آخر هفته چی بازی کنیم: از Cuphead تا Fall Guys
به رسم چهارشنبهها، این هفته هم در قسمتی دیگر از مقالههای آخر هفته چی بازی کنیم، به معرفی دو بازی خواهیم پرداخت. بازیهای این هفته، هر دو حالتی مناسبتی دارند و دلیل خوبی برای اینکه دوباره به سراغ تجربهشان برویم، وجود دارد. پس لطفا در ادامه همراه معرفی بازیها باشید:
بازی Cuphead
بدون شک خیلی از شما با بازی کاپهد، محصول سال ۲۰۱۷ استودیو MDHR آشنا هستید. بالاخره پس از انتظاری واقعا طولانی، قرار است بهزودی بسته Cuphead: The Delicious Last Course این بازی منتشر شود و خب چه بهانهای بهتر از این برای اینکه دوباره سراغ بازی برویم و با واقعا تمرین کردن (!) گیمپلی نسخه اصلی آن، آماده رویارویی با باسها و چالشهای بسته الحاقی جدید بازی شویم.
چاد و جرد مولدنهاور دو برادر کانادایی هستند که در سال ۲۰۱۰، اقدام به تأسیس استودیو مستقل MDHR کردند. این دو پیشتر در سال ۲۰۰۰ هم یک بار تصمیم به ساخت بازی گرفته بودند ولی درنهایت بهدلیل دسترسی نداشتن به ابزار مناسب، این ایده به مرحله اجرا نرسید. بااینحال پس از انتشار بازی Super Meat Boy و موفقیتی که بهدست آورد، دو برادر تصمیم گرفتند تا یک بار دیگر شانس خودشان را امتحان کنند و اینگونه کاپهد رسما وارد پروسه طولانی توسعه شد. مولدنهاورها مثل خیلیها، علاقه زیادی به انیمیشن داشتند و از سنین کم با تماشای انیمیشنهای دوره طلایی دیزنی و شرکتهای دیگر بزرگ شده بودند. به همین دلیل هم در طراحی بازیشان، ایده زیادی از این آثار گرفتند و حتی کاراکتر اصلی بازی، الهامگرفته از یک انیمیشن عجیب ژاپنی مربوطبه سال ۱۹۳۶ است که شخصیت اصلی آن یک فنجان چای بهجای سر داشت. جالب است بدانید که پیش از این رسیدن به این کاراکتر، دو برادر نزدیک به ۱۵۰ کاراکتر دیگر را طراحی کرده بودند که مثلا کاراکتری با بشقاب بهجای سر یکی از آنها بود.
پروژه توسعه کاپهد، فراز و نشیب زیادی داشت و حسابی هم طولانی شد که دلایل مختلفی داشت؛ از روبهرو شدن با چالشهای رایج بازیسازی، مخصوصا برای استودیوهای مستقل، تا چالش اصلی طراحی دستی انیمیشنها که باعث شده تا روند کار طولانی شود ولی خب نتیجه نهایی و زیبایی خاصی که کاپهد دارد، قطعا ارزش این زحمت را داشت. کاپهد اولینبار در سال ۲۰۱۷ برای کامپیوتر و ایکس باکس وان منتشر شد و بعدها به مرور روی پلتفرمهای دیگر هم در دسترس قرار گرفت.
داستان کاپهد، از جایی آغاز میشود که کاپهد و ماگمن، برادرش باوجود هشداری که سرپرستشان میدهد، وارد کازینو شیطان میشوند و پس از پشت سر گذاشتن یک تجربه موفق، شیطان ظاهر میشود و پیشنهادی به آنها میدهد؛ اگر این دو برادر بتوانند یک نوبت دیگر برنده شوند، همه جوایز را دریافت خواهند کرد و اگر شکست بخورند، شیطان روح آنها را تسخیر میکند. دو برادر داستان شکست میخورند و شیطان یک فرصت مجدد به آنها میدهد تا به نبرد با آنهایی بروند که به شیطان بدهی دارند و از اینجا، روند بازی آغاز میشود و دو برادر باید با دشمنان مختلفی روبهرو شوند تا با تقدیم روح آنها به شیطان، راهی برای نجات خود پیدا کنند.
کاپهد یک بازی ران اند گان است؛ به این صورت که شما در طول مراحل مختلف، باید حرکت کنید و با شلیک کردن به دشمنان، آنها را از بین ببرید؛ طبیعتا این وسط باید مراقب خودتان هم باشید و برخورد به خود دشمنان یا گلوله آنها، بهمعنی شکست خواهد بود. همانطور که خود سازندهها هم گفتهاند، کاپهد در کل اثری است که تمرکز اصلی آن روی گیمپلی است تا روایت داستان و صد البته که هدف آنها، خلق تجربهای چالش برانگیز بوده که در این راه کاملا هم بههدف رسیدهاند و کاپهد نیازمند دقت و سرعتعمل بالایی است. همین موضوع هم هیجان خاصی به تجربه کاپهد و مخصوصا نبرد با باسها در آن میدهد و امکان تجربه بازی درکنار یک دوست هم ویژگی مثبت دیگری است که این هیجان را به مراتب بالاتر میبرد.
هم بهدلیل چالشبرانگیز بودن کاپهد و هم جذابیت کلی آن که متای ۸۸ و جوایز مختلفی را برای بازی به ارمغان آورد، بد نیست تا پیش از انتشار بسته الحاقی جدید بازی دوباره سری به آن بزنیم و خودمان را آماده محتوای جدیدش کنیم.
بازی Fall Guys
یکی از اخبار خوب چند وقت اخیر، رایگان شدن بازی Fall Guys است و خب همزمان با رسیدن تابستان و داشتن اوقات فراغت بیشتر در ماههای پیشِرو، چه چیزی بهتر از یک تجربه مفرح آنلاین و رایگان که بتوان برای مدت نسبتا طولانی حسابی با آن سرگرم شد؟
استودیو مدیاتونیک، سازنده فال گایز، در سال ۲۰۱۸ ایده یک بازی متفاوت را در سر داشت که برخی ویژگیهای آن، جو والش، طراح ارشد بازی را به یاد شوهایی مثل Takeshi's Castle یا Total Wipeout انداخت و او هم شروع به طراحی ایده اولیه بازی فال گایز کرد؛ یک تجربه بتل رویال که بازیکنان در آن مشغول تجربه بازیهای مختلفی میشوند تا اینکه درنهایت یک بازیکن بهعنوان برنده باقی بماند. این ایده گسترش پیدا کرد و درنهایت تبدیل به اثری شد که امروز آن را با نام فال گایز میشناسیم. بازی در سال ۲۰۲۰ برای کامپیوتر و پلی استیشن 4 منتشر شد و از آنجایی که ازطریق پلی استیشن پلاس رایگان بود، کاربران زیادی سراغ تجربه بازی رفتند و برای مدتی، بازی تبدیل به یک اثر بسیار محبوب شده بود.
مدیاتونیک پس از آن زمان هم بهشکلی مرتب از بازی پشتیبانی میکند. اضافه شدن مینی گیمهای جدید، برگزاری رویدادهای کراساور با آثار مشهور مختلف و معرفی روشهای جدیدی برای تجربه بازی، مخصوصا درکنار دوستان، باعث شدهاند تا فال گایز در کل تجربهای مفرح و حسابی سرگرمکننده باشد که اخیرا هم رایگان و برای پلتفرمهای بیشتری از کنسولهای نسل نهمی تا ایکس باکس وان و سوییچ هم منتشر شده است.
همین انتشار رایگان بازی، فرصت بسیار خوبی است تا اگر قبلا بهسراغ بازی نرفتهاید یا دنبال یک بازی جالب میگردید، سری به فال گایز بزنید و مخصوصا درکنار دوستانتان، آن را بازی کنید.
در پایان لطفا نظرات خود را در مورد بازیهای این هفته با زومجی و کاربرانش بهاشتراک بگذارید.