا ۲۰۲۰
- تعداد فصل: ۷ فصل- ۱۳۳ قسمت
- میانگین امتیازات Star Wars: The Clone Wars در IMDB: ۸/۴
بعد از ساخت آثار موفقی همچون جک سامورایی و آزمایشگاه دکستر، گندی تارتاکوفسکی دیگر به چیزی برای اثبات استعداد خود در دنیای انیمیشن نیاز نداشت. بااینوجود او سختترین چالش زندگی خود را پذیرفته و ساخت انیمیشن جنگ ستارگان برای شرکت لوکاس فیلم را برعهده گرفت. نکتهای که این چالش را سختتر میکرد، ارائه همزمان آن با پخش سهگانه پیش درآمد این مجموعه بود که باعث میشد انتظارات از آن به مراتب بالاتر برود.
ساخت این انیمیشن، چالشی سخت و بزرگ برای گندی تارتاکوفسکی بود
بااینوجود تارتاکوفسکی موفق به خلق نسخهای با نمایش بصری خیره کننده شد که شکوه سکانسهای کلاسیک قدیمی را به نمایش میگذاشت. بههمین مناسبت تابهامروز، انیمیشن جنگ ستارگان: جنگهای کلون، همچنان یکی از معتبرترین آثار قلمروی وسیع جنگ ستارگان است.
۱۹. انیمیشن X-Men: The Animated Series
انیمیشن مردان ایکس: مجموعه پویانمایی
- ژانر: ابرقهرمانی، ماجراجویی، اکشن
- براساس آثار: استن لی، جک کربی
- زمان پخش: ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۷
- تعداد فصل: ۵ فصل- ۷۶ قسمت
- میانگین امتیازات X-Men: The Animated Series در IMDB: ۸/۵
یکی از مشخصترین شخصیتهای انیمیشن مردان ایکس: مجموعه پویانمایی، شخصیت ولورین است. هرچند او تنها عامل محبوبیت این مجموعه قدیمی و دوست داشتنی نیست و درکنار او شخصیتهای جذاب دیگری هم حضور دارند که بر جذابیت این مجموعه افزودهاند. این انیمیشن جذاب مدتها قبل از به بازار آمدن لایو اکشنهای متعدد مارول، به روایت داستان جهش یافتهها پرداخت. حتی شاید بتوانیم بگوییم در مواردی این مجموعه بهتر از کامیک بوکهای اصلی، این داستان را روایت کرده و به شخصیتها جان بخشید.
از آنجایی که دیزنی اکنون مالک فاکس قرن بیستم و مارول است، خوشبختانه علاقمندان میتوانند هرزمانی که دوست داشتند این سریال قدیمی اما جذاب و پرمخاطب را از دیزنی پلاس تماشا کنند.
۱۸. انیمیشن Futurama
انیمیشن فیوچراما
- ژانر: ماجراجویی، کمدی، انیمیشن بزرگسال
- سازنده: دیوید کوهن، مت گرینینگ
- زمان پخش: ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۳
- تعداد فصل: ۷ فصل- ۱۴۰ قسمت
- میانگین امتیازات Futurama در IMDB: ۸/۵
انیمیشن فیوچراما در ابتدا بهعنوان همراهی برای انیمیشن سیمپسونها درنظر گرفته شده بود، اما درنهایت در قالب چندین فصل از شبکه کابلی پخش شد. جالب است که هرزمانی که اقدامی برای لغو این سریال صورت میگیرد، شاهد احیای آن در شبکهی دیگری هستیم. اما چه چیز باعث شده است که سریال فیوچراما تااینحد انعطاف پذیر باشد؟
مقاله مرتبط
شاید باید علت این مسئله را در هوشمندی به کار گرفته شده در سبک نگارش این مجموعه دانست که باعث شده است نویسندگان، آزادانه خلاقیت خود را از قید محدودیتها رها کرده و اثری سراسر تخیلی و شگفتانگیز را به مخاطبان معرفی کنند. سفر شخصیتهای اصلی به سیارات عجیب و غریب، مملو از صحنههای گنگ بصری است که با جزئیات فراوان جذابتر شدهاند. همچنین خصوصیات هرشخصیت و کنار هم قرار گرفتن آنها هم خود، باعث خلق فضایی کمدی و درعینحال صادقانه شده است.
۱۷. انیمیشن Samurai Jack
انیمیشن سامورایی جک
- ژانر: اکشن، ماجراجویی
- سازنده: گندی تارتاکوفسکی
- زمان پخش: ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۴- ۲۰۱۷ (مجموعه بازسازی شده)
- تعداد فصل: ۵ فصل- ۶۲ قسمت
- میانگین امتیازات Samurai Jack در IMDB: ۸/۵
گندی تارتاکوفسکی یکی از استادان شناخته شده دنیای انیمیشنهای مدرن است. اما درمیان آثار متعدد و محبوب او، شاید بتوان سامورایی جک را شاهکار او دانست. این مجموعه انیمیشنی با حالوهوای هنرهای رزمی جذابش که از شبکه کارتون (Cartoon Network) پخش میشد، به مخاطبان خود صبر و حوصله را آموخت. چراکه باتوجه به برنامه پخش نامرتب، آها باید برای تماشای آن کمی انتظار را تحمل میکردند که البته ارزشش را داشت.
هر فریم از انیمیشن جک سامورایی اثری هنری است که ارزش قاب گرفتن و آویزان کردن روی دیوار را دارد
سریال سامورایی جک عناصر وسترن، دنیای خیالانگیز و تخیلی را با شیوه مبارزه ساموراییها در هم آمیخته و سبکی جدید را در معرض دید علاقمندان آثار انیمیشنی قرار داد. جذابیت و امتیازات متعدد این مجموعه باعث شد در طول مدت پخش، برنده هشت جایزه امی شود. همچنین این انیمیشن به تغییر دیدگاه مردم در مورد انیمیشنهای تلویزیونی کمک کرد. تقریبا میتوان هر فریم از این انیمیشن را یک اثر هنری دانست که ارزش قاب شدن و نصب روی دیوار را دارد.
۱۶. انیمیشن Harley Quinn
انیمیشن هارلی کویین
- ژانر: اکشن، ماجراجویی
- سازنده: جاستین هالپرن، پاتریک شوماخر
- زمان پخش: ۲۰۱۹ تاکنون
- تعداد فصل: ۲ فصل- ۲۶ قسمت
- میانگین امتیازات Harley Quinn در IMDB: ۸/۵
دو شخصیت بتمن و جوکر، برای دههها در کانون توجه عموم قرار داشتند، اما نوبتی هم که باشد نوبت دستیار جوکر است. هارلی کویین جذاب که درگذشته با نام هارلین کوینزل شناخته میشد، بالاخره فرصتی پیدا کرد تا در مجموعه کمدی و ابرقهرمانی هارلی کویین، از زیر سایه جوکر خارج شده و ستاره اصلی نمایش باشد.
سریال هارلی کویین، زندگی هارلی را در دوران بعد از جوکر روایت کرده و دراین راه همه چیز از جمله ابرقهرمانان را به سخره میگیرد. دراین بین نباید از صداپیشگی درجه یک کیلی کوئوکو در نقش هارلی غافل شد که جذابیت انیمیشن هارلی کویین را دوچندان کرده است.
۱۵. انیمیشن The Bugs Bunny Show
انیمیشن نمایش باگز بانی
- ژانر: کمدی
- کارگردان: چاک جونز، فریز فرلنگ
- زمان پخش: ۱۹۶۰ تا ۲۰۰۰
- تعداد فصل: ۲۷ فصل- ۶۸۴ قسمت
- میانگین امتیازات The Bugs Bunny Show در IMDB: ۸/۶
مجموعه انیمیشن لونی تونز ساخته برادران وارنر، منبع خوبی از ایده و شخصیت برای ساخت آثاری کارتونی دیگر بود. انیمیشن نمایش باگز بانی هم همین گونه پا به عرصه وجود گذاشت، مجموعهای که بهصورت خاص روی شخصیت باگز بانی متمرکز بود. انیمیشن باگز بانی برای بیش از چهار دهه به سرگرم کردن مخاطبان ادامه داده و الهام بخش انیماتورها، کمدینها و حتی کسانی بود که هر صبح شنبه به تماشای آن مینشستند. درواقع این اثر بخشی از دوران طلایی انیمیشن آمریکایی به شمار میرود.
خرگوش تیزهوش اما گاهی بسیار بدجنس نمایش باگز بانی اگرچه شیرین و دوست داشتنی است، اما در وقت مناسب تبدیل به یک هیولای واقعی میشود. این مسئله بهویژه در تقابل باگز بانی و المر فاد شکارچی به خوبی قابل مشاهده است. باگز بانی قهرمان محبوب چندین نسل از بینندگان برنامههای تلویزیونی آمریکا و همینطور یکی از امضاهای جاودانه شرکت برادران وارنر است که تصویری محبوب از آرزوهای بشریت برای غلبه بر مشکلات و مخالفان را به تصویر میکشد.
۱۴. انیمیشن The Venture Bros
انیمیشن برادران ونچر
- ژانر: درام، ماجراجویی
- سازنده: کریستوفر مککلوچ
- زمان پخش: ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۸
- تعداد فصل: ۷ فصل- ۸۱ قسمت
- میانگین امتیازات The Venture Bros در IMDB: ۸/۶
در نگاه اول، سریال برادران ونچر شاید تقلیدی آشکار از سریال انیمیشنی جانی کوئست (Jonny Quest) باشد، اما قدر مسلم این سریال برای ماندگاری به چیزی بیش از الهام گرفتن از یک کارتون چهل ساله نیاز داشت.
درحالیکه بسیاری از سریالهای انیمیشنی مخصوص بزرگسالان از بیعملی شخصیتهایشان برای جلب مخاطب استفاده میکنند، سریال برادران ونچر در مورد خانوادهای ماجراجو است. هرچند که آنها درعمل بیش از آنکه موفق شوند، طعم شکست را میچشند. این مجموعه بهصورت مداوم با داستانهای کامیک و الهام گرفتن از فیلمهای ماجراجویی درگیر است، بااینوجود مسیری را برای خود مشخص کرده است و آن را به دقت دنبال میکند.
۱۳. انیمیشن Archer
انیمیشن آرچر
- ژانر: اکشن کمدی
- سازنده: آدام رید
- زمان پخش: ۱۷ سپتامبر ۲۰۰۹ تاکنون
- تعداد فصل: ۱۲ فصل- ۱۲۶ قسمت
- میانگین امتیازات Archer در IMDB: ۸/۶
سریال آرچر کار خود را بهعنوان تقلیدی هجو آمیز از مجموعه فیلمهای جیمز باند آغاز کرد، اما کم کم راه خود را عوض گرفته و به ماجراهایش رنگ و لعاب بیشتری بخشید. بااین اوصاف استرلینگ آرچر با صدای جاودانه جان بنجامین، تأثیری ماندگار روی مخاطبان خود برجای گذاشت.
سریالهای زیادی در مورد جاسوسان زبده ساخته شده است. اما این برند خاص محصول آدام رید، به چیزی فراتر از یک کمدی در مورد ناهماهنگیهای آژانسهای اطلاعاتی تبدیل شد. کمدی هوشمندانه که در جلب مخاطبان بسیار موفق عمل کرده و نام خود را جاودانه کرد.
۱۲. انیمیشن Adventure Time
انیمیشن وقت ماجراجویی
- ژانر: اکشن ماجراجویی
- سازنده: پندلتون وارد
- زمان پخش: ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۸
- تعداد فصل: ۱۰ فصل- ۲۸۳ قسمت
- میانگین امتیازات Adventure Time در IMDB: ۸/۶
انیمیشن وقت ماجراجویی شروعی بسیار آرام داشت، کارتونی کوچک و عجیب در مورد یک پسر و سگ سخن گویش که از سفرهای پرماجرای خود لذت میبرند. اما این اثر آرام آرام شروع به رشد کرده و در سطح جهانی شناخته شد، به طوری که کم کم شاهد رشد توجه و علاقه بزرگسالان به این نمایش بودیم.
شخصیتهای اصلی این انیمیشن حین پرسه زدن در سرزمینی خارقالعاده سعی در محافظت از آن دارند و دراین میان باید با دشمنانی سرسخت روبهرو شوند. اگرچه این سریال با پایانی تلخ و شیرین به کار خود خاتمه داد، اما همچنان بهعنوان یکی از انیمیشنهای محبوب به درخشش خود ادامه میدهد.
۱۱. انیمیشن The Simpsons
انیمیشن سیمپسون ها
- ژانر: کمدی موقعیت
- سازنده: مت گرینیگ
- زمان پخش: ۱۹۸۹ تاکنون
- تعداد فصل: ۳۳ فصل- ۷۲۶ قسمت
- میانگین امتیازات The Simpsons در IMDB: ۸/۷
سریال سیمپسونهای یکی از محبوبترین آثار انیمیشنی تاریخ و یکی از بدیهیترین مجموعهها برای معرفی در این فهرست است. سریالی که نهتنها شروعی موفق و جذاب داشت، بلکه درادامه هم صدها قسمت جذاب دیگر را برای مخاطبان به نمایش گذاشت که بعضی از آنها واقعا به یادماندنی هستند.از طرف دیگر هومر سیمپسون بهترین شخصیت تاریخ تلویزیون است.
مقاله مرتبط
وقتی مجموعهای در این تعداد قسمت روی آنتن میرود، هرسال از پخش آن نقطه عطف دیگری در کارنامهاش به شمار میرود و همین باعث میشود که بتوان از سیمپسونها بهعنوان یکی از تأثیرگذارترین سریالهای تلویزیونی تمام دوران نام برد. بهویژه اگر پیشبینیهای درخشان و غیرقابل باور آن را هم درنظر بگیریم که باعث میشود همه چیز حتی عجیبتر هم بشود.
۱۰. انیمیشن South Park
انیمیشن ساوت پارک یا انیمیشن پارک جنوب
- ژانر: کمدی موقعیت
- سازنده: تری پارکر مت استون و برایان گاردن
- زمان پخش: ۱۹۹۷ تاکنون
- تعداد فصل: ۲۵ فصل- ۳۱۷ قسمت
- میانگین امتیازات South Park در IMDB: ۸/۷
شاید باورش سخت باشد، اما سریال ساوث پارک با چند انیمیشن فوقالعاده ارزانقیمت شروع شد. اما درادامه موفق شد با بهرهگیری از زبان طنز خاص خود، به یکی از آثار مهم و تأثیرگذار دوران ما تبدیل شود.
طنز بیپایان این سریال به زندگی چهار پسر جوان در یک شهر نه چندان آرام در کلرادو اختصاص دارد که تقریبا همه چیز را بیش از اندازه مورد کنکاش و بررسی قرار میدهند. به همین خاطر ساوت پارک حتی در گفتمان غالب اجتماعی هم اثرگذار بوده و همچنان توانایی بازگو کردن داستانهای ناگفته بسیاری را دارد.
۹. انیمیشن Primal
انیمیشن پریمال (انسان اولیه)
- ژانر: اکشن ماجراجویی
- سازنده: گندی تارتاکوفسکی
- زمان پخش: ۸ اکتبر ۲۰۱۹ تاکنون
- تعداد فصل: ۱ فصل- ۱۰ قسمت
- میانگین امتیازات Primal در IMDB: ۸/۷
گندی تارتاکوفسکی از جمله کارگردانان خوش ذوقی است که پیوسته مرزهای دنیای انیمیشن را جابهجا میکند. او هرگز به افتخاراتی که بهدست آورده است بسنده نکرده و این مسئله بهویژه در انیمیشن پریمال (انسان نخستین) به خوبی قابل مشاهده است.
داستان این انیمیشن چنان با غریزههای آشنا در هم آمیخته است که آوازهاش تا سالها بعد، همچنان به گوش خواهد رسید
پریمال، قانون بقا را در طبیعت به رخ کشیده و جدال برای زنده ماندن را سرشار از خشونت، بیرحمی و اغلب به شکلی وحشتناک به تصویر میکشد. داستان انسانی از دوران باستان که در همکاری غیرمعمول با یک دایناسور سعی دارد در دنیایی بدون رحم و شفقت، زنده بماند. رابطهای عجیب و غیرمعمول که پیوندی بیکلام را به تصویر میکشد.
داستان انیمیشن پریمال ممکن است در دوران ماقبل تاریخ رخ دهد، اما چنان با غریزههای آشنا درهم آمیخته است که بدون تردید، آوازهاش تا سالها بعد هم به گوش خواهد رسید.
۸. انیمیشن Over the Garden Wall
انیمیشن آن سوی دیوار باغ
- ژانر: ماجراجویی
- سازنده: پاتریک مکهیل
- زمان پخش: ۲۰۱۴
- تعداد فصل: ۱ فصل ده قسمتی
- میانگین امتیازات Over the Garden Wall در IMDB: ۸/۸
انیمیشن آن سوی دیوار باغ، سریالی کوتاه و ده قسمتی است که توسط پاتریک مک هیل (وقت ماجراجویی) برای کارتون نتورک ساخته شد، اثری که موفق به دریافت جایزه امی بهترین انیمیشن شد. دلیل دریافت این جایزه هم کاملا مشخص است، کافی است نگاهی به جذابیت پررمز و راز و سرشار از هیجان و لذت این اثر داشته باشیم.
داستان انیمیشن آن سوی دیوار باغ در مورد دو برادر نانتی به نامهای ویرت و گرگ است که در اعماق جنگل گم میشوند. حال آنها باید به کمک هم از این جنگل ناشناخته عبور و راهی برای بازگشت به خانه پیدا کنند. درطول مسیر آنها با انواع شخصیتهای جذاب و سحرآمیز روبهرو میشوند که این آشنایی، سفر آنها را پرماجراتر میکند. باتوجه به چنین دورنمایی است که میتوان گفت وقتی پای افسانههای تلویزیونی به میان میآید، واقعا چیزی همانند انیمیشن آن سوی دیوار باغ پیدا نمیشود.
۷. انیمیشن Bojack Horseman
انیمیشن بوجک هورسمن
- ژانر: کمدی، درام، انیمیشن مخصوص بزرگسالان
- سازنده: رافائل باب وکسبرگ
- زمان پخش: ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰
- تعداد فصل: ۶ فصل- ۷۷ قسمت
- میانگین امتیازات Bojack Horseman در IMDB: ۸/۸
دنیای به تصویر کشیده شده در انیمیشن بوجک هورسمن، بیاغراق میتواند اسباب سردرگمی مخاطبان شده و برای آنها کمی عجیب به نظر برسد، بهویژه اگر به مسائلی همچون ارتباط بین انسان و حیوانات انسان نما توجه کنیم. همین مسئله باعث میشود که درنگاه اول تصور کنیم این انیمیشن، نمایشی ساده در مورد زندگی روزمره یک اسب سابقا مشهور است.
مقاله مرتبط
هرچند این باور اصلا درست نیست و بوجک هورسمن به مسائلی عمیقتر توجه دارد. مجموعهای با تمرکز بر تصاویری تلخ همچون افسردگی، شکست، اعتیاد و دیگر مشکلاتی که زندگی بزرگسالان را سخت میکند و خب درکنار آنها، یک اسب سخنگو هم حضور دارد. درامی اگزیستانسیالیستی مخصوص بزرگسالان که نباید آن را با نمایشهای کودکانه و طنزهای اپیزودیک مقایسه کرد.
شوخیهای پیدا و پنهان، داستان تماشایی و سبک انیمیشن خلاقانه باعث شده است که بوجک هورسمن یکی از انیمیشنهای محبوب سریالی تمام دوران باشد.
۶. انیمیشن Gravity Falls
انیمیشن آبشار جاذبه
- ژانر: کمدی، رازآلود، ماجراجویی
- سازنده: الکس هیرش
- زمان پخش: ۲۰۱۲ الی ۲۰۱۶
- تعداد فصل: ۲ فصل- ۴۰ قسمت
- میانگین امتیازات Gravity Falls در IMDB: ۸/۹
شرکت دیزنی در دههی ۲۰۱۰، به کمک چند مجموعه حاضر در این فهرست، رنسانسی را در دنیای انیمیشن تجربه کرد. یکی از این انیمیشنهای موفق، آبشار جاذبه است که به ماجرای یک خواهر و برادر دوقلو میپردازد که برای گذراندن تعطیلات به خانه عمویشان فرستاده میشوند. اما شهر محل زندگی عموی بزرگ آنها، شهری مرموز و درگیر با حوادث ماورالطبیعه و حضور موجودات ماورایی است.
آبشار جاذبه موفق به دریافت چندین جایزه معتبر همچون امی، آنی و بفتا شده است
سریال انیمیشنی آبشار جاذبه، در زمان پخش با تحسین منتقدانی مواجه شد که سبک نگارش، شخصیت پردازی، طنز و همینطور جذابیت آن برای مخاطبان در سنین مختلف را مورد ستایش قرار دادند. این مجموعه همچنین برنده چندین جایزه امی، آنی و همینطور جایزه بفتا شده است. درنهایت آبشار جاذبه محصولی است که ظاهرا نهتنها کودکان، که حتی بزرگسالان را هم مجذوب خود کرد.
۵. انیمیشن Tom and Jerry
انیمیشن تام و جری
- ژانر: انیمیشن کوتاه، خندهدار
- کارگردان: ویلیام هانا، جوزف باربرا
- زمان پخش: ۱۹۴۰ تا ۱۹۶۸
- میانگین امتیازات Tom and Jerry در IMDB: ۹
نمیتوان به اسامی محبوب دنیای انیمیشنهای سریالی اشاره کرد، اما نامی از تام و جری نبرد. داستان تعقیب و گریز همیشگی دو شخصیت اصلی یعنی موش و گربه که پایانی برای آن متصور نیست. شاید بازی موش و گربه در دنیای واقعی جذابیت چندانی نداشته باشد، اما انیمیشن تام و جری چنان رنگ و لعابی به این تعقیب و گریز داد که محبوبیت این اثر را دوچندان کرد. کسب هفت جایزه اسکار بهترین انیمیشن کوتاه در طول سالهای پخش، نشان از موفقیت این مجموعه در جلب نظر مخاطبان و منتقدان دارد.
به جز مجموعه اصلی، تاکنون شاهد ساخت چندین اسپین آف از آن بودیم که از جمله میتوان به آثاری همچون نمایش تام و جری (The Tom and Jerry Show)، بچههای تام و جری (Tom & Jerry Kids) و داستانهای تام و جری (Tom and Jerry Tales) اشاره کرد. درکنار آن چندین فیلم سینمایی هم با حضور دو شخصیت اصلی یعنی تام و جری ساخته شده است.
۴. انیمیشن Batman: The Animated Series
انیمیشن بتمن: مجموعه پویانمایی
- ژانر: اکشن، ماجراجویی
- سازنده: اریک رادومکسی، بروس تیم
- زمان پخش: ۱۹۹۲تا ۱۹۹۵
- تعداد فصل: ۲ فصل- ۸۵ قسمت
- میانگین امتیازات Batman: The Animated Series در IMDB: ۹
بیشتر اسامی این فهرست را آثار انیمیشنی با حالوهوای کمدی تشکیل دادهاند. شاید چون دنیای ساخت آثار پویانمایی توجه زیادی به ژانر درام از خود نشان نداده است. از طرف دیگر آثار موجود هم بیشتر نه از روی کمبود علاقه و توجه مخاطب، که بیشتر بهدلیل ناآگاه بودن آنها از وجود آثاری این چنینی، چندان مورد توجه قرار نگرفتهاند.
بااینوجود این بهمعنی کمبود آثار شاخص در این بخش نیست؛ بهعنوان نمونه میتوان به انیمیشن بتمن: مجموعه پویانمایی اشاره کرد که نسخه مورد پسند آن گروه از بینندگانی است که به انیمیشنی با حالوهوای تیرهوتارتر علاقه بیشتری دارند.
این مجموعه بهدلیل پیچیدگی موضوع، زیبایی شناسی به سبک فیلم نوآر، صداپیشگی، جلوههای هنری و البته لحن تیرهتر خود مورد ستایش فراوانی قرار گرفت. به طوری که IGN، از آن بهعنوان دومین سریال انیمیشنی برتر تمام دوران (رتبه اول متعلق به سیمپسونها است)، یاد کرد. این سریال همچنین موفق به دریافت چهار جایزه امی، از جمله بهترین برنامه انیمیشنی شده است.
۳. انیمیشن Arcane
انیمیشن آرکین
- ژانر: اکشن، ماجراجویی
- سازنده:کریستین لینک
- زمان پخش: ۲۰۲۱
- تعداد فصل:۱ فصل ۹ قسمتی
- میانگین امتیازات Arcane در IMDB: ۹/۱
انیمیشن آرکین با نام اصلی «آرکین: لیگ افسانهها» (Arcane: League of Legends)، جزو آثار انیمیشنی و محبوب سالهای اخیر شبکه نت فلیکس است. داستان این مجموعه در درجه اول روی زندگی دو خواهر به نامهای وی و جینکس و اتفاقاتی که با آنها مواجه میشوند، متمرکز شده است.
مقاله مرتبط
نمایش فصل اول انیمیشن آرکین، با تحسین منتقدان همراه بود که از جهان به تصویر کشیده شده در آن، شخصیت پردازی، وزن احساسی، موسیقی، صداگذاری و همینطور سکانسهای اکشن آن تقدیر کردند. نکته جالب اینکه این مجموعه هم برای بینندگان عادی که با بازی لیگ افسانهها آشنایی ندارند و هم برای طرفداران قدیمی آن جالب توجه و سرگرم کننده است. این محبوبیت تاجایی بود که تنها یک هفته پس از شروع نمایش، این انیمیشن عنوان پرامتیازترین سریال شبکه نتفلیکس را از آن خود کرد. به طوری که در ۵۲ کشور جهان جزو ده اثر برتر این شبکه قرار گرفته و در ایالات متحده، رتبهی دوم جدول را به خود اختصاص داد.
۲. انیمیشن Rick and Morty
انیمیشن ریک و مورتی
- ژانر: انیمیشن، ماجراجویی، کمدی، انیمیشن مخصوص بزرگسالان
- سازنده: جاستین هایلند، دن هارمون
- زمان پخش: ۲ دسامبر ۲۰۱۳ تاکنون
- تعداد فصل: ۵ فصل- ۵۱ قسمت
- میانگین امتیازات Rick and Morty در IMDB: ۹/۲
ریک و مورتی انیمیشنی مخصوص بزرگسالان است که به وسیله جاستین رویلند و دن هارمون برای بخش بزرگسالان شبکه کارتون ساخته شد. یکی از متفاوتترین انیمیشنهای سالهای اخیر که به چشمانداز زندگی در دنیای پسامدرن پرداخته و درعینحال در تلاش است به خاطر بدبینی حاکم بر فضایش، چندان هم خسته کننده به نظر نرسد.
مقاله مرتبط
این سریال داستان ریک سانچز است، دانشمندی دیوانه که به همراه مورتی نوهی خوش قلب اما کمی پریشال احوالش، ماجراهای مختلفی را تجربه کرده و همزمان سعی میکند بین زندگی خانوادگی و سفرهایش به دنیاهای موازی، تعادل ایجاد کند.
انیمیشن ریک و مورتی از مجموعه انیمیشنی کوتاه ساخته خود رویلند، الهام گرفته شده است. این مجموعه انیمیشنی از زمان آغاز پخشش تاکنون، بهدلیل خط داستانی اصیل، خلاقیت و همینطور زبان طنزش مورد تحسین منتقدان قرار گرفت. ریک و مورتی به همان اندازه که در مورد افراد دوبعدی و پورتالهای بین بعدی است، به مسائلی همچون تنهایی و تلاش برای برقراری ارتباط با دیگران میپردازد. تلاشهایی که شاید درنهایت هم موفقیت آمیز نبوده و نتواند آن حس تنهایی را کاملا جبران کند.
۱. انیمیشن Avatar: The Last Airbender
انیمیشن آواتار: آخرین بادافزار
- ژانر: انیمیشن، اکشن، ماجراجویی
- کارگردان: مایکل دانته دیمارتینو
- زمان پخش: ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸
- تعداد فصل: ۳ فصل- ۶۱ قسمت
- میانگین امتیازات Avatar: The Last Airbender در IMDB: ۹/۳
قبل از آنکه برنامهسازان تلویزیونی مجذوب ساخت آثار اقتباسی و ماجراجوییهایی به سبک بازی تاج و تخت شوند، سریالی خیالانگیز ساخته شد که حاوی دهها شخصیت جذاب، رئالیسم سیاسی، مسائل اجتماعی و پیچیدگیهای اخلاقی بود. دنیایی با قلمروهای پادشاهی گوناگون و نظامهای عقیدتی خاص و البته خشونت و ظلم حاکمان که همگی درکنار هم دنیایی شگفتانگیز و اصیل را به نمایش گذاشته بودند. سریال انیمیشنی آواتار: آخرین بادافزار محصولی از شبکه نیکلودئون است که در اصل برای کودکان ده سال به بالا آماده شده بود.
سریال آواتار: آخرین بادافزار، یکی از معدود سریالهای انیمیشنی درام ویژه کودکان است
جذابیت انیمیشن آواتار این است که به مخاطب خود باور داشته و به بینندگانش احترام میگذاشت، بهعلاوه این سریال به یکی از معدود انیمیشنهای سریال درام مخصوص کودکان تبدیل شد. تلفیقی جذاب از باورهای شرقی، تاریخ و مذهب که در جایگاه یکی از کارآمدترین سفرهای قهرمانی ساخته شدهی پس از سهگانه اصلی جنگ ستارگان، قابل معرفی است. اثری سرگرم کننده با حالوهوایی صمیمانه و احساسی که بهعنوان یکی از بهترین سریالهای انیمیشنی تمام دوران شناخته میشود.
با مرور این سریال محبوب، به پایان این مطلب رسیدیم. امیدوارم از این مرور و همراهی با زومجی لذت برده باشید. سریال انیمیشنی محبوب شما کدام است؟ فکر میکنید چه نکات و امتیازاتی باعث محبوب شدن یک اثر انیمیشنی میشود؟ خوشحال میشویم نظرات و دیدگاههای خود را با ما و دیگر دوستانتان هم درمیان بگذارید.
سوالات متداول
۱- بهترین انیمیشن های سریالی کداماند؟
از میان بهترین انیمیشن های سریالی میتوان به انیمیشن گربه سگ، انیمیشن هیولاها در محل کار، انیمیشن پارک جنوب و انیمیشن باب اسفنجی اشاره کرد.
۲- بهترین انیمیشن های سریالی ۲۰۲۱ کداماند؟
از جدیدترین انیمیشن های سریالی میتوان به انیمیشن آرکین، هیولاها در محل کار و انیمیشن خ مثل خانواده اشاره کرد. فهرست کامل ۵۷ انیمیشن سریالی را میتوانید در زومجی بخوانید.