نگاهی به لوکیشن های فیلم Joker در دنیای واقعی

شنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۹
مطالعه 6 دقیقه
لوکیشن فیلمبرداری فیلم جوکر
فیلم جوکر یکی از آثار تحسین شده سینمایی است که سال گذشته میلادی به روی پرده رفت. در این مجال با زومجی در مرور لوکیشن‌های استفاده شده در این فیلم همراه باشید.
تبلیغات

در چهارم اکتبر سال گذشته میلادی شرکت برادران وارنر با پخش فیلم تحسین شده جوکر (Joker)، بار دیگر شهر گاتهام سیتی را به زندگی بازگرداند. در این فیلم شاهد بازی خیره کننده «واکین فینیکس» در نقش شخصیت جوکر بودیم که یک سروگردن بالاتر از دیگر شخصیت‌های معمولی کامیک‌بوک‌های دی سی قرار دارد. به طوری که شرکت وارنر شخصیت جوکر را موجودی جسور و وجوه تمثیلی معرفی کرد که هسته اصلی داستان را به خود اختصاص داده است.

لوکیشن فیلم جوکر

در این نسخه ما با شخصیت «آرتور فلک» آشنا می‌شویم که دو نقاب برچهره دارد: او از سویی برای امرار معاش به‌عنوان دلقک فعالیت می‌کند و از طرف دیگر شخصیتی شکننده دارد. مردی منزوی و دورافتاده از اجتماع که در طول زندگی بارها با قلدری دیگران مواجه شده و ضربه خورده است. فلک به مرور تجربیاتی را به دست می‌آورد که رفته رفته او را به نقطه شکست روحی نزدیک و نزدیک‌تر می‌کنند، امری که درنهایت به تولد شخصیت جوکر می‌انجامد.

این فیلم توسط «تاد فیلیپس» نوشته و کارگردانی شده است که پیش از این آثاری همچون تریلوژی «خماری» یا هنگ اوور و «سگ‌های جنگی» را از او شاهد بودیم. بخش قابل توجهی از فیلم جوکر در نیویورک و شهرهای دیگری همچون جرزی سیتی و نیوآرک فیلم‌برداری شده است.

در ادامه در قالب مروری کوتاه سری به اغلب لوکشین‌های فیلم‌برداری این فیلم خواهیم زد، با ما همراه باشید.

کپی لینک

بیمارستان آرکهام (Arkham State Hospital)

لوکیشن فیلم جوکر

درحالی که در سریال تلویزیونی گاتهام از بیمارستان متروکه بیلی سیتون در جزیره استیتن برای نمایش تیمارستان آرکهام استفاده شده و با بهره بردن از تکنیک‌های CGI آن را به‌صورت تیمارستان آرکهام درآوردند، در فیلم جوکر از ساختمان ترمینال ارتش در بروکلین استفاده شد.

لوکیشن تیمارستان فیلم جوکر در سریال آمستردام جدید نیز استفاده شده است

اگر این فیلم را تماشا کردید حتما راه رفتن جوکر بر فراز طاق‌ها ربا به خاطر دارید. این طاق‌ها روی مسیرهایی قرار گرفته‌ که هنوز هم برای انتقال بار مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته برای جذابیت کار اینجا هم شاهد استفاده از تکنیک‌های CGI هستیم تا محیط حال و هوایی واقعی‌تر به خود بگیرد.

اما سکانس‌های مربوط‌به فضای داخلی بیمارستان در بیمارستان متروپولیتن در هارلم شرقی فیلم‌برداری شدند که برای تیزر فیلم نیز مورد استفاده قرار گرفت. بد نیست بدانید راهروهای داخلی این بیمارستان همچنین به‌عنوان لوکیشن برای سریال تلویزیونی «آمستردام جدید» نیز استفاده شده است.

کپی لینک

پلکان برانکس (Bronx Staircase)

لوکیشن فیلم جوکر

پوسترهای فیلم جوکر این شخصیت را درحالی نمایش می‌داد که روی پلکانی ایستاده بود، پلکانی که درواقع در برانکس واقع شده است. در شمال گرند کونکورس شمار زیادی از این نوع پله‌های سراشیب قرار دارد که از خیابان اصلی جروم تا خیابان اندرسون امتداد داشته و به‌صورت محاوره‌ای از آن‌ها با عنوان پلکان خیابانی یاد می‌شود.

دست کم ۶۳ پلکان خیابانی در منطقه برانکس وجود دارد، اما این صحنه به‌خصوص در محل تقاطع دو خیابان فوق واقع شده است. حتی اگر سری به گوگل مپ بزنید، محل این پلکان با عنوان پله جوکر مشخص شده است.

کپی لینک

پل ترایبرو (Triborough Bridge)

2020-4-d7c3fe32-c06a-449c-a10d-64fc1cb5aa13

در افتتاحیه دومین تریلر پخش شده از این فیلم، جوکر درحالی که سوار اتوبوس است سعی دارد با درآوردن شکلک‌های سرگرم کننده کودکی را سرگرم کند. اما بدنیست بدانید در این صحنه اتوبوس درحال عبور از روی پل ترایبورو یا پل رابرت اف. کندی است که برفراز رودخانه هارلم کشیده شده است. هرچند این بار هم جوکر با ترشرویی مادر کودک مواجه شده و آزرده می‌شود.

اتوبوسی که در این سکانس مورد استفاده قرار گرفت یکی از انواع وسایل نقلیه مرسوم سال ۱۹۶۸ در شهر نیویورک است. تعدادی از این مدل اتوبوس باقی مانده که جزو مجموعه موزه حمل‌و‌نقل MTA است و عموما در جشنواره و دیگر مراسم‌های خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند.

2020-4-e2208864-7c5b-4762-b6c0-f2cbf276f54c

در این فیلم لوگوی اتوبوس را تغییر داده و متناسب با نام شهر گاتهام طراحی کردند.

کپی لینک

سالن تئاتر نیوآرک پارامونت (Newark Paramount Theater)

2020-4-9a04f0b7-b496-47d2-9fee-fda74ff4221b

بسیاری ازصحنه‌های فیلم که قرار است گاتهام را تداعی کنند، در نیوآرک فیلم‌برداری شدند، چرا که این روزها بخش قابل توجهی از جلوه‌های قدیمی شهر نیویورک ناپدید شده و دردسترس نیستند. نمای خارجی مغازه‌ها را تغییر دادند تا شبیه به مغازه‌های نیویورک سیتی و نسخه‌ای از پاپایا کینگ به نظر برسند. پاپایا کینگ برندی معروف است که هات داگ و نوشیدنی پاپایا عرضه می‌کند. در فیلم پنجره‌های فروشگاه را با انواع گرافیتی‌ها پر کردند تا شبیه به نسخه دهه‌ی ۱۹۸۰ شود.

در صحنه‌ای معروف، جوکر به‌عنوان دلقک درحال کار روبروی تئاتر نیوآرک پارامونت است. اما چند لحظه بعد مورد دستبرد واقع شده و درنهایت در کوچه‌ای مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرد. بدنیست بدانید نیوآرک پارامونت در اصل به‌عنوان سالن اجرای نمایش‌های متنوع همراه‌با حرکات موزون و موسیقی تأسیس شد، اما بعدها به سالن نمایش فیلم تبدیل شد. طراحی معروف به نام توماس لمب عهده‌دار این مسئولیت بود. در بخش داخلی ساختمان تغییرات بسیاری انجام شد تا این محل به مجموعه‌ای سرگرم کننده تبدیل شود، اما سردر و سایبان‌های بیرونی را به همان شکل حفظ کردند.

کپی لینک

سالن تئاتر لوئیس جرزی (Loews Jersey Theater)

2020-4-5ddfcafc-d50f-4d48-b07d-4a20cc150eda

در فیلم صحنه‌ای را شاهد هستید که دو دلقک به سمت مأمور پلیسی می‌دوند که زیر سایه‌بان تئاتری ایستاده است. اینجا تئاتر لوئیس جرزی است که در جرزی سیتیم واقع شده است. یکی از پنج مجموعه سالن تئاتری که در نیویورک تحت همین عنوان ساخته شده‌اند.

ساختمان این تئاتر با الهام از سالن‌های اپرای اروپایی و کاخ‌های نجبا و اشراف ساخته شد و هم‌اکنون توسط گروهی اداره می‌شود که مسئول حفاظت تئاترهای قدیمی از تخریب هستند.

کپی لینک

ایستگاه متروکه خیابان نهم

2020-4-b979e361-c562-4e9d-8f3e-520d6152fdd1

سیستم متروی شهر نیویورک بی‌تردید نقشی مهم در فیلم جوکر بازی می‌کند، به طوری که گاهی وجهی شخصیت مانند به خود می‌گیرد. البته بیشتر ایستگاه‌های متروی فعلی فاقد حال و هوای مدنظر تیم سازنده بودند، به همین خاطر دست‌اندرکاران تهیه فیلم نیاز به جایی داشتند که حال و هوای ایام قدیم را تداعی کند. بنابراین آن‌ها به سراغ ایستگاه‌های متروکه رفتند که این روزها در آثار معروف دیگری همچون «مستر ربات» و حتی برای نمایش‌های دنیای مد نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما جایی که برای فیلم‌برداری فیلم جوکر انتخاب شد به ندرت مورد توجه کسی واقع شده بود.

این ایستگاه واقع در سانست پارک بروکلین، پیش از این در فیلم «۳۹ پله» نیز به‌عنوان لوکشین مورد استفاده قرار گرفته بود. هرچند این ایستگاه از سال ۱۹۷۵ تاکنون متروکه شده است. البته به جز اینجا ایستگاه‌های دیگری همچون ایستگاه چرچ اونیو و ایستگاه بولوار بدفورد پارک از دیگر لوکیشن‌های فیلم‌برداری استفاده شده در جوکر است. تیم سازنده فیلم همچنین نقشه‌هایی از متروی زیرزمینی شهر گاتهام و همینطوری بنرهای تبلیغاتی را داخل واگن‌ها و در فضای ایستگاه‌ها نصب کردند تا فیلم جنبه‌ی واقعی‌تری به خود بگیرد.

2020-4-1534f526-5ec2-418e-8cc5-b403c4cf6e56

مارک فیریدبرگ که طراحی تولید فیلم را برعهده داشت در مصاحبه‌ای عنوان کرد فیلم‌برداری در ایستگاه نهم کارچندان سختی نبوده، چرا که این ایستگاه مدت‌ها بلااستفاده و متروکه بود. اما در مقابل فیلم‌برداری در بعضی دیگر از ایستگاه‌های عمومی به‌دلیل شلوغی و رفت‌و‌آمد با احتیاط بیشتری همراه بوده است. همچنین او اذعان کرد مسئولان حمل‌و‌نقل شهر نیویورک همکاری خوبی با سازندگان فیلم جوکر داشتند.

کپی لینک

زیرگذر پل منهتن

2020-4-9bc0a07f-8456-4299-987b-78f069a234a4

در صحنه‌ای از فیلم جوکر درحالی که لباس دلقک به تن دارد، به سمت این تونل زیرزمینی می‌دود. این زیرگذر در خیابان ۱۹۹ چری واقع شده است.

کپی لینک

تالار وین (Wayne Hall)

2020-4-ea6d797e-8609-4ba7-be91-97c8e892a45c

بخش بیرونی تالار وین در فیلم جوکر در کاخ دادگستری هادسون کانتی در جرزی فیلم‌برداری شده است که تاریخ احداثش به اوایل دهه‌ی ۱۹۰۰ برمی‌گردد. سبک معماری این بنا بیوکس آرت است. در فیلم شاهد نمایش فیلم عصر مدرن چارلی چاپلین در تالار وین هستیم و همچنین گروهی از مردم با ماسک‌های دلقک که درحال زدوخورد با پلیس هستند.

2020-4-c1a753be-9d92-4a02-a5ab-347fd11412fb

کاخ دادگستری پیش از این در آثار دیگری همچون مجموعه تلویزیونی نظم و قانون هم مورد استفاده قرار گرفته است. این ساختمان زیبا در نیمه قرن بیستم از تخریب جان سالم به در برد و در سال ۱۹۷۰ به‌عنوان بنایی تاریخی ثبت ملی شد.

کپی لینک

شهر چینی‌ها

2020-4-0fc8aaea-4abe-4dd1-9e1e-c4f23c7a385e

در فیلم شاهد علاقه جوکر و همسایه‌اش به قدم زدن در شهر چینی‌ها هستیم. البته سازندگان فیلم نیاز به هیچ تغییر خاصی در این محل نداشتند، اما در این صحنه‌ها رفت‌و‌آمد ماشین‌های قدیمی هم به چشم می‌خورد که برای جذابیت بیشتر به محیط اضافه شدند.

به پایان این گشت‌و‌گذار کوتاه رسیدیم. آیا شما هم جزو طرفداران این شخصیت منفی اما ماندگار دنیای دی سی هستید؟ از تماشای فیلم جوکر لذت بردید؟ نظرات خود را ما نیز در میان بگذارید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات