پس از معرفی بازی رومیزی Secret Hitler در هفته گذشته، این هفته تصمیم گرفتیم یک بازی رومیزی ایرانی به نام پیشوم را به شما معرفی کنیم. این بازی، بر اساس بازی بسیار موفق و محبوب Cards Against Humanity طراحی و ساخته شده و دقیقا مانند نمونه خارجیاش، سرمایه تولیدش را از وبسایتهای سرمایهگذاری جمعی تامین کرده است. همانطور که بازی Cards Against Humanity سرمایه خود را از طریق وبسایت کیکاستاتر به دست آورد، پیشوم نیز سرمایه ساخت خود را از طریق وبسایت فاندوران کسب کرد.
هدف اصلی در بازی پیشوم، سپری کردن اوقاتی بامزه در کنار دوستانتان است و «برد و باخت» به معنای سنتی، در این بازی وجود ندارد. این بازی توسط امیر سلامتی، موسس سایت رومیز و متخصص انیمیشن و جلوههای ویژه طراحی شده و وظیفه تصویرسازی آن نیز بر عهده نعیم تدین بوده است. بازی پیشوم را بین ۳ تا ۱۲ نفر میتوانند بازی کنند. هر راند این بازی در حدود ۳۰ دقیقه طول میکشد و سن مناسب برای تجربه بازی پیشوم، افراد بالای ۱۵ سال است.
درون جعبه پیشوم، ۶۰ کارت سیاه رنگ و ۲۱۰ کارت سفید رنگ وجود دارد. هدف اصلی پیشوم، ارائه بامزهترین، جالبترین و خندهدارترین پاسخ است و هر کسی که بتواند خلاقانهترین پاسخ را ارائه کند، به عنوان برنده آن راند محسوب میشود. کارتهای سیاه رنگ شامل سوالها و کارتهای سفید رنگ حاوی پاسخها هستند. در ابتدای بازی، هر بازیکن ۷ کارت سفید رنگ را به صورت تصادفی بر میدارد و کارتهای مشکی رنگ (همان کارتهای سیاه)، به صورت برعکس روی میز قرار میگیرند.
نفر اولی که بازی را شروع میکند، به اصطلاح «داور» نام دارد. وی یک کارت مشکی را از روی میز برداشته، و سوال روی آن را بلند برای همه میخواند. هر کارت مشکی، دارای یک یا دو جای خالی است که باید توسط بازیکنان دیگر و توسط کلماتی که روی کارتهای سفید نوشته شده است، پر شوند. پس از مشخص شدن سوال، همه بازیکنان به غیر از داور، به تعداد جای خالیهای سوال، از میان کارتهای خود، کارت انتخاب میکنند و به پشت روی میز میگذارند. سپس، داور بدون دانستن اینکه کدام کارت سفید، متعلق به کدام بازیکن است، کارتها را یکی یکی رو میکند و با استفاده از پاسخها، جمله را یکبار دیگر بلند برای همه میخواند.
پس از خواندن تمام کارتها، داور یکی از پاسخها را به عنوان پاسخ برنده اعلام میکند و کارت سوال (کارت مشکی) به برنده تعلق میگیرد. تمام کارتهای سفید از بازی خارج میشوند، نفر سمت چپ داور، به عنوان داور جدید برگزیده میشود، و راند بعدی بازی آغاز میشود.
نحوه اتمام بازی، خیلی به خود بازیکنان بستگی دارد اما به صورت کلی، بازی به سه طریق پایان مییابد. بازی کوتاه (اولین فردی که سه کارت مشکی بگیرد، به عنوان برنده شناخته میشود)، بازی استاندارد (اولین فردی که پنج کارت مشکی بگیرد، به عنوان برنده شناخته میشود) و بازی بیپایان (بازی تا زمان خسته شدن(!) بازیکنان ادامه خواهد داشت.) شما میتوانید برای آشنا شدن بیشتر با نحوه بازی پیشوم، ویدیو کوتاه زیر را تماشا کنید:
شما همچنین میتوانید با مراجعه به وبسایت پیشوم، فایل پیدیاف قوانین بازی را مشاهده کنید. سازندگان بازی برای اینکه شما را بیشتر با بازی خود آشنا کنند، یک نسخه رایگان بازی را که شامل ۳۰ کارت مختلف است، برای دانلود قرار دادهاند که شما میتوانید برای بیشتر آشنا شدن با بازی، آن را دانلود، پرینت و بازی کنید.
در صورت تمایل نیز میتوانید با مراجعه به وبسایت رسمی بازی پیشوم، از نحوه تهیه آن مطلع شوید.