معرفی فیلم های بخش مسابقه هفتادمین جشنواره بین المللی کن

شنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۹
مطالعه 6 دقیقه
2017-4-42b654ec-06a4-49d9-aac2-706514068291
جشنواره جهانی فیلم کن جشنواره‌ای است که هر ساله در شهر کن کشور فرانسه برگزار می‌شود. با زومجی و معرفی فیلم‌های حاضر در جشنواره کن امسال همراه باشید.
تبلیغات
2017-4-916b004d-08b6-4e93-97ad-de8e59fb0ff6

به لحاظ ساختاری یک تفاوت مهم بین جشنواره‌های سینمایی و اسکار وجود دارد و آن این است که در جشنواره‌ها یک هیأت داوری انتخاب شده و جوایز را انتخاب می‌کنند اما در اسکار اعضای آکادمی اسکار که بیش از ۶۰۰۰ نفر هستند به فیلم‌ها رأی می‌دهند و همین موضوع باعث می‌شود که یک سلیقه دسته‌جمعی اثر برگزیده را انتخاب کند و جریانات سیاسی و فرهنگی در نظر رأی‌دهندگان دخیل شود. در جشنواره‌ها سلیقه‌های فردی بیشتر نمود پیدا می‌کند و انتخاب یک فیلم به عنوان بهترین اثر یک جشنواره در ارتباط کامل با هیأت انتخابی است که در آن سال حضور دارند.

با کنار گذاشتن مراسم اسکار که ساختاری متفاوت با جشنواره‌های سینمایی دارد و همه فیلم‌های حاضر در آن پیش از حضور در مراسم در سینما‌های آمریکا اکران شده‌اند به سه جشنواره معتبر سینمایی می‌رسیم که بنا به ساختارشان فیلم‌هایی را می‌پذیرند که پیش از این در هیچ جشنواره‌ای پخش نشده باشند. این سه جشنواره شامل جشنواره کن فرانسه، جشنواره ونیز ایتالیا و جشنواره برلین آلمان هستند که به Three Big موسوم هستند. دلیل تأکید جشنواره‌ها در گرفتن اکران اول آن است که فیلمی که در کن رقابت می‌کند در برلین و ونیز حضور نداشته باشد و همین موضوع باعث می‌شود که فیلمسازان بسته به علاقه خود دست به انتخاب جشنواره بزنند.

نخل طلا مهمترین جایزه جشنواره کن است که توسط هیأت داوران که هر ساله انتخاب می‌شوند به بهترین فیلم اهدا می‌شود. تا به حال تنها فیلمساز ایرانی که توانسته نخل طلای جشنواره کن را دریافت کند عباس کیارستمی بوده که در سال ۱۹۹۷ با فیلم طعم گیلاس در حالی که نام افراد برجسته‌ای چون تیم برتون (فیلمساز)، پل استر (نویسنده) و مایک لی (کارگردانی معروف اینگلیسی) در هیأت داوران به چشم می‌خورد رقیبان قدری همچون آنگ لی (طوفان یخ)، میشایل هانکه (بازی‌های مسخره)، وونگ کار وای (شاد در کنار هم) و جانی دپ (شجاع) را کنار زد و به طور مشترک با شوهئی ایمامورا (مارماهی) برنده نخل طلای کن شد.

عباس کیارستمی

دیگر جوایز جشنواره کن شامل بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه، بهترین بازیگر مرد و بهترین بازیگر زن و نخل طلای بهترین فیلم کوتاه، جایزه ویژه هیأت داوران و جایزه بزرگ کن است. البته بخش جانبی مهم دیگری نیز در جشنواره‌ کن وجود دارد که موسوم به نوعی نگاه است که معمولاً فیلمسازان جوان‌تر و متفاوت‌تر در آن حضور دارند. آیدا پناهنده، فیلمساز ایرانی در سال ۲۰۱۵ با فیلم «ناهید» جایزه آینده‌ نوید بخش را از بخش نوعی نگاه کن دریافت کرد و بهنام بهزادی در سال گذشته با فیلم «وارونگی» در این بخش حضور داشت. دیگر بخش‌های اصلی جشنواره کن بخش خارج از مسابقه، نمایش ویژه، سینه فونداسیون (فیلم کوتاه دانشجویی) و فیلم کوتاه است.

تاریخ برگزاری جشنواره کن هر ساله در میانه ماه می است. جشنواره کن سال ۲۰۱۷ در روز ۱۷ می مصادف با ۲۷ اردیبهشت آغاز می‌شود و به مدت ده روز ادامه خواهد داشت. در ادامه به معرفی فیلم‌های حاضر در دوره جدید جشنواره کن اشاره خواهیم کرد که نام‌های بزرگی در این میان دیده می‌شود.

۱- پایان خوش (Happy End) – میشائیل هانکه - آلمان

بدون شک هیجان‌انگیزترین فیلم امسال در جشنواره کن آخرین اثر فیلمساز بزرگ آلمانی میشائیل هانکه است. او تا به حال دو بار برای فیلم‌های عشق و روبان سفید جایزه نخل طلا را برده و برای فیلم معلم پیانو به جايزه بزرگ این جشنواره دست پیدا کرده است. فیلم‌های هانکه به شدت تأثیرگذار و جدی است. او گاهی تماشاگرش را تا مرز ویرانی پیش می‌برد تا تأثیر مورد نظرش را بر او بگذارد. ایزابل کوپر و جوان لوییس توئین تیگنانت بازیگران فیلم «عشق» دوباره در این فیلم با هانکه همکاری کرده‌اند. پایان خوش نام وسوسه‌کننده‌ای است و باید صبر کرد و منتظر ماند تا دید که آیا هانکه با دریافت سومین نخل طلای خود تبدیل به پرافتخارترین فیلمساز این جشنواره خواهد شد یا خیر؟

2017-4-56cb7702-dbe3-4af6-a1b9-98056271ab01

۲- فریب‌خورده (The Beguiled) – سوفیا کاپولا – ایالات متحده آمریکا

«سوفیا کاپولا»، دختر فرانسیس فورد کاپولا تنها چند فیلم ساخته اما همه آثار او در جشنواره کن رونمایی شده‌اند و فیلم «فریب‌خورده» هشتمین ساخته این کارگردان امریکایی که در واقع بازسازی فیلمی با همین نام اثر «کلینت ایستوود» است یکی از فیلم‌های پذیرفته‌شده در بخش اصلی جشنواره کن است. این فیلم هم‌اکنون در مراحل نهایی تولید قرار دارد و تاریخ ۲۳ ژوئن (پس از جشنواره کن) برای اکران آن اعلام شده است. «نیکل کیدمن»، «کالین فارل»، «اِله فاننیگ» و «کریستین دانست» بازیگران این فیلم هستند.

در یک مدرسه دخترانه در ویرجینا در طول جنگ داخلی، جایی که زنان از فضای بیرون به آنجا پناه آورده‌اند، یک سرباز زخمی اتحادیه به آنجا وارد می شود. به زودی خانه گرفتار رقابت‌ها و چرخه‌ای از رویداد‌های غیر منتظره می‌شود.

۳- اوکجا (Okja) – جون هو بونگ – کره جنوبی

میجا، دختر جوانی است که به مدت ۱۰ سال از یک حیوان به نام okja در کوهستان های کره جنوبی مراقبت می‌کرد. Okja به نوعی دیگر همدم همیشگی او شده و هنگامی که یک شرکت قدرتمند می خواهد okja را برباید، میجا همه چیز را به خطر می اندازد تا جلو این امر را بگیرد.

۴- شگفت‌زده (Wonderstruck) - تاد هاینس – ایالات متحده آمریکا

داستان درباره پسر جوانی در غرب میانه است همراه با دختر جوانی به دنبال یک اتفاق مرموز هستند.

۵- موحش Redoubtable – مایکل هازانیویوس - فرانسه

کارگردان فرانسوی ژان لوک گدار در حین ساخت یکی از فیلم هایش عاشق بازیگر زن ۱۷ ساله آن شده و بعد‌تر با او ازدواج می‌کند. برنسیس بیژو، بازیگر زن فیلم گذشته اصغر فرهادی که به خاطر همان فیلم جایزه بهترین بازیگر کن را دریافت کرد، در این فیلم نقش‌آفرینی کرده است.

۶- کشتن گوزن مقدس (The Killing of a Sacred Deer) – یورگوس لانتیموس - یونان

تلاش یک نوجوان برای آوردن یک جراح موفق به داخل خانواده منجر به تغییر غیر منتظره‌ای می‌شود. نیکول کیدمن و کارین فارل بازیگران اصلی این فیلم هستند که نویسندگی آن به طور مشترک بر عهده افتیموس فیلیپو و یورگوس لانتیموس است.

۷- تو واقعاً اینجا نبودی (You Were Never Really Here) – لین رامزای - بریتیانا

فیلم تلاش یک کهنه‌سرباز برای نجات دختری جوان را نشان می‌دهد. خوان فوئنیکس بازیگر فیلم مرشد ساخته پل توماس اندرسون نقش اصلی این فیلم را بر عهده دارد.

۸- اوقات خوش (Good Time) – بن سفدیه و جوشوآ سفدیه - آمریکا

یک دزد بانک درمی‌یابد که قادر به فرار از دست کسانی که به دنبال او هستند نیست.

۹- بی عشق (Loveless) – آندره زوویاگنیتسف - روسیه

زوجی که تصمیم به طلاق گرفته‌اند، باید به دنبال پسرشان بگردند که در حین یکی از مشاجره‌های تلخ آنها ناپدید شده است. گنیتسف با اولین فیلم خود «بازگشت» تبدیل به یکی از استعدادهای دنیای سینما شد. فیلم‌های او به شدت بر پایه تصویر سینمایی است و قاب‌های بسیار چشم‌نوازی در فیلم‌های او دیده می‌شود. تبعیدی و النا و لویاتان دیگر آثار این فیلمسازی روسی هستند.

2017-4-45745c70-8d89-41b2-b88a-699b232c6b4c

۱۰- داستان‌های مایروویتز (The Meyerowitz Stories) – ساخته نوآ بوآمباچ – ایالات متحده آمریکا

یک خانواده جدا شده، برای جشن گرفتن کار هنری پدرشان در نیویورک به دور هم جمع شده‌اند. نوآ بوآمباچ پیش از این فیلم موفق فرانسیس‌ها را کارگردانی کرده است.

دیگر فیلم‌های حاضر در بخش اصلی شامل «۱۲۰ دقیقه تپش در دقیقه» ساخته ربان کامپیلو محصول کشور فرانسه، «روز بعد» ساخته هونگ سانگ سو محصول کره جنوبی، «در محو شدگی» ساخته فاتح آکین محصول کشور آلمان، «یک موجود آرام» ساخته سرگئی لوزنیتسا محصول کشور اوکراین، «قمر مشتری» ساخته کورنل موندرتسو محصول مجارستان، «عاشق دوگانه» ساخته فرانسوا ازون محصول فرانسه، «درخشندگی» ساخته نایومی کاواسه محصول کشور ژاپن و «رودن» ساخته ژان دوایون محصول کشور فرانسه هستند.

امسال از سینمای ایران فیلم «لرد» ساخته محمد رسول اف در بخش نوعی نگاه، فیلم کوتاه وقت ناهار ساخته علیرضا قاسمی در بخش اصلی فیلم کوتاه و فیلم کوتاه حیوان ساخته بهمن و بهرام آرک در بخش سینه فونداسیون به رقابت خواهند پرداخت. همچنین فیلم ۲۴ فریم، آخرین ساخته عباس کیارستمی در بخش رویدادهای این جشنواره خارج از مسابقه اولین اکران خود را خواهد داشت.

2017-4-d51c4b13-c67c-468c-a1f6-5efdc8726d20

کمتر از یک ماه دیگر جشنواره کن آغاز خواهد شد باید منتظر بود و دید که رقابت در یکی از مهمترین جشنواره‌های سینمایی جهان چگونه پیش خواهد رفت.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات