آخر هفته چی بازی کنیم: از Oblivion تا یک پلتفرمر دوبعدی
بهرسم همیشگی چهارشنبهها، این هفته هم سراغ قسمتی دیگر از مقالههای آخر هفته چی بازی کنیم رفتیم که در آن، دو بازی معرفی خواهیم کرد؛ یک بازی از یکی از مشهورترین مجموعههای سبک نقش آفرینی و یک اثر مستقل شدیدا سرگرمکننده. پس بدون توضیحات بیشتر، سراغ بازیها برویم:
بازی The Elder Scrolls IV: Oblivion
چندی پیش نسخه مخصوص دهمین سالگرد عرضه اسکایریم منتشر شد؛ بازی که قطعا خیلیهایمان تا امروز آن را بهلطف انتشار نسخههای متعدد روی پلتفرمهای مختلف تجربه کردهایم و غرق جهان پرجزییاتش شدهایم. همین اتفاق، بهانهای شد تا سری به این مجموعه نقش آفرینی محبوب بزنیم و با یک نسخه برگشت به عقب، سراغ The Elder Scrolls IV: Oblivion برویم که هنوز هم ارزش تجربه بسیار زیادی دارد.
Oblivion نسخه پیش از اسکایریم و پس از Morrowind در مجموعه الدر اسکرولز بهحساب میآید که در سال ۲۰۰۶ منتشر شد. بتسدا کار روی ساخت این نسخه را دقیقا پس از عرضه Morrowind آغاز کرد و هدف، ارائه تجربهای بهمراتب کاملتر با جزییات بیشتر بود. کِن رولستون، طراح ارشد نسخه قبلی، این بار هم وظیفه هدایت تیم توسعه بازی را برعهده داشت و در ماههای آخر سال ۲۰۰۴ بود که اولینبار Oblivion رسما رونمایی شد. بتسدا از همان ابتدا، تصمیم داشت تا در نسخه جدید الدر اسکرولز، جهانی پویاتر داشته باشد، کاراکترهایی طبیعیتر خلق کند و داستان و مأموریتهای بازی را هم در سطحی بالاتر ارائه کند. یکی از انتقادهایی که نسبت به Morrowind میشد، بیروح و شدیدا ساده بودن NPCهای بازی بود و به همین دلیل بتسدا برای Oblivion، سراغ یک تکنولوژی جدید هوش مصنوعی به نام Radiant AI رفت که توسط خود شرکت و برای ارائه کاراکترهایی با رفتارهای واقعگرایانهتر، خلق شده بود.
مسئله بعدی، تمرکز زیاد روی ارائه فیزیک بهتر در بازی با بهره بردن از تکنولوژی Havok و همینطور جزییات گرافیکی چشمنوارتز بود که خب بهوضوح میتوان پیشرفت بازی را در این زمینهها نسبت به نسخه قبلی مشاهده کرد. نتیجه همه اینها، رشد کاملا ملموس بازی از حیث فنی و بصری در همه جنبهها بود که باعث شد تا Oblivion، یک تجربه نقش آفرینی جهانباز عظیم و پرجزییات باشد که در زمان خودش حسابی سروصدا به پا کرد و موفق به کسب نمره متای ۹۴ شد و هنوز هم پس از گذشت این همه سال، ارزش تجربه واقعا بالایی دارد.
با اینکه Oblivion از نظر داستانی دنباله نسخه خاصی از مجموعه نیست، ولی در تایملاین کلی الدر اسکرولز، وقایع بازی ۶ سال پس از اتفاقات نسخه قبلی آغاز میشوند و در منطقهای به نام Cyrodiil جریان دارند. شخصیت اصلی بازی، در ابتدا در یک زندان گرفتار شده اما خیلی زود و در پی اتفاقاتی، از این مکان رهایی پیدا میکند و درحالیکه پادشاه کشته شده، وظیفه سنگینی بر دوش او گذاشته میشود. مرگ پادشاه و نبود وارثی برای تاج و تخت او، باعث شده تا دروازههایی به آبلیویون باز شود موجودات اهریمنی روانه سرزمین Cyrodiil شوند. بازیکنان باید بهدنبال منشا این اتفاق و بعد هم راهحل آن باشند که برای جلوگیری از اسپویل، خیلی وارد جزییات داستان نمیشویم؛ البته قطعا میدانید که مثل دیگر نسخههای الدر اسکرولز، در Oblivion هم با اثری جهانباز طرف هستیم و محدودیتی از حیث ترتیب انجام دادن مأموریتها نخواهید داشت و مثلا میتوانید برای مدتی کلا بیخیال خط اصلی داستان شده و در جهان بازی مشغول ماجراجویی خودتان شوید.
انصافا هم بازی جهان بزرگ و برای زمان خودش پرجزییاتی با شخصیتهای مختلف دارد که در گوشه و کنار آن، اتفاقات جالبی انتظار شما را میکشند. همچنین جنبههای نقش آفرینی بازی هم در سطح مناسبی هستند و میتوانید کاراکترتان را به شکلی که مناسب سلیقه بازیتان است ارتقا بدهید یا به مرور با بهدست آوردن آیتمهای جدید، شخصیت خودتان را با مجهز کردن به آنها، قویتر به نبرد با دشمنان بفرستید.
بهطور کلی، در اینکه الدر اسکرولز یکی از بزرگترین مجموعه بازیهای نقش آفرینی است شکی نیست و در این مجموعه هم Oblivion یکی از بهترینها بهحساب میآید؛ پس اگر به هر دلیلی تا امروز فرصت تجربه این بازی را نداشتید، مطمئن باشید که میتواند برای یک مدت بسیار طولانی حسابی شما را سرگرم نگه دارد.
بازی SteamWorld Dig 2
در ماه آذر، شاهد انتشار بازی The Gunk از استودیو Image & Form خواهیم بود. به همین دلیل هم تصمیم گرفتم تا دومین بازی این هفته را به یکی دیگر از آثار مستقل این استودیو به نام SteamWorld Dig 2 اختصاص بدهم. در کل، استودیو مذکور بیشتر با همین سری استیمورلد مشهور شد و SteamWorld Dig 2 هم قطعا یکی از بهترین بازیها در این مجموعه بهحساب میآید که اولینبار، سال ۲۰۱۷ منتشر شد.
SteamWorld Dig 2 دنبالهای مستقیم برای بازی SteamWorld Dig است که خب پیشرفت زیادی نسبت به آن بازی کرده ولی اگر علاقه داشتید، میتوانید نسخه اول را هم برای درک بهتر داستان تجربه کنید. در SteamWorld Dig 2، با شخصیتی به نام دوروتی همراه میشویم که بهدنبال راستی، کاراکتر اصلی نسخه قبلی میگردد. در پی غیب شدن راستی، شایعههای زیادی در مورد او بهوجود آمده و برخی میگویند که این کاراکتر، تبدیل به موجودی پلید و خطرناک شده و برخی هم شایعههای عجیب دیگری را مطرح میکنند.
دوروتی برای پی بردن به حقیقت، راهی شهر معدنی ال ماکینو میشود؛ شهری که در آن گفته میشود که یک سری ماشین عظیم در زیرِ زمین، باعث زمین لرزههای وحشتناکی میشوند و همین مسئله، دوروتی را راهی سفری با هدف ازبینبردن این ماشینها و در عین حال پیدا کردن نشانههایی از راستی میکند. داستان بازی هرچند خیلی پیچیده نیست، ولی برای یک اثر مستقل در سبک اکشن پلتفرمر دوبعدی، اتفاقات جالب و غیرمنتظره هم کم ندارد. بااینحال جذابیت اصلی بازی، نه در داستان آن که بیشتر در گیمپلی اعتیادآور و ارزشمندی است که ارائه میکند.
در SteamWorld Dig 2 شما باید با ازبینبردن موانع مختلف، مسیر خودتان را در محیطهای متنوع بازی پیدا کنید که البته عاری از تهدید و خطر هم نیستند و شما هم برای روبهرو شدن با آنها، دست خالی نیستید. به مرور زمان قابلیتها و سلاحهای مختلفی بهدست خواهید آورد که هم میتوان ازطریق آنها، مسیر را برای رسیدن به مناطق جدید باز کرد و هم اینکه دربرابر دشمنان بیدفاع نبود. همچنین با گشتوگذار در محیطهای بازی، آیتمهای مختلفی هم بهدست میآورید که میتوان با فروش آنها، پول بهدست آورد و بهارتقای قابلیتها و تجهیزات پرداخت. همه اینها، گیمپلی پرجزییات و جالبی را برای این اثر اکشن پلتفرمر دوبعدی خلق کردهاند.
همچنین نباید فراموش کنیم که SteamWorld Dig 2 از نظر بصری هم بسیار چشمنواز است و فضای دوبعدی آن با دقت و تنوع بسیار بالایی طراحی شده است. در کل اگر طرفدار سبک پلتفرمر هستید، قطعا لذت زیادی از بازی کردن SteamWorld Dig 2 خواهید برد که نمره متای آن هم ۸۸ است.
در پایان لطفا نظرات خود را در مورد بازیهای معرفیشده در مقاله امروز با زومجی بهاشتراک بگذارید.