نگاهی به اولین دوره جشنواره بازی‌های مستقل تهران

شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۰
مطالعه 4 دقیقه
Tehran-indie-game-festival-shakhes
اولین دوره جشنواره بازی‌های مستقل تهران، همان‌طور که از اسمش پیدا است، با موضوع بازی‌های مستقل و با حضور بازی‌سازان کوچک و بزرگ این حوزه، از ۲۷ بهمن تا ۱ اسفند ماه در فرهنگسرای اندیشه‌ برگزار می‌شود. با و نگاهی به این جشنواره همراه باشید.
تبلیغات

چه بخواهیم، چه نخواهیم، روند بازی‌سازی در ایران به شکل مستقل یا اصطلاحا ایندی پیگیری می‌شود. تیم‌های کوچک که با محدودیت‌هایی عمدتا مالی و فنی رو به رو هستند، از قدرت خلاقیت خود استفاده می‌کنند و بازی‌های زیبا با تمرکز بر روی گیم‌پلی پدید می‌آورند تا مشکلات بودجه‌ برای ساخت بازی‌های بزرگ‌تر را دور بزنند. البته، تیم‌های نسبتا بزرگ‌تری هم هستند که با دانش فنی بالا، بازی‌هایی در حد استانداردهای جهانی و به قولی، طراز اول را پدید می‌آورند که جای تقدیر دارد. حال این بازی‌سازان برای اولین بار سعی در ایجاد و راه‌اندازی جشنواره‌ی تخصصی پیرامون بازی‌های مستقل در تهران کرده‌اند که این جشنواره متشکل از چندین کارگاه تحلیلی و آموزشی با حضور برترین‌های این حوزه و به طور کل، صنعت بازی‌سازی ایران است. هدف جشنواره نه تنها ارائه‌ی سخنرانی‌ها و ورک‌شاپ‌های متنوع است، بلکه رقابتی بین بازی‌سازان مستقل در بخش‌های مختلف هم شکل می‌گیرد تا در نهایت به برترین آنها جوایزی هم اهدا شود. روز گذشته آخرین مهلت ارسال آثار به این جشنواره بود و از قرار است در روز یک اسفند، به برندگان بخش‌های بهترین طراحی صدا و موسیقی، بهترین طرح گرافیکی، بهترین طراحی بازی، بهترین روایت قصه، نوآورانه‌ترین بازی و بهترین بازی مستقل ایران، جوایزی اهدا شود. در بین ورک‌‌شاپ‌هایی که عمدتا به زوایای مختلف بازی‌سازی مستقل می‌پردازند، نام دو بازی ایرانی نیز مشاهده می‌شود که قرار است سازندگان آن صحبت‌هایی در مورد این محصولات داشته باشند. اولین بازی که اولین ورک‌شاپ این فستیوال را شروع می‌کند، بازی ارتش‌های فرازمینی ساخته‌ی استودیو راسپینا است. سه سال از پروسه‌ی ساخت ارتش‌های فرازمینی می‌گذرد و سازندگان آن با نمایش‌های خیره‌کننده‌ی خود، نظر منتقدین و مخاطبان داخلی و خارجی را به خود جلب کرده است. ارتش‌های فرازمینی موفق به کسب عنوان مورد انتظارترین بازی‌ مستقل سال ۲۰۱۳ از نگاه کاربران وب‌سایت IndieDB شده است و اولین بازی ایرانی بود که توانست چراغ سبز عرضه در شبکه‌ی جهانی استیم را از آن خود کند. از افتخارات دیگر این بازی، حضور در نمایشگاه E3 2013 آمریکا، گیمزکام و گیم کانکشن بود. بازی تیراندازی اول شخص ارتش‌های فرازمینی که با موتور گرافیکی آنریل در حال تولید است، هنوز تاریخ انتشار مشخصی ندارد. سازندگان بازی قرار است بعد از سکوت رسانه‌ای بلند مدت، حالا خود را برای حضور در جشنواره بازی‌های مستقل تهران آماده می‌کنند تا به بررسی روند تولید، دستاوردها، چالش‌ها و تجریبات کسب شده در طول پروژه بپردازند. شاید اخبار خوشایندی هم از زمان عرضه‌ی این بازی در این جشنواره منتشر شود. آریا اسرافیلیان، کیوان ابراهیمی، نیما معماری، محمد زهتابی و افراد دیگر استودیو راسپینا در این ورک‌شاپ حضور خواهند داشت.

اثر دیگری که در این جشنواره حضور دارد، بازی تحسین شده‌ی خیابان‌های خونی است. خیابان‌های خونی با موتور گرافیکی XNA ساخته شده است و در جشنواره بازی‌های رایانه‌ای تهران سال ۱۳۹۲ توانست جوایز مختلفی مانند بهترین طراحی صداگذاری و موسیقی، بهترین طراحی بصری و از همه مهم‌تر، برترین بازی مستقل سال را کسب کند. تیم سازنده‌ی این بازی تنها از پنج نفر تشکیل شده و ساخت آن حدود یک سال و چهار ماه با حمایت مرکز رشد بازی‌سازی انجام شده است. نکته‌ی جالب این است که هنوز این اثر پر افتخار به طور رسمی منتشر نشده و مشخص نیست سازندگان آن کی اقدام به عرضه‌ی آن می‌کنند. شروین رحیم‌راد، رضا هوشنگی، سهیل ضرغامی، آروین گروسی‌نژاد و حمیدرضا انصاری که تیم healdless wizard را تشکیل می‌دهند، در ورک‌شاپ خود به بررسی روند تولید و معرفی  نقاط قوت و ضعف بازی‌شان در زمینه‌های مختلف پرداخته، آن را کالبد شکافی کرده و تجربیات خود را به دیگر بازی‌سازان مستقل منتقل نمایند.

اگر از این دو ورک‌شاپ بگذریم، لیست بلند بالای ورک‌شاپ‌های تخصصی این جشنواره، نوید یک اجماع سطح بالا و با برنامه را می‌دهد که می‌تواند به خودیه خود، تاثیرات مثبتی بر روند رو به رشد صنعت بازی‌سازی بگذارد. از ورک‌شاپ هنر و هنرمندان دیجیتال در صنعت بازی که توسط امیرحسین عرفانی ارائه می‌شود، تا حضور افراد شاخص و صاحب‌نامی مانند سید طه رسولی، متین ایزدی، فرزام ملک آرا و سایر اساتید و دست‌اندرکاران بازی سازی که در حوزه‌های مختلف فعالیت دارند، اهمیت بالای این جشنواره را نشان می‌دهد. در ادامه ساعات و روزهای برگزاری کارگاه‌های اولین دوره جشنواره‌ی بازی‌های مستقل تهران را مشاهده می‌کنید:

Tehran Indie Game Festival

در این سه روز، بخش‌های متنوعی مانند پخش فیلم‌های مرتبط با بازی‌سازی وجود دارد که حال و هوای جشنواره را عوض می‌کند. نمایش فیلم Super Game Jam در روز ۲۸ بهمن، نمایش فیلم Minecraft: The Story of Mojang در روز ۲۹ بهمن و فیلم Indie Game The Movie در روز ۳۰ بهمن ماه، از برنامه‌های متنوع این جشنواره هستند. در روز آخر مهمانی خداحافظی هم در جمع بازی‌سازان انجام می‌شود. منتظر اخبار و پوشش زومجی از

جشنواره بازی‌های مستقل تهران

باشید.

تهیه شده در زومجی

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات