فیلم هایی که در قوانین اسکار تغییرات مهمی ایجاد کردند

دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۹
مطالعه 10 دقیقه
والپیپر مراسم اسکار
در این مقاله به بررسی فیلم‌هایی خواهیم پرداخت که در تاریخ مراسم اسکار تغییرات مهمی ایجاد کردند. با زومجی همراه باشید.
تبلیغات

مراسم اسکار همیشه مهم‌ترین مراسم صنعت سینما بوده و احتمالا خواهد بود. مراسمی که برای نخستین بار در سال ۱۹۲۹ در قالب یک مهمانی نسبتا خصوصی در هتل هالیوود روزولت شکل گرفت که جمعیتی حدودا ۲۷۰ نفری در آن شرکت کردند که اکثر آن‌ها از فیلم‌سازان و بازیگران مطرح آن زمان تلقی می‌شدند. مهمانی بعد از این مراسم در آن زمان به‌قدری سر زبان‌ها افتاد که اهالی سینما برای مراسم سال بعد لحظه‌شماری می‌کردند تا ببینند بهترین‌های سینما برای آن‌ها چه چیزی به ارمغان می‌آورند.

مراسم اسکار سال به سال بزرگ‌تر و مهم‌تر شد و سال به سال به جوایز آن به چشم مهم‌ترین و نفیس‌ترین جوایز تمام سینما نگاه می‌شد. مراسمی که در دهه ۸۰ و ۹۰ میلادی و اوایل ۲۰۰۰ به نقطه اوج خود رسید و در این بازه تقریبا ۲۰ تا ۳۰ سال اهمیت این جایزه در بالاترین سطح خود قرار داشت. با اینکه در یکی دو دهه اخیر خیلی‌ها اعتقاد دارند جوایز اسکار اهمیت خودش را رفته رفته از دست داده ولی بااین‌حال این جایزه را همچنان می‌توانیم مهم‌ترین جایزه در صنعت سینما بدانیم. به‌همین‌خاطر به بهانه نزدیک شدن به مراسم اسکار تصمیم گرفتیم نگاهی داشته باشیم به فیلم‌های مهمی که در قوانین این مراسم تغییرات مهمی ایجاد کردند و این قوانین تابه‌امروز در این مراسم پایدار باقی مانده‌اند.

کپی لینک

۱. فیلم دختران رویایی و فیلم افسون شده

  • فیلم Dreamgirl و فیلم Enchanted
  • سال اکران: سال ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷
  • تغییر در بخش بهترین موسیقی متن سال

مقاله را با بخش موسیقی متن اورجینال شروع می‌کنیم. فیلم‌های Dreamgirls و Enchanted در سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ روی پرده سینماها رفتند و برای همیشه این بخش از جوایز اسکار را تغییر دادند. فیلم Dreamgirls درباره سه خواننده خانم در دهه ۶۰ میلادی جریان دارد که قصد دارند به موفقیت برسند و از آن طرف فیلم Enchanted درباره خدمتکاری است که در یک جهان فانتزی زندگی می‌کند و به‌خاطر یک جادوگر به دنیای مدرن در شهر نیویورک تبعید می‌شود. این دو فیلم دارای موسیقی‌های متن اورجینال شگفت‌انگیزی هستند که می‌توانند تاثیرگذاری فیلم‌ها را دوچندان کنند.

از هرکدام از این دو فیلم سه موسیقی متن اورجینال نامزد کسب جایزه اسکار در بخش بهترین موسیقی متن اورجینال شدند که هرکدام از آن‌ها به‌راحتی پتانسیل برنده شدن را داشتند. بااین‌حال هیچکدام از موسیقی‌های این دو فیلم برنده جایزه اسکار نشدند چراکه رای‌های افرادی که در این بخش نظر می‌دادند بین این موسیقی‌ها پخش شد و هرکدام از آن‌ها میزانی از رای‌ها را به‌دست آوردند و همین موضوع باعث شکست آن‌ها شد؛ در شرایطی که به‌طور واضح موسیقی‌های متن این فیلم‌ها از سایر کاندیداهای این بخش در آن سال بهتر بودند. قوانین اسکار از سال ۲۰۰۹ تغییر کرد و طبق قانون جدید از هر فیلم تنها دو موسیقی متن می‌توانست نامزد کسب جایزه شود‌ تا به این صورت حقی از اثر دیگری ضایع نشود.

کپی لینک

۲. فیلم او. جِی. ساخت آمریکا

  • فیلم O.J. : Made in America
  • تاریخ اکران: سال ۲۰۱۶ میلادی
  • تغییر در بخش بهترین مستند بلند سال

بخش بهترین مستند سال بخش نسبتا جدیدی در مراسم اسکار به‌شمار نمی‌رود و آثار بسیار مهمی هرسال در این بخش رونمایی می‌شوند. در سال ۲۰۱۶ مستند O.J. Made in America هم به صورت یک فیلم ۸ ساعته در سینماها اکران شد و هم در شبکه‌های تلویزیونی در قالب یک مینی سریال پنج قسمتی در دسترس قرار گرفت.

این اثر بلندترین اثری است که در تاریخ برنده جایزه اسکار شده است و به احتمال فراوان این لقب را برای همیشه در اختیار خودش نگه خواهد داشت. چراکه پس از سال ۲۰۱۶ آکادمی اسکار نامزد شدن مستندهایی که در قالب چند بخش منتشر شده‌اند را ممنوع کرد و این آثار دیگر نمی‌توانند در جوایز اسکار رقابت کنند. بااین‌حال مستند O.J. Made in America بدون شک یکی از بهترین مستندهای معاصر به‌شمار می‌رود که داستان او جی سیمپسون، بازیکن سرشناس و بسیار محبوب بیسبال را به‌تصویر می‌کشد که متهم به قتل شده بود و درنهایت بی‌گناه شناخته شد. پرونده‌ای که در فرهنگ عامه آمریکا اهمیت بسیار زیادی دارد و این کشور را به‌طور کامل به دو گروه مختلف تقسیم کرده بود.

کپی لینک

۳. فیلم مرد فیلم‌نما

  • فیلم The Elephant Man
  • تاریخ اکران: سال ۱۹۸۰ میلادی
  • تغییر در بخش بهترین گریم

در سال ۱۹۸۰ فیلم The Elephant Man روی پرده سینماها رفت و اهالی سینما را مجذوب خودش کرد. ساخته دیوید لینچ، کارگردان صاحب سبک آمریکایی آنقدر درخشان بود که توانست یکی از مهم‌ترین تغییرات تاریخ اسکار را رقم بزند. این اثر روایت‌گر زندگی جان مریک است که بیماری نادری دارد و بدنش دچار برآمدگی‌های بسیار عجیبی شده که همین موضوع او را در نگاه سایرین به موجودی عجیب و غریب تبدیل کرده است.

این فیلم در ۸ بخش مختلف نامزد کسب جایزه اسکار شد ولی مهم‌ترین بخش به بخش بهترین گریم تعلق داشت که تا آن زمان در جوایز اسکار دیده نمی‌شد. گریم شگفت‌انگیز شخصیت جان مریک توسط کریستوفر تاکر باعث شد تا اعتراضات زیادی درمیان اهالی سینما شکل بگیرد. چراکه عقیده داشتند زحمات تاکر باید برای او یک دستاورد به‌همراه داشته باشد. بااین‌حال جایزه بخش بهترین گریم در سال ۱۹۸۱ به مراسم اسکار اضافه شد و این جایزه هیچوقت به کریستوفر تاکر تعلق پیدا نکرد؛ فردی که به‌خاطر دستاوردهای تاثیرگذارش در گریم شخصیت مریک باعث به‌وجود آمدن این بخش شده بود.

کپی لینک

۴. فیلم رویای شب نیمه تابستان

  • فیلم A Midsummer Night's Dream
  • تاریخ اکران: سال ۱۹۳۵ میلادی
  • تغییر در کلیت اعلام برنده بدون نامزد شدن یک اثر

اقتباس‌های سینمایی از داستان‌های ویلیام شکسپیر همیشه در سینما محبوب بوده و خواهد بود و فیلم‌های اقتباس شده از این داستان‌ها همیشه با استقبال خوبی روبه‌رو شده‌اند. فیلم A Midsummer Night's Dream بدون شک یکی از بهترین فیلم‌های اقتباس شده از آثار شکسپیر به‌شمار می‌رود که در سال ۱۹۳۵ روی پرده سینماها رفت و حضورش در مراسم اسکار قطعا یکی از جالب‌ترین اتفاق‌های تاریخ این مراسم تلقی می‌شود.

این فیلم باوجود چند نقطه ضعف در بخش فیلم‌برداری عملکردی خیره‌کننده داشت و برخلاف انتظارها در بخش بهترین فیلم‌برداری سال در مراسم اسکار نامش درمیان نامزدهای این بخش دیده نمی‌شد. هال مور، فیلم‌بردار این فیلم تنها فردی در تاریخ به‌شمار می‌رود که بدون اینکه نامزد کسب جایزه اسکار شود، این جایزه را به‌دست آورده است. رای‌دهندگان در آن سال به‌قدری از فیلم‌برداری او به وجد آمده بودند که او را خارج از نامزدهای کسب جایزه در آن بخش برنده اعلام کردند. تعداد رای‌های کسب شده توسط او بدون اینکه نامزد کسب جایزه باشد از رای‌های نامزدها بیشتر بود و این موضوع یک اتفاق تاریخی در تاریخ این مراسم است. بااین‌حال آکادمی اسکار برای جلوگیری از سواستفاده از این موضوع، رای دادن به نامزدهایی خارج از لیست نامزدهای کسب جایزه را در سال بعدی ممنوع کرد؛ قانونی که تا امروز پابرجا باقی مانده است.

کپی لینک

۵. فیلم لالالند و فیلم مهتاب

  • فیلم Moonlight، فیلم La La Land
  • تاریخ اکران: سال ۲۰۱۶ میلادی
  • تغییر در قوانین اعلام برنده جایزه

احتمالا در تاریخ اسکار هیچ اتفاقی خجالت‌آورتر از اتفاقی نبود که برای فیلم‌های La La Land و Moonlight رخ داد. اسکار سال ۲۰۱۷ به‌طور کامل تحت شعاع اتفاقی قرار گرفت که در زمان اعلام بهترین فیلم سال شکل گرفت. لالا لند یک فیلم موزیکال دیدنی بود و مون‌لایت درباره دوران بلوغ یک نوجوان سیاه‌پوست آمریکایی که با مشکلات اجتماعی زیادی روبه‌رو شده بود. هردوی این فیلم‌ها طبق انتظارها می‌توانستند برنده جایزه بهترین فیلم سال شوند و به‌نوعی هردوی آن‌ها هم برنده شدند.

فی داناوی و وارن بینی افرادی بودند که مسئولیت انتقال اسامی برندگان را به اعلام‌کننده‌ها برعهده داشتند و پاکت حاوی نام برنده بهترین بازیگر نقش اول زن را به جای بهترین فیلم سال به اعلام‌کننده دادند و به این ترتیب فیلم لالا لند به‌عنوان برنده اعلام شد. چند دقیقه بعد اعلام شد که مون‌لایت برنده اصلی جایزه به‌شمار می‌رود و سازندگان لالالند از سن مراسم پایین رفتند. آکادمی اسکار به خاطر این آبروریزی پروتکل‌های جدید و بسیار شدیدی را برای شرکت PwC یا همان PricewaterhouseCoopers شکل داد که آن‌ها موظف بودند از هر پاکت حاوی نام برنده تا زمان اعلام شدن نام آن برنده به‌طور شخصی مراقبت کنند.

کپی لینک

۶. انیمیشن فرار مرغی

  • انیمیشن Chicken Run
  • تاریخ اکران: سال ۲۰۰۰ میلادی
  • به‌وجود آوردن بخش بهترین انیمیشن بلند سال

بدون شک اگر اهل انیمیشن‌های سینمایی باشید انیمیشن Chicken Run یا همان فرار مرغی را دیده‌اید. یک انیمیشن شگفت‌انگیز درباره آزادی و فرار از زندانی که در آن زندگی می‌کنید. در سال ۱۹۹۵ انیمیشن Toy Story به‌عنوان نخستین انیمیشن سینمایی بلند در بخش بهترین فیلم سال نامزد کسب این جایزه شد و هر سال وضعیت انیمیشن‌های بلند بهتر و بهتر می‌شد.

درنهایت پس از اکران فرار مرغی بود که استقبال از انیمیشن‌های بلند به‌طرز وحشتناکی گسترش یافت. همین مسیر باعث شد تا برای نخستین بار بخش بهترین انیمیشن بلند سال به جوایز اسکار اضافه شود. بااینکه فرار مرغی یکی از مهم‌ترین فیلم‌های بخش بهترین فیلم سال به‌شمار می‌رفت ولی دستش از آن جایزه کوتاه ماند و سال بعد بود که آکادمی اسکار بخش بهترین انیمیشن بلند سال را به جوایز خود اضافه کرد و انیمیشن شرک نخستین انیمیشنی بود که این جایزه را به خودش اختصاص داد.

کپی لینک

۷. فیلم شکسپیر عاشق، فیلم تصادف و فیلم میس سان‌شاین کوچولو

  • فیلم Shakespeare in Love، فیلم Crash و فیلم Little Miss Sunshine
  • تاریخ اکران: به‌ترتیب سال‌های ۱۹۹۹، ۲۰۰۴ و ۲۰۰۶ میلادی
  • تغییر در بخش بهترین فیلم سال

این سه فیلم به‌طور مستقیم با یکدیگر در ارتباط هستند و تاثیرات یکسانی روی قوانین اسکار از خودشان برجای گذاشتند. در سال ۱۹۹۸ فیلم Shakespeare in Love روی پرده سینماها رفت و در رقابت با فیلم شگفت‌انگیز نجات سرباز رایان توانست برنده جایزه اسکار در بخش بهترین فیلم سال شود. این فیلم ۵ تهیه‌کننده متفاوت داشت و جایزه اسکار به تمام این تهیه‌کننده‌ها اهدا شد.

آکادمی اسکار به این نتیجه رسید که تعداد زیاد تهیه‌کننده می‌تواند باعث سواستفاده شود و قانون جدیدی تصویب کرد که فیلم‌هایی که بیش از ۳ تهیه‌کننده دارند، نمی‌توانند در بخش بهترین فیلم سال نامزد کسب این جایزه شوند. در سال ۲۰۰۵ فیلم Crash اکران شد و در سال ۲۰۰۶ فیلم Little Miss Sunshine روی پرده سینماها رفت‌. فیلم‌هایی که بدون شک از بهترین فیلم‌های آن سال‌ها بودند و باتوجه‌به این قانون جدید اسکار نمی‌توانستند در بخش بهترین فیلم سال نامزد کسب جایزه شوند.

درنهایت با فشاری که اهالی سینما به آکادمی اسکار وارد کردند و استقبال خوبی که از این فیلم‌ها صورت گرفته بود، آکادمی اسکار قانون قبلی خودش را لغو کرد. در سال ۲۰۰۵ فیلم Crash با استثنا قائل شدن آکادمی در این بخش نامزد شد و درنهایت جایزه اسکار بهترین فیلم سال را به خودش اختصاص داد. در سال بعد دیگر خبری از استثنا نبود و این قانون به طور کلی لغو شد تا فیلم Little Miss Sunshine در بخش بهترین فیلم سال نامزد کسب جایزه اسکار شود.

کپی لینک

۸. فیلم شوالیه تاریکی

  • فیلم The Dark Knight
  • تاریخ اکران: سال ۲۰۰۸ میلادی
  • تغییر در بخش بهترین فیلم سال

احتمالا بزرگ‌ترین و تاثیرگذارترین تغییر جایزه اسکار به فیلم شوالیه تاریکی کریستوفر نولان مربوط می‌شود که در سال ۲۰۰۸ اکران شد و استاندارد جدیدی را برای فیلم‌های ابرقهرمانی ترسیم کرد. فیلمی که با نقش‌آفرینی فوق‌العاده کریستین بیل در نقش بتمن و هیث لجر فقید در نقش جوکر توانست تحسین تمام اهالی سینما را به خودش اختصاص دهد و امروزه از آن به‌عنوان یکی از بهترین فیلم‌های تاریخ سینما یاد می‌شود.

بااین‌حال فیلم شوالیه تاریکی بااین‌که در ۸ بخش مختلف نامزد کسب جایزه اسکار شد و حتی در چند بخش این جایزه را کسب کرد ولی در بخش بهترین فیلم سال حتی درمیان نامزدهای این بخش هم حضور نداشت. تا آن سال بخش بهترین فیلم سال تنها ۵ نامزد داشت و پس از سال ۲۰۰۸ این تعداد به ۱۰ فیلم افزایش پیدا کرد. آکادمی اسکار با این تغییر نشان داد که تعداد کم نامزدهای این بخش مانع از نامزد شدن شوالیه تاریکی در بخش بهترین فیلم سال شده بود ولی راستش را بخواهید این فیلم از حداقل سه تا از فیلم‌های این بخش می توانست جلوتر قرار بگیرد.

خیلی‌ها اعتقاد داشتند رابطه بسیار بد آکادمی اسکار و فیلم‌های ابرقهرمانی باعث شد تا این فیلم در بخش بهترین فیلم سال نامزد نشود؛ موضوعی که توسط آکادمی انکار شد ولی به‌عنوان اهالی سینما می‌توانیم نشانه‌های مهمی از این موضوع پیدا کنیم. پس از سال ۲۰۰۸ بود که آکادمی اسکار فیلم‌های ابرقهرمانی را خیلی بیشتر در بخش‌های مختلف این مراسم قرار می‌داد و این تغییر بسیار مهم را بدون شک باید مدیون موفقیت و تاثیر بسیار زیاد ساخته کریستوفر نولان باشیم؛ فیلمی که نگاه بسیاری از جمله آکادمی اسکار را به فیلم‌های ابرقهرمانی تغییر داد.

نظر شما همراهان عزیز سایت زومجی درباره قوانین مراسم اسکار چیست؟ به‌نظر چه قوانینی می‌توانند این مراسم را بهتر از قبل کنند؟ نظر خودتان را با ما و سایر مخاطبان سایت زومجی به اشتراک بگذارید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات