تاریخچه تیک تو

تاریخچه‌ تیک‌-تو اینتراکتیو

دوشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۱
مطالعه 9 دقیقه
تیک‌-تو اینتراکتیو، یک کمپانی چند ملیتی است که تاریخ پر فراز و نشیبی دارد. با تاریخچه‌ی این کمپانی همراه زومجی باشید.
تبلیغات

در صنعت بازی‌های ویدیویی، علاوه‌بر سازنده‌ها و ناشران، کمپانی‌های مادر نیز حضور دارند که با در اختیار گرفتن چند کمپانی دیگر، حق نشر بازی‌های آن‌ها را در اختیار گرفته و کسب و کار خود را گسترش می‌دهند. در این میان یکی از کمپانی‌های مادر، کمپانی Take-Two Interactive است که نقش مهمی در بازار بازی‌های ویدیویی ایفا کرده است. تا به امروز این کمپانی، دارای دو شرکت بزرگ بازیسازی و یک استودیو برای بازی‌های موبایل است و از نظر درآمد سالیانه، پس از کمپانی اکتیویژن بلیزارد و الکترونیک آرتز، در رتبه‌ی سوم قرار دارد. کمپانی تیک‌-تو اینتراکتیو نیز همانند سایر کمپانی‌ها و استودیوهای بازیسازی دوران بد و خوبی را پشت سر گذاشته است و از نظر بازه زمانی، وقایع به دو بازه‌ی ۱۹۹۳ الی ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ تا زمان حال تقسیم‌بندی می‌شوند. همچنین تیک‌-تو اینتراکتیو یک کمپانی چند ملیتی به حساب می‌آید و با اینکه اکثر ساختمان‌های این کمپانی در ایالت‌های آمریکا واقع شده ولی ساختمان بین المللی تیک‌-تو اینتراکتیو، در بریتانیا قرار دارد.

تاریخچه تیک‌تو

.

کپی لینک

بازه زمانی ۱۹۹۳ الی ۲۰۰۴

تیک‌-تو در سال ۱۹۹۳ توسط رایان برانت، پسر پیتر برانت (خبرنگار و یکی از مالکان مجله اینترویو)، در راستای ساخت و نشر بازی‌های ویدیویی تاسیس شد. پنج سال بعد کمپانی تیک‌-تو اولین قدم جدی خود را برداشت و بی‌ام‌جی اینتراکتیو اینترتینمنت (BMG Interactive Entertainment) را با قیمت ۱۴.۲ میلیون دلار آمریکا از کمپانی آلمانی برتلزمان خریداری کرد. در همان سال کمپانی تیک‌-تو به واسطه‌ی استودیو ترنتولا اولین بازی خود با نام Rats! را منتشر کرد. در دهه‌ی ۹۰ تغییرات مهمی در این کمپانی رخ نداد و مهم‌ترین آن را می‌توان شکل‌گیری کمپانی راک‌استار گیمز دانست. درواقع گروه نشر بازی‌های بی‌ام‌جی در همان سال ۱۹۹۸ از اول با کارمندان جدیدی پایه‌گذاری شد و راک‌استار گیمز نام گرفت.

یک‌ سال بعد کمپانی تیک‌-تو بازی Biosys را روانه بازار کرد که از موفقیت خوبی برخوردار شد. یک بازی ماجراجویی که روایت‌گر ماجراجویی‌های پروفسور آلن راسل بود. یکی دیگر از موفقیت‌های تیک‌تو مربوط به نشر بازی Hidden & Dangerous در جولای ۱۹۹۹ می‌شود که در ادامه‌ی موفقیت نسخه‌ی اول، در سال ۲۰۰۳ نسخه‌ی دوم این بازی نیز ساخته و عرضه شد. وقتی به کارنامه‌ی کمپانی تیک‌-تو نگاه می‌اندازیم، می‌بینیم کمپانی و استودیوهایی را در اختیار گرفته که صاحب امتیاز بازی‌هایی بوده‌اند که در ادامه توانسته‌اند موفقیت‌های زیادی را کسب کرده و بین مخاطبان، از محبوبیت بالایی برخوردار شوند. برای مثال در سال ۲۰۰۴ میلادی کمپانی تیک‌-تو با پرداخت ۲۲.۳ میلیون دلار آمریکا امتیاز مجموعه‌ی Civilization را از کمپانی اینفوگرامرز خریداری کرد.

بازی Bully
کپی لینک

بازه‌ زمانی ۲۰۰۴ تا به امروز

سال ۲۰۰۵ میلادی جایی بود که کمپانی تیک‌-تو به خرید سایر استودیوهای بازیسازی مشغول شد. در ابتدا با پرداخت ۳۲ میلیون دلار دو استودیو ویژوال کانسپتس و کاش گیمز را خریداری کردند و در ادامه، با پرداخت ۱۱.۴ میلیون دلار گایا کپیتال گروپ و با پرداخت ۱۱.۸ میلیون دلار استودیو ایرشنال گیمز، سازنده‌ی بازی Freedom Force vs the 3rd Reich، را خریداری کردند. در این میان مهم‌ترین اتفاق سال ۲۰۰۵ را می‌توان تاسیس دو کمپانی توکی اسپورت و توکی گیمز دانست که تیک‌-تو آن‌ها را با هدف جذب توسعه‌ دهنده‌های موفق و سرشناس تاسیس کرد. در همین راستا برای بخش توکی اسپورتس، کمپانی تیک‌-تو امتیاز ESPN را از سگا خریداری کرد و نام آن را تغییر داد. در ادامه‌ی خرید‌های تیک‌-تو، آن‌ها در نوامبر سال ۲۰۰۵ میلادی، استودیو فیرکسیس گیمز را با مبلغ ۲۷ میلیون دلار خریداری کردند.

هرچقدر سال ۲۰۰۵ برای تیک‌-تو خوب بود، سال ۲۰۰۷ همانند یک کابوس به سراغ این کمپانی آمد. در فوریه سال ۲۰۰۷ رایان برانت به جرم سوء استفاده از پرونده‌های تجاری به چهار سال زندان محکوم شد. البته درجریان همکاری با دادستان توانست حکم خود را تا حدی سبک‌تر کند. این اتهامات زمانی قوت گرفت که در سال ۲۰۰۵ کمیسیون اوراق بهادار ایالت متحده ادعا کرد که برانت به همراه رابرت بلو، جیمز دیوید و لری مولر، سرپرست بخش فروش و عضو‌های سابق مامورین مالی، درآمد سال‌های مالی ۲۰۰۰ و ۲۰۰۱ را افزایش داده‌اند. مدتی بعد در تاریخ ۲۹ مارس ۲۰۰۷ و نشست سالانه‌‌ای که برگزار شده بود، زلنیک مدیا و تعدادی از سرمایه‌گذاران بزرگ تیک‌-تو، هدایت این کمپانی را برعهده گرفتند. در همان ماه کمپانی تیک‌-تو علیه جک تامسون (وی یکی از فعالان آمریکایی است که به خاطر فعالیت‌های‌اش علیه بازی‌های ویدیویی معروف شده است) یک شکایت دادگاهی ثبت کرد. این کار برای جلوگیری از ثبت شکایت عمومی بود که توسط تامسون برای بازی Bully به دادگاه ارائه شده بود.

بازی Borderlands 2

کمپانی تیک‌-تو در زمینه‌ی موبایل نیز فعالیت‌هایی داشته است و در تاریخ ۲۲ می ۲۰۰۷ قرار دادی بین تیک‌-تو و اوسیس موبایل (Oasys Mobile) بسته شد که در جریان آن، تعدادی از نسخه‌های مجموعه‌ی Sid Meier پا به دنیای موبایل گذاشتند. جدای از شکایات و دادگاه‌های سال ۲۰۰۷، شاید مهم‌ترین رویداد را بتوان مربوط به قرار داد بین کمپانی تیک‌-تو و الکترونیک آرتز دانست که در جریان آن قرار بود تیک‌-تو به زیرمجموعه‌ی الکترونیک آرتز بپیوندد و این قرار داد هیچ‌وقت کامل نشد. مدتی پس از این ماجرا کمپانی تیک‌-تو دلیل کار خود را این چنین بیان کرد:

در کنار کاهش ارزش عناصر کلیدی ما، پیشنهاد الکترونیک آرتز در حد و اندازه‌ی تلاش‌هایی که تا به امروز انجام داده‌ایم نبود و ما نمی‌توانستیم این پیشنهاد را به رسمیت بشناسیم.

نکته‌ی جالب این ماجرا اینجا است که حتی پس از عرضه‌ی بازی Grand Theft Auto IV در تاریخ ۲۹ آوریل ۲۰۰۸، کمپانی الکترونیک آرتز همچنان پیشنهاد خود را نگه داشت و تا حدی مبلغ را بالاتر برد ولی کمپانی تیک‌-تو همچنان سر حرف خود ماند و پیشنهاد الکترونیک آرتز را قبول نکرد؛ تا اینکه در ۱۴ سپتامبر ۲۰۰۸ الکترونیک آرتز پیشنهاد خود را لغو کرد.

پس از اتفاقات سال ۲۰۰۷، پای کمپانی تیک‌-تو یک بار دیگر به دادگاه کشیده شد. در سال ۲۰۰۹ و در جریان محتوای غیر اخلاقی بازی Grand Theft Auto: San Andreas، تیک‌-تو مجبور به پرداخت جریمه‌ی ۲۰ میلیون دلاری شد. یک سال پس از این ماجرا نیز بن فدر از سمت مدیرعاملی تیک‌-تو اینتراکتیو کنار گذاشته شد و استروس زلنیک، سکان هدایت این کمپانی را در دست گرفت. کمپانی تیک‌-تو تا سال ۲۰۱۳ آن‌چنان رویداد خاصی را به خود اختصاص نداد تا اینکه در این سال، حق امتیاز مجموعه‌ی WWE را از کمپانی THQ خریداری کرد. در ماه مارس ۲۰۱۳ کارل اسلتاف، مدیر عملیاتی ارشد تیک‌تو، اعلام کرد که خط تولید بازی‌های این کمپانی شلوغ بوده و بازی‌های نام آشنای زیادی در دست ساخت هستند. این درحالی است که در آن زمان بازی Grand Theft Auto V و بازی Agent معرفی شده بودند. وی در ادامه‌ی صحبت‌های خود به مجموعه‌هایی نظیر مجموعه Bully، مجموعه‌ Red Dead، مجموعه‌ Bioshock، مجموعه‌ Mafia، مجموعه‌ Borderlands، مجموعه Max Payne و بازی La Nore اشاره کرده بود که جز میراث ارزشمند کمپانی تعاملی تیک‌-تو هستند.

زلنیک

«استروس زلنیک، مدیرعامل کمپانی تعاملی تیک‌-تو»

درآخر سال ۲۰۱۷ میلادی کمپانی تیک‌-تو با خرید استودیو Social Point، به صورت رسمی پا به دنیای بازی‌های موبایل گذاشت تا بتواند بازی‌های مد نظر خود را روی گوشی‌های موبایل عرضه کند. در ادامه این کمپانی توانست حق نشر بازی Kerbal Space Program را نیز به دست بیاورد. در تاریخ ۱۴ جولای ۲۰۱۷ نیز کمپانی تیک‌-تو با فرستادن یک نامه به استودیو بلک، سازنده‌ی برنامه‌ی Open IV، از آن‌ها خواست تا جلوی فعالیت این برنامه را بگیرند. برنامه‌ی OpenIV به اشخاص ثالث اجازه می‌دهد با دور زدن موانع امنیتی، بتوانند محتویات خشونت آمیز و نامناسب نظیر مادها را روی بازی‌های تیک‌تو نظیر بازی Grand Theft Auto V، بازی Max Payne 3 و بازی Grand Theft Auto IV پیاده سازی کنند.

کپی لینک

بازی‌های کمپانی تعاملی تیک‌تو

اسم بازی

سازنده

سال انتشار (میلادی)

Star Crusader

تیک‌تو اینتراکتیو

۱۹۹۴

Bureau 13

تیک‌تو اینتراکتیو

۱۹۹۵

Ripper

تیک‌تو اینتراکتیو

۱۹۹۶

Hell: A Cyberpunk Thriller

تیک‌تو اینتراکتیو

۱۹۹۶

ron & Blood: Warriors of Ravenloft

تیک‌تو اینتراکتیو

۱۹۹۶

Callahan's Crosstime Saloon

لجند اینترتینمنت

۱۹۹۷

Dark Colony

گیم‌تک

۱۹۹۷

Wheel of Fortune

گیم‌تک

۱۹۹۷

Dark Colony: The Council Wars

سولداوت سافتور

۱۹۹۸

Black Dahlia

اینترپلی اینترتینمنت

۱۹۹۸

Grand Theft Auto

دی‌ام‌ای دیزاین

۱۹۹۸

Space Station Silicon Valley

دی‌ام‌ای دیزاین

۱۹۹۸

Las Vegas Cool Hand

استودیو ترنتولا

۱۹۹۸

Monkey Hero

بلم

۱۹۹۹

Biosys

جامپ‌استارت

۱۹۹۹

Grand Theft Auto: London 1969

راک‌استار کانادا

۱۹۹۹

Grand Theft Auto: London 1961

راک‌استار کانادا

۱۹۹۹

Monster Truck Madness 2

اج آو ریلیتی

۱۹۹۹

Hidden & Dangerous

ایلوژن سافت‌ورکس

۱۹۹۹

Grand Theft Auto 2

دی‌ام‌ای دیزاین

۱۹۹۹

JetFighter III: Classic

استودیو مایکروسافت

۱۹۹۹

Spec Ops II: Green Berets

استودیو زامبی

۱۹۹۹

Rising Sun

تیلون سافت

۲۰۰۰

Hidden & Dangerous: Devil's Bridge

ایلوژن سافت‌ورکس

۲۰۰۰

Tzar: The Burden of the Crown

هیمیمونت گیمز

۲۰۰۰

Codename Eagle

رفرکشن گیمز

۲۰۰۰

Grudge Warriors

تم‌پست سافتور

۲۰۰۰

Spec Ops: Stealth Patrol

ران کرفت گیمز

۲۰۰۰

Evo's Space Adventures

دی‌ام‌ای دیزاین

۲۰۰۰

Dogs of War: Battle on Primus IV

سیلیکون دریمز

۲۰۰۰

Duke Nukem Advance

تروس گیمز

۲۰۰۰

Midnight Club: Street Racing

انجل استودیوز

۲۰۰۰

Smuggler's Run

انجل استودیوز

۲۰۰۰

The Devil Inside

گیم‌اسکوئاد

۲۰۰۰

Oni

بانجی

۲۰۰۱

Age of Sail II

آکلا

۲۰۰۱

Serious Sam

کروتیم

۲۰۰۱

Tropico

پاپ تاپ سافتور

۲۰۰۱

Spec Ops: Ranger Elite

ران کرفت

۲۰۰۱

Stronghold

فایرفلای استودیوز

۲۰۰۱

Max Payne

رمدی اینترتینمنت

۲۰۰۱

Grand Theft Auto III

دی‌ام‌ای دیزاین

۲۰۰۱

Spec Ops: Covert Assault

ران کرفت

۲۰۰۱

Tropico: Paradise Island

پاپ تاپ سافتور

۲۰۰۲

Army Men: RTS

پاندمیک استودیو

۲۰۰۲

Mafia

ایلوژن سافت‌ورکس

۲۰۰۲

Grand Theft Auto: Vice City

راک‌استار نورث

۲۰۰۲

Tropico 2: Pirate Cove

فراگ سیتی سافتور

۲۰۰۳

Midnight Club II

راک‌استار سن‌دیگو

۲۰۰۳

Conflict: Desert Storm II

پیووتال گیمز

۲۰۰۳

Max Payne 2: The Fall of Max Payne

رمدی اینترتینمنت

۲۰۰۳

Celebrity Deathmatch

بیگ اپ پروداکشن

۲۰۰۳

Hidden & Dangerous 2

ایلوژن سافت‌ورکس

۲۰۰۳

JetFighter V: Homeland Protector

اینتراکتیو ویژن

۲۰۰۳

Chrome

تک‌لند

۲۰۰۳

Manhunt

راک‌استار نورث

۲۰۰۳

Star Trek: Shattered Universe

استارزفر اینتراکتیو

۲۰۰۴

Red Dead Revolver

راک‌استار سن‌دیگو

۲۰۰۴

Army Men: Sarge's War

تاکتیکال دولوپمنت

۲۰۰۴

Medieval Conquest

کت ددی گیمز

۲۰۰۴

Grand Theft Auto Advance

دیجیتال اکلیپس سافتور

۲۰۰۴

Grand Theft Auto: San Andreas

راک‌استار نورث

۲۰۰۴

Sid Meier's Pirates!

فیراکسیس گیمز

۲۰۰۵

Ford Racing 3

ریزر وورکس

۲۰۰۵

Midnight Club 3: DUB Edition

راک‌استار سن‌دیگو

۲۰۰۵

Stronghold 2

فایرفلای استودیوز

۲۰۰۵

NHL 2K6

کاش گیمز

۲۰۰۵

NBA 2K6

ویژوال کانسپس

۲۰۰۵

Serious Sam II

کروتیم

۲۰۰۵

Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth

هدفرست پروداکشن

۲۰۰۵

Sid Meier's Civilization IV

فیراکسیس گیمز

۲۰۰۵

The Elder Scrolls IV: Oblivion

بتسدا گیمز

۲۰۰۶

The Da Vinci Code

کالکتیو

۲۰۰۶

Rockstar Games Presents Table Tennis

راک‌استار سن‌دیگو

۲۰۰۶

Prey

استودیو هیومن هد

۲۰۰۶

NHL 2K7

کاش گیمز

۲۰۰۶

NBA 2K7

ویژوال کانسپتس

۲۰۰۶

Family Guy

های ولتاژ سافتور

۲۰۰۶

Bully

راک‌استار ونکوور

۲۰۰۶

Sid Meier's Railroads!

فیراکسیس گیمز

۲۰۰۶

Ghost Rider

کلیمکس

۲۰۰۷

Jade Empire

بایوور

۲۰۰۷

Top Spin 2

اسپیر

۲۰۰۷

The Darkness

استاربریز

۲۰۰۷

BioShock

توکی بوستون

۲۰۰۷

NHL 2K8

کاش گیمز

۲۰۰۷

NBA 2K8

ویژوال کانسپتس

۲۰۰۷

Manhunt 2

راک‌استار لندن

۲۰۰۷

Midnight Club: Los Angeles

راک‌استار سن‌دیگو

۲۰۰۸

Grand Theft Auto IV

راک‌استار نورث

۲۰۰۸

Grand Theft Auto: The Lost and Damned

راک‌استار نورث

۲۰۰۹

NHL 2K10

ویژوال کانسپتس

۲۰۰۹

NBA 2K10

ویژوال کانسپتس

۲۰۰۹

Borderlands

گیرباکس سافتور

۲۰۰۹

Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony

راک‌استار نورث

۲۰۰۹

BioShock 2

توکی مارین

۲۰۱۰

Major League Baseball 2K10

ویژوال کانسپتس

۲۰۱۰

Red Dead Redemption

راک‌استار سن‌دیگو

۲۰۱۰

Mafia II

توکی چک

۲۰۱۰

Sid Meier's Civilization V

فیراکسیس گیمز

۲۰۱۰

Top Spin 4

توکی چک

۲۰۱۱

L.A. Noire

تیم باندای

۲۰۱۱

Duke Nukem Forever

گیرباکس سافتور

۲۰۱۱

The Darkness II

دیجیتال اکستریمز

۲۰۱۲

Max Payne 3

راک‌استار استودیوز

۲۰۱۲

Spec Ops: The Line

یاگر دولوپمنت

۲۰۱۲

Borderlands 2

گیرباکس سافتور

۲۰۱۲

NBA 2K13

ویژوال کانسپتس

۲۰۱۲

XCOM: Enemy Unknown

فیراکسیس گیمز

۲۰۱۲

Borderlands Legends

گیرباکس سافتور

۲۰۱۲

BioShock Infinite

ایرشنال گیمز

۲۰۱۳

The Bureau: XCOM Declassified

توکی مارین

۲۰۱۳

Grand Theft Auto V

راک‌استار نورث

۲۰۱۳

Grand Theft Auto Online

راک‌استار نورث

۲۰۱۳

WWE 2K14

ویژوال کانسپتس

۲۰۱۳

XCOM: Enemy Within

فیراکسیس گیمز

۲۰۱۳

NBA 2K15

ویژوال کانسپتس

۲۰۱۴

Borderlands: The Pre-Sequel!

گیرباکس سافتور

۲۰۱۴

WWE 2K15

ویژوال کانسپتس

۲۰۱۴

Evolve

استودیو ترتل راک

۲۰۱۵

NBA 2K16

ویژوال کانسپتس

۲۰۱۵

WWE 2K16

ویژوال کانسپتس

۲۰۱۵

Kerbal Space Program

اسکوئاد

۲۰۱۵

XCOM 2

فیراکسیس گیمز

۲۰۱۶

Tales from the Borderlands

تل‌تیل گیمز

۲۰۱۶

Battleborn

گیرباکس سافتور

۲۰۱۶

NBA 2K17

ویژاول کانپتس

۲۰۱۶

Mafia III

هنگر ۱۳

۲۰۱۶

Mafia III: Rivals

کت ددی گیمز

۲۰۱۶

کپی لینک

شرکت‌های وابسته در حال حاضر

کپی لینک

توکی گیمز

کمپانی توکی گیمز دارای زیر مجموعه‌هایی است که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • توکی مارین
  • توکی وگاس
  • کت ددی گیمز
  • فایر اکسیس گیمز
  • گوست استوری گیمز
  • هنگر ۱۳
  • ویژوال کانسپتس
  • راک‌استار گیمز

کمپانی راک‌استار گیمز دارای زیر مجموعه‌هایی است که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • راک‌استار ایندیا
  • راک‌استار لیدز
  • راک‌استار لندن
  • راک‌استار لینکولن
  • راک‌استار نیو انگلند
  • راک‌استار نورث
  • راک‌استار سن‌دیگو
  • راک‌استار تورنتو
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات