بهترین انیمیشن های معمایی | از بتمن تا تن تن
وقتی پای انیمیشن معمایی درمیان باشد، شاید هیچ عنوانی به اندازه انیمشن اسکوبی دو مورد توجه قرار نداشته باشد. گروهی از دوستان همدل که همواره آماده حل کردن معماهای پیچیده و پرده برداشتن از رمز و راز پنهان در پس اتفاقات عجیب بودند. اسکوبی دو را باید شناختهشدهترین سریال معمایی کودکان و نوجوانان دانست که با گذر زمان همچنان محبوبیت خود را حفظ کرده است.
بااینحال سلطه اسکوبی دو بر ژانر معمایی به این معنا نیست که هیچ اثر درخور توجه و ستایش دیگری دراین بخش وجود ندارد. درواقع در طول سالهایی که گذشت، شاهد ساخت انیمیشنهای سینمایی یا تلویزیونی بودیم که از نظر بلوغ، لحن و سبک انیمیشن سازی شایسته توجه و تحسین هستند. بسیاری از آنها بهدرستی رقبایی شایسته برای اسکوبی دو در نظر گرفته میشوند. از داستانهای ابرقهرمانان تا کارآگاههای بازیگوش و رمز و رازهای پنهان در پس داستانهای تیرهوتار که هرکدام میتوانند کارآگاه پنهان شده در وجود هرکدام از ما را بیدار کنند.
این فهرست بر اساس نظر تحریریه زومجی انتخاب و رتبهبندی شده است
۲۰. انیمیشن خانه هیولا
انیمیشن Monster House
- ژانر: کمدی، خانوادگی
- کارگردان: گیل کنان
- سال انتشار: ۲۰۰۶
- استودیو سازنده: Columbia Pictures، ImageMovers
- میانگین امتیازات Monster House در IMDB: ۶/۶
در انیمشن خانه هیولا نگاه به زندگی نوجوانی دوازده ساله به نام «دی جی» داریم که توجهی خاص به همسایه پیر و مرموزش «آقای نبرکرکر» دارد که بسیار مراقبت خانه عجیب و چمنهای اطرافش است. او حتی اسباب بازی کودکانی که نزدیک خانهاش شوند را هم از آنها میگیرد.
دراین بین در آستانه روز هالووین اتفاقی ناخواسته باعث میشود که پای دی جی و دوستانش به ماجراجویی شگفتانگیز و البته ترسناک باز شود. حالا آنها باید پرده از معمای خانه هیولاگونه و عجیب همسایه مرموزشان برداشته و راهی هم برای نجات خود پیدا کنند.
انیمیشن انیمیشن خانه هیولا هم فضای کمدی دارد و هم گاهی بیننده را به وحشت میاندازد، اثری که میتواند مناسب تماشا در یک دورهمی دوستانه در شب هالووین باشد.
۱۹. انیمیشن خانه
انیمیشن The House
- ژانر: درام، کمدی
- کارگردان: اما دوسواف
- سال انتشار: ۲۰۲۲
- استودیو سازنده: Nexus Studios، Netflix Animation
- میانگین امتیازات The House در IMDB: ۶/۸
انیمیشن انیمیشن خانه، گلچینی از سه داستان مختلف است که با تکنیک استاپ موشن به تصویر کشیده شدهاند. هرکدام از این داستانها در دورهای متفاوت رخ داده و شخصیتهای متنوعی را در بر میگیرند، بااینحال محل اصلی وقوع هر سه داستان یک خانه مشخص است. هر داستان از این مجموعه حول محور مضامینی همچون جنون، ثروت و جستوجو برای پیدا کردن خوشبختی واقعی میچرخد.
این اثر قرار بود در ابتدا بهصورت یک مینی سریال آماده پخش شود، اما درنهایت در قالب یک انیمیشن واحد منتشر شد. در این سه انیمیشن نگاهی به زندگی یک خانواده فقیر، یک بازسازی کننده مضطرب و همینطور یک صاحبخانه خسته و افسردهحال داریم که زندگی همه آنها به سرنوشت یک خانه مرموز گره خورده است. این انیمیشن در زمان پخش با نقدهای عمدتا مثبت روبهرو شد.
۱۸. انیمیشن افسانه محافظان: جغدهای گاهول
انیمیشن Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
- ژانر: اکشن، ماجراجویی
- کارگردان: زک اسنایدر
- سال انتشار: ۲۰۱۰
- استودیو سازنده: Village Roadshow Pictures، Animal Logic
- میانگین امتیازات Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole در IMDB: ۶/۹
داستان انیمیشن افسانه محافظان جغدهای گاهول نگاهی به زندگی سورن دارد، یک جغد انبار جوان که بهوسیله ارتش جغدهای منقارآهنی ربوده شده و به یتیمخانهای عجیب برده میشود. جایی که جغدهای جوان را شستشوی مغزی داده و آنها را آماده انجام وظیفه بهعنوان سرباز ارتش میکنند.
سورن و دوست جدیدش راهی برای فرار پیدا کرده و راهی جزیره گاهول میشوند تا به کمک جغدهای خردمند و نجیب ساکن جزیره، ارتش حاکمان شرور را درهم شکسته و در مبارزه با آنها پیروز شوند.
۱۷. انیمیشن یک پوینده تاریک
انیمیشن A Scanner Darkly
- ژانر: کمدی، جنایی
- کارگردان: ریچارد لینکلیتر
- سال انتشار: ۲۰۰۶
- استودیو سازنده: Thousand Words، Section Eight Productions
- میانگین امتیازات A Scanner Darkly در IMDB: ۷
انیمیشن یک پوینده تاریک، پویانمایی علمی- تخیلی و مهیج است که بهصورت دیجیتالی ساخته شده و سپس ازطریق تکنیک روتوسکوپی بهصورت انیمیشنی درآمد.
این انیمیشن براساس رمانی به همین نوشته «فیلیپ کی دیک» (Philip K. Dick) ساخته شده و تصویرگر مفاهیمی همچون هویت و فریب در دنیایی دیستوپیایی است. دنیایی که با استفاده از فناوریهای پیشرفته تحت نظارت شدید پلیس قرار دارد. آن هم در دورانی که همزمان، با اپیدمی اعتیاد به مواد مخدر هم دست به گریبان است. انیمیشن یک پوینده تاریک را باید اثری طنزآلود در مورد موضوعاتی همچون مواد مخدر، توهم، پارانویا و سیستم نظارتی دانست.
۱۶. انیمیشن آلیس در سرزمین عجایب
انیمیشن Alice in Wonderland
- ژانر: ماجراجویی، کمدی
- کارگردان: کلاید جرونیمی و ویلفرد جکسون
- سال انتشار: ۱۹۵۱
- استودیو سازنده: Walt Disney Animation Studios
- میانگین امتیازات Alice in Wonderland در IMDB: ۷/۳
انیمیشن موزیکال و انیمیشنی آلیس در سرزمین عجایب محصول شرکت والت دیزنی است که براساس کتاب ماجراهای آلیس در سرزمین عجایب نوشته «لوئیس کارول» (Lewis Carroll) ساخته شد. این انیمیشن سیزدهمین انیمیشن سینمایی دیزنی است.
والت دیزنی اولینبار در دههی ۱۹۳۰ تصمیم به ساخت این اثر گرفت، اما این پروژه به نفع ساخت انیمیشن سینمایی سفید برفی و هفت کوتوله محصول سال ۱۹۳۷ کنار گذاشته شد. درنهایت دیزنی در طول دههی ۱۹۴۰ یک بار دیگر این پروژه را در دستور کار قرار داد. هرچند قرار بود انیمیشن آلیس در سرزمین عجایب بهصورت یک انیمیشن لایو اکشن/انیمیشن ساخته شود، اما بعدا این تصمیم تغییر کرده و انیمیشن بهصورت یک اثر سینمایی کاملا انیمیشنی ساخته شد. در اولین اکران، این انیمیشن چندان موفق نبوده و بهعنوان اثری ناامیدکننده شناخته شد. اما اکران مجدد آن در سال ۱۹۷۴ بسیار موفق بوده و بهتدریج با واکنش مثبت منتقدان همراه شد. بهطوری که امروزه این اثر بهعنوان یکی از بهترین انیمیشنهای دیزنی شناخته میشود.
۱۵. انیمیشن راز نیمح
انیمیشن The Secret of NIMH
- ژانر: درام، ماجراجویی
- کارگردان: دان بلوث
- سال انتشار: ۱۹۸۲
- استودیو سازنده: Aurora Productions، United Artists
- میانگین امتیازات The Secret of NIMH در IMDB: ۷/۵
راز نیمح در مورد گروهی از موشها است که برای مدتی بهعنوان موش آزمایشگاهی زیر نظر انسانها بودند. اکنون آنها تبدیل به موجوداتی باهوش با توانایی تجزیه و تحلیل شدهاند. دراین بین یک موش صحرایی برای نجات جان فرزند بیمارش دست به دامن این گروه میشود، هرچند که او نمیداند رابطه او و خانوادهاش با کلنی موشها، فراتر از چیزی است که تصور میکرده است.
یکی از نکات جالب در مورد انیمیشن راز نیمح این است که افرادی همچون دان بلوث، جان پومرو و گری گلدمن تنها بهخاطر به سرانجام رساندن این پروژه، شرکت دیزنی را ترک کنند. پروژهای که بهگفته این استودیو بهعنوان اثری خیلی تاریک معرفی شده و بهدلیل احتمال عدم موفقیت تجاری، کنار گذاشته شده بود. پس از مدت کوتاهی، بیست انیماتور دیگر دیزنی هم این شرکت را ترک و به تیم سازنده این انیمه پیوستند. گروهی که از آنها با عنوان «جداشدگان دیزنی» (The Disney Defectors) نام برده میشود.
۱۴. انیمیشن مارسل صدف کفش بهپا
انیمیشن Marcel the Shell with Shoes On
- ژانر: درام، کمدی
- کارگردان: دین فلچر کمپ
- سال انتشار: ۲۰۲۱
- استودیو سازنده: Cinereach
- میانگین امتیازات Marcel the Shell with Shoes On در IMDB: ۷/۷
درمیان تمام چیزهایی که «دین» انتظار داشت در خانه جدیدش با آنها روبهرو شود، قطعا جایی برای یک صدف کوچک با کفشهای مینیاتوری و روحیهای حساس وجود نداشت.
مارسل صدفی بامزه است که همراه مادربزرگش در این خانه سکونت دارد. در خلال آشنایی دین و مارسل با یکدیگر، صدف کوچولو در مورد اتفاقات روزانه زندگیش با او صحبت کرده و دراین میان اشارهای هم به اتفاقی میکند که برای دیگر اعضای خانوادهاش افتاده است. این مسئله که دعوای خانوادگی مستأجر قبلی رابطهای با ناپدید شدن خانواده مارسل دارد، باعث میشود که آنها به فکر راهی برای پیدا کردن او بیفتند. شاید از این طریق موفق شوند نشانی از خانواده مارسل پیدا کنند. بهخصوص که وضعیت سلامتی مادربزرگ مارسل هم چندان خوب نیست و میخواهد قبل از آنکه دیر شود مارسل را به خانوادهاش برساند.
۱۳. انیمیشن چیپ و دیل: تکاوران نجات
انیمیشن انیمیشن Chip 'n Dale: Rescue Rangers
- ژانر: ماجراجویی، کمدی، معمایی
- کارگردان: آلن زاسلو
- سال انتشار: ۱۹۸۹
- استودیو سازنده: Walt Disney Pictures
- میانگین امتیازات Chip 'n Dale: Rescue Rangers در IMDB: ۷/۷
انیمیشن چیپ و دیل: تکاوران نجات در مورد دو سنجاب کنجکاو و ماجراجو است که با راهاندازی یک آژانس کارآگاهی برای حل پروندههای عجیب اعلام آمادگی میکنند. رهبر اصلی گروه «چیپ» و شریک دیگرش «دیل» نام دارند. این دو نفر به همراه گروهی از دوستانشان درگیر یک ماجراجویی مهیج شده و پروندهای را به سرانجام میرسانند.
انیمیشن چیپ و دیل: تکاوران نجات با معرفی مجموعهای گسترده از شخصیتهای ثابت و جدید و همینطور به تصویر کشیدن داستانهای معمایی جذاب، بیننده را همراه خود به سفری شگفتانگیز برده و او را به خوبی سرگرم میکند. به جز این انیمیشن، شاهد ساخت سریال چیپ و دیل هم بودیم. همچنین سال گذشته میلادی انیمیشن دیگری باهمین عنوان منتشر شد که مورد توجه بینندگان قرار گرفت. داستان این انیمیشن مربوطبه سی سال بعد از اتفاقات سریال تلویزیونی محبوب چیپ و دیل است، جایی که یکی از شخصیتهای اصلی مجموعه ناپدید شده است و اکنون چیپ و دیل باید دوباره با هم متحد شده و دوست گمشدهشان را پیدا کنند.
۱۲. انیمیشن چه کسی برای راجر رابیت پاپوش دوخت
انیمیشن Who Framed Roger Rabbit
- ژانر: کمدی، ماجراجویی
- کارگردان: رابرت زمکیس
- سال انتشار: ۱۹۸۸
- استودیو سازنده: Amblin Entertainment، Touchstone Pictures
- میانگین امتیازات Who Framed Roger Rabbit در IMDB: ۷/۷
انیمیشن چه کسی برای راجر رابیت پاپوش دوخت، براساس رمانی نوشته «گری کی. ولف» (Gary K. Wolf) ساخته شد. این انیمیشن از ترکیب لایو اکشن و انیمیشن برای بیان داستان خود استفاده کرد. داستان پیرامون محلهای به نام «Toontown» است که درآنجا انسانها و شخصیتهای کارتونی درکنار هم زندگی میکنند. دراین بین شخصیت اصلی داستان بازرسی خصوصی به نام ادی والیانت است که باید راهی برای تبرئه راجر رابیت پیدا کند که متهم به قتل است.
این انیمیشن از جنبههای گوناگونی همچون جلوههای بصری، فضای طنز، اجرای بازیگران و انیمیشننامه مورد ستایش منتقدان قرار گرفت، حتی گروهی از تماشاگران و منتقدان این انیمیشن را اثری پیشرو معرفی کردند. انیمیشن چه کسی برای راجر رابیت پاپوش دوخت در زمان اکران خود پس از انیمیشن مرد بارانی، عنوان دومین انیمیشن پرفروش سال را از آن خود کرد. همچنین این اثر در سه بخش بهترین تدوین، بهترین جلوههای صوتی و همینطور بهترین جلوههای ویژه برنده جایزه اسکار شد.
۱۱. انیمیشن مارس اکسپرس
انیمیشن Mars Express
- ژانر: اکشن، رازآلود
- کارگردان: ژرمی پرین
- سال انتشار: ۲۰۲۳
- استودیو سازنده: Gebeka Films، Everybody On Deck
- میانگین امتیازات Mars Express در IMDB: ۷/۸
بسیاری از انیمیشنهای انیمیشنی که موضوعات علمی تخیلی را دست مایه اصلی داستان خود قرار میدهند؛ سعی دارند صرفا با تکیه بر جهان سازی و استفاده از صحنههای نئونی و افقهای گسترده، توجه مخاطب را به خود جلب کنند تا ضعف احتمالی خط داستانی چندان به چشم نیاید. اما این مسئله در مورد انیمیشن زیبای مارس اکسپرس صدق نمیکند.
داستان این انیمیشن نمایشی جالب از تعادل کاملی است که میان کلیشههای متداول و دوست داشتنی دنیای آثار کارآگاهی و چرخشهای غیرمنتظره خط داستانی برقرار است. تعادلی که برای برقراری نیازی به هیاهوی بیشاز حد ندارد. نکته قابل تأمل دیگر، گرافیک جالب توجه این انیمیشن است که بیننده را به دنیای آینده میبرد. بهطوری که ناخودآگاه بسیاری حس میکنند در جهانی حضور دارند که بیشترین شباهت را به آن آینده احتمالی دارد که در ذهنمان تصور میکنیم. این مسئله به باورپذیری این اثر کمک کرده و مخاطبان را به تحسین وامیدارد.
۱۰. انیمیشن والس با بشیر
انیمیشن Waltz with Bashir
- ژانر: مستند، زندگینامه
- کارگردان: اری فولمن
- سال انتشار: ۲۰۰۸
- استودیو سازنده: Bridgit Folman Film Gang، Razor Film Produktion
- میانگین امتیازات Waltz with Bashir در IMDB: ۸
شبی دوست قدیمی یک کارگردان با او در مورد کابوسی صحبت میکند که بارها آن را دیده است. کابوسی که در آن ۲۶ سگ شرور در حال تعقیب او هستند و هر شب همین تعداد جانور او را تعقیب میکنند. این دو مرد به این نتیجه میرسند که این مسئله احتمالا ارتباطی با مأموریت جنگی دارد که در اوایل دهه هشتاد درگیر آن بودند.
کارگردان که آری نام دارد، متعجب میشود که چطور چیزی از آن دوران از زندگی خود را به یاد نمیآورد. او که مجذوب این معما شده است، تصمیم میگیرد به سراغ تک تک همقطارها و دوستان قدیمی در گوشه و کنار جهان رفته و با آنها در این زمینه مصاحبه کند. او امیدوار است که درخلال این گفتگوها به حقایق آن دوران پی برده و به پاسخ پرسشهای خود دست پیدا کند. از اینجا بهبعد او دست به اکتشافی عمیق در خاطرات گذشته خود و راز و رمزهایش زده و حافظهاش هم شروع به خلق تصاویری سورئال میکند.
انیمیشن والس با بشیر اولین انیمیشن انیمیشنی است که در بخش بهترین انیمیشن خارجی اسکار، نامزد دریافت جایزه شد. این انیمیشن همچنین نامزد دریافت جایزه نخل طلای کن بود.
۹. انیمیشن ویچر: کابوس گرگ
انیمیشن The Witcher: Nightmare of the Wolf
- ژانر: اکشن، ماجراجویی
- کارگردان: کوانگ ایل هان
- سال انتشار: ۲۰۲۱
- استودیو سازنده: Little Schmidt Productions، Studio Mir
- میانگین امتیازات The Witcher: Nightmare of the Wolf در IMDB: ۷/۲
انیمیشن ویچر: کابوس گرگ به داستان اصلی مرشد و دوست نزدیک گرالت یعنی «وزمیر» اختصاص دارد. وزمیر در جستجوی قدرت و ثروت تصمیم میگیرد به جمع جادوگران بپیوندد، هرچند زندگی گذشتهاش هم به این سادگی دست از سر او برنمیدارد.
منتقدان نگاهی مثبت به این اثر داشتند، حتی گروهی آن را ضمیمهی انیمیشنی جذاب برای داستان ویچر دانسته و معتقد هستند این اثر با فضای اکشن و هولناکش، اسباب رضایت مخاطبان را فراهم کرده است. این انیمیشن در چهل و نهمین دوره جوایز آنی نامزد دریافت جایزه بهترین انیمیشن شد.
۸. انیمیشن زمان نگهداران ابدیت
انیمیشن The Timekeepers of Eternity
- ژانر: ترسناک، رازآلود
- کارگردان: آریستوتلیس ماراکوس، تام هالند
- سال انتشار: ۲۰۲۱
- استودیو سازنده:
- میانگین امتیازات The Timekeepers of Eternity در IMDB: ۷
در انیمیشن زمان نگهداران ابدیت با «کرگ تومی» آشنا میشویم که برای کنترل کردن هیولاهای دوران کودکیش، بهشکلی وسواسگونه به پاره کردن کاغذ میپردازد. اما زمانیکه در میانه یک پرواز به شهر بوستون ناگهان از خواب بیدار شده و متوجه میشود که بسیاری از مسافران هواپیما ناپدید شدهاند، خود را درگیر فروپاشی روانی میبیند. حاالا در جهانی خالی از حضور انسانهای دیگر، او باید با کابوسی بزرگ مواجه شود که موجودیت همه چیز را تهدید میکند.
این اثر که بازآفرینی مینی سریالی کلاسیک از استفن کینگ باعنوان «The Langoliers» است، با تکنیک کلاژ و بهصورت سیاه و سفید ساخته شد.
۷. انیمیشن دختر ترسناک
انیمیشن Scarygirl
- ژانر: ماجراجویی، خیالانگیز
- کارگردان: ریچارد کاسو، تانیا وینسنت
- سال انتشار: ۲۰۲۳
- استودیو سازنده:Highly Spirited، Particular Crowd
- میانگین امتیازات Scarygirl در IMDB: ۷/۸
انیمیشن دختر ترسناک، داستان زندگی «آرکی» (Arkie) است. دختری دوازده ساله با ظاهری عجیب که در جزیرهای دورافتاده درکنار پدر بیش از حد محافظهکار خود زندگی میکند. اما وقوع یک انفجار و بهدنبال آن ناپدید شدن پدرش، آرکی را وادار به شروع سفری حماسی میکند تا برای نجات پدر دربندش به تلاش و مبارزه بپردازد.
او دراین مسیر هم با دوستانی جدید آشنا شده و هم دشمنانی پیدا میکند، اما درنهایت چیزی که اهمیت دارد این است که آرکی باید ابتدا با خود واقعیش مواجه شده و قدرت خود را درک کند.
۶. انیمیشن زوتوپیا
انیمیشن Zootopia
- ژانر: ماجراجویی، کمدی
- کارگردان: بایرون هاوارد، ریچ مور
- سال انتشار: ۲۰۱۶
- استودیو سازنده: Walt Disney Pictures
- میانگین امتیازات Zootopia در IMDB: ۸
در شهر پرجنب و جوش و پیشرفته زوتوپیا، شکار و شکارچی در هماهنگی مثال زدنی درکنار هم زندگی میکنند. اما آرامش حاکم بر این شهر دوست داشتنی با وحشی شدن بدون توضیح و ناگهانی تعدای از حیوانات شکارچی از بین رفته و هرجومرج حاکم میشود.
دراین بین بیننده با خرگوشی به نام جودی آشنا میشود که به امید تبدیل شدن به یک افسر برجسته پلیس، به این شهر بزرگ آمده است. آشنایی او و روباهی به نام نیک مقدمه اتفاقات هیجانانگیزی است که چشمانداز زندگی این دو شخصیت را تغییر داده و درکنار آن به حل پرونده ناپدید شدن ساکنان شهر هم کمک میکند.
انیمیشن زوتوپیا به شکلی هوشمندانه نگاهی به مسائل مهم اجتماعی دنیای امروز انداخته و آنها را در قالب ماجراجویی تماشایی در قلمرو حیوانات به تصویر میکشد.
۵. انیمیشن یک روز زیبا
انیمیشن It's Such a Beautiful Day
- ژانر: کمدی سیاه، درام
- کارگردان: دان هرتزفلد
- سال انتشار: ۲۰۱۲
- استودیو سازنده: Bitter Films
- میانگین امتیازات It's Such a Beautiful Day در IMDB: ۸/۲
انیمیشن یک روز زیبا اولین انیمیشن بلند دان هرتزفلد است که به جز کارگردانی، مسئولیت نویسندگی، ساخت انیمیشن، عکاسی و تهیهکنندگی این اثر را هم برعهده داشت. این انیمیشن در قالب سه فصل مجزا ساخته شد که همه آنها ابتدا بهعنوان انیمیشنهای کوتاه انیمیشنی در سینما اکران شدند. درنهایت هرتزفلد هر سه فصل را بهصورت اثری یکپارچه تدوین کرده و بهصورت یک انیمیشن بلند منتشر کرد.
بسیاری از منتقدان نسخه بلند انیمیشن را یکی از بهترین آثار بهنمایش درآمده در سال ۲۰۱۲ معرفی کردند، از آن زمان تاکنون نام این انیمیشن را در فهرست بسیاری از «بهترینها» میبینیم، مثلا بهترین انیمیشن قرن بیست و یکم، بهترین انیمیشن برتر تمام دوران و بهترین انیمیشن دههی ۲۰۲۰ که همه نشانگر جذابیت این اثر تماشایی است.
داستان انیمیشن هم در مورد شخصیتی به نام بیل است که با مسائلی همچون از دست دادن حافظه و مشکلات عصبی دستوپنجه نرم میکند. هرتزفلد در ساخت این اثر همزمان هم از زبان طنزی غیرمعمول استفاده کرده و هم تفکرات فلسفی جدی را مورد توجه قرار داده است.
۴. انیمیشن وینسنت دوست داشتنی
انیمیشن Loving Vincent
- ژانر: درام، رازآلود
- کارگردان: هیو ولچمن، دوروتا کوبیلا
- سال انتشار: ۲۰۱۷
- استودیو سازنده: BreakThru Films، Trademark Films
- میانگین امتیازات Loving Vincent در IMDB: ۷/۸
یک سال پس ازمرگ هنرمند محبوب ونسان ونگوگ، آرمان رولین پسر پستچی محل مأموریت پیدا میکند آخرین نامه این هنرمند را بهدست برادرش تئو برساند، اما تئو مرده است. باوجود اینکه این کار بیهوده به نظر میرسد، اما مرد جوان تصمیم میگیرد به شهری به نام «اوورز-سو-اواز» (Auvers-sur-Oise) سفر کرده و نامه را بهدست دکتر گاشه برساند که یکی از دوستان نزدیک وینسنت است.
دکتر در سفر است و آرماند باید مدتی انتظار بازگشت او را بکشد. در این دوران است که او با بسیاری از مردم روستا ملاقات میکند که نهتنها با این هنرمند آشنا بودند، بلکه حتی به نظر میرسد الگو و الهام بخش آثار هنری او هم بودهاند. ازاینجا است که آرماند به شکلی فزاینده مجذوب زندگی و شخصیت ویسنت شده و تلاش میکند بفهمد آیا او خودکشی کرده یا کشته شده است. هرچند به تدریج متوجه میشود زندگی ونگوگ هم فراز و نشیبهای خاص خود را داشته و نمیتواند پاسخی برای همه پرسشهایی پیدا کند که در مورد زندگی این هنرمند محبوب در ذهنش شکل گرفتهاند.
انیمیشن وینسنت بامحبت نامزد دریافت جایزه اسکار بهترین انیمیشن سال بود که البته درنهایت این جایزه را به انیمیشن کوکو باخت.
۳. انیمیشن ماجراهای تنتن
انیمیشن The Adventures of Tintin
- ژانر: اکشن، ماجراجویی
- کارگردان: استیون اسپیلبرگ
- سال انتشار: ۲۰۱۱
- استودیو سازنده: Paramount Pictures، Columbia Pictures
- میانگین امتیازات The Adventures of Tintin در IMDB: ۷/۳
انیمیشن ماجراهای تن تن اثر استیون اسپیلبرگ با الهام از مجموعه داستانهای تنتن اثر «ژرژ پروسپه رمی» ملقب به «هرژه» کارتونیست بلژیکی، ساخته شد. هرژه و اسپیلبرگ از ستایشکنندگان آثار یکدیگر بودند و اسپیلبرگ حقوق انیمیشن ماجراهای تنتن را پس از درگذشت این هنرمند از آن خود کرد.
قهرمان داستان تن تن است که پس از خرید مدلی از کشتی به نام یونیکورن یا اسب شاخدار درگیر تعقیب و گریزی مهیج میشود. او به همراه سگ محبوبش و همینطور کاپیتان هادوک پر دردسر، سعی دارد قطعات پازل را کنار هم چیده و گنج افسانهای را پیدا کرده و آن را از دسترس افراد شرور دور نگاه دارد.
انیمیشن ماجراهای تنتن راز اسب تک شاخدار با نقدهای مثبت منتقدان روبهرو شد که سبک انیمیشنسازی و وفاداری طراحی شخصیتهای آن به آثار هرژه را درکنار جلوههای ویژه، سکانسهای اکشن و موسیقی انیمیشن مورد ستایش قرار دادند. این انیمیشن همچنین یک موفقیت تجاری قابلتوجه بود. همان زمان اعلام شد قرار است دنبالهی این انیمیشن را پیتر جکسون کارگردانی کند. هرچند این خبر درهمین حد باقی مانده و چیزی دیگری در این مورد شنیده نشد.
۲. انیمیشن بتمن: نقاب شبح
انیمیشن Batman: Mask of the Phantasm
- ژانر: اکشن، ماجراجویی
- کارگردان: اریک رادومسکی، بروس تیم
- سال انتشار: ۱۹۹۳
- استودیو سازنده: Warner Bros. Animation، Dong Yang Animation
- میانگین امتیازات Batman: Mask of the Phantasm در IMDB: ۷/۸
در انیمیشن بتمن: نقاب شبح با شخصیتی عجیب و انتقام جو آشنا میشویم که بهتازگی در شهر گاتهام ظاهر شده است، شخصیتی که از او با نام شبح «Phantasm» نام برده میشود. او رقیبی سرسخت برای بتمن است که سریعتر از او دست به کار شده و حساب جنایتکاران را کف دستشان میگذارد.
اما اقدامات شبح مقامات پلیس را به اشتباه انداخته و آنها بتمن را بابت قتل افراد جنایتکار مجرم میدانند، بههمین خاطر بتمن دست به کار میشود تا شبح را به دام انداخته و نام نیک خود را باز پس بگیرد. هرچند که شبح همیشه یک قدم جلوتر از او است.
این اثر جذاب آمیخته با رمز و راز و فضایی معماگونه بوده و یکی از انیمیشنهای محبوبی است که در مورد این ابرقهرمان معروف ساخته شدهاند.
۱.انیمیشن کوکو
انیمیشن Coco
- ژانر: ماجراجویی، درام
- کارگردان: لی آنکریچ
- سال انتشار: ۲۰۱۷
- استودیو سازنده: Walt Disney Pictures، Pixar
- میانگین امتیازات Coco در IMDB: ۸/۴
انیمیشن انیمیشن جذاب کوکو داستان پسری دوازده ساله به نام میگوئل است که سعی دارد علت ممنوعیت موسیقی در خانواده خود را درک کند. او خیلی اتفاقی راهی سرزمین مردگان شده و در آنجا از پدربزرگ نوازنده خود کمک میگیرد تا راهی برای بازگشت به سرزمین زندهها پیدا کند.
درون مایه اصلی انیمیشن کوکو از جشن روز مردگان که یکی از تعطیلات مهم مکزیک است، گرفته شده است. این انیمیشن در زمان اکران خود بهعنوان شانزدهمین انیمیشن انیمیشنی پرفروش تاریخ شناخته شد. کوکو همچنین جایزه اسکار بهترین انیمیشن انیمیشن سال را هم دریافت کرد، همچنین اسکار بهترین آهنگ ارجینال هم به این انیمیشن تعلق گرفت.
درپایان این مطلب نظر شما در مورد بهترین انیمیشنهای معمایی چیست؟ واضح است که این فهرست دربرگیرنده نام تمامی انیمیشنهای جذابی نیست که با فضای پرتعلیق و معماگونه خود توجه مخاطبان را جلب کردند. پس اگر جای عنوانی را در این فهرست خالی میبینید، حتما آن را با ما و دوستانتان در زومجی هم درمیان بگذارید. پیشاپیش از این همراهی شما عزیزان سپاسگزاریم.
سوالات متداول
۱- بهترین انیمیشن های معمایی کدامند؟
از میان بهترین انیمیشن های معمایی میتوان به انیمیشن کوکو، انیمیشن بتمن نقاب شبح و انیمیشن ماجراهای تن تن اشاره کرد.
۲- انیمیشن جدید معمایی کدام است؟
انیمیشن دختر ترسناک ۲۰۲۳ و انیمیشن مارس اکسپرس ۲۰۲۳ از جدیدترین انیمیشن های معمایی هستند که باید تماشا کنید.