پلی استیشن 5 احتمالاً در ماه های اولیه عرضه محدودی خواهد داشت
بهنظر میرسد سونی قصد دارد در ماههای اولیهی عرضهی پلی استیشن 5 در بازار، تعداد کمتری از آنرا نسبت به بازهی زمانی مشابه برای پلی استیشن 4 بهدست مشتریان برساند؛ موضوعی که بعضی منابع مطلع آنرا با بلومبرگ درمیان گذاشتهاند.
طبق اطلاعات منتشرشده در جریان جدیدترین اخبار کنسول های بازی، قیمت قطعات مختلف سختافزار جاهطلبانهی PS5 باعث شده است سونی تغییراتی در برنامههای خود برای میزان عرضهی کنسول نسل جدید این شرکت ایجاد کند؛ تغییراتی که برخلاف تصور خیلیها ارتباط مستقیمی با ویروس کرونا نخواهد داشت و به استراتژیهای مالی غول تکنولوژی ژاپنی مربوط میشود.
بهگزارش بلومبرگ، سونی به همکاران خود در بخش سختافزاری و اسمبل کنسول خبر از تولید ۵ تا ۶ میلیون پلیاستیشن 5 تا پایان سال مالی جاری یعنی مارس ۲۰۲۱ داده است. این درحالی است که از پلیاستیشن 4 در بازهی زمانی مشابه یعنی از نوامبر ۲۰۱۳ تا ۶ ماه پس از آن، ۷.۵ میلیون کنسول وارد بازار شده بود. مهمترین دلیل این کاهش تولید به قیمت تمامشدهی پلیاستیشن 5 برمیگردد که هزینههای زیادی روی دست سونی گذاشته است، بهطوریکه بعضی از بازیسازها انتظار قیمتی بین ۴۹۹ تا ۵۴۹ دلار را از این کنسول دارند.
متیو کانترمن از بلومبرگ هم عقیده دارد قیمت قطعات پلیاستیشن 5 بهگونهای است که کار را برای سودآوری سونی از فروش این کنسول در ماههای اولیه دشوار میکند و همین قضیه باعث شده است آنها به فکر عرضهی کنسولهای کمتری در ابتدای کار باشند تا ضرر کمتری را تحمل کنند و سپس در ماههای بعدی با کاهش قیمتها و افزایش تولید، به سودآوری بیشتری برسند.
دراینمیان سونی به فکر افزایش تعداد کاربران پلیاستیشن 4 هم خواهد بود و احتمالاً این کنسول و نوع پیشرفتهی آن یعنی پلی استیشن 4 پرو که به ترتیب ۳۰۰ و ۴۰۰ دلار قیمت دارند را در زمان عرضهی پلیاستیشن 5 با کاهش قیمت بهدست مشتریان برساند؛ موضوعی که باعث میشود در روزهای شروع نسل بعد، هم تعداد خریداران پلیاستیشن 4 افزایش پیدا کنند و هم سرویسهای آنلاینی مثل PlayStation Plus و PlayStation Now مشتریان بیشتری جذب کنند؛ موضوعی که پیش از این کنیچیرو یوشیدا مدیرعامل سونی هم به آن اشاره کرده و از عزم این شرکت برای سودآوری بیشتر از طریق چنین سرویسهایی گفته بود.
البته هنوز برنامهریزیهای سونی برای نحوهی تولید پلیاستیشن 5 قطعی نشده و کووید 19 باعث شده است همچنان تصمیم نهایی گرفته نشود. چرا که علاوه بر اعضای استودیوهای مختلف سونی که کار خود را از درون منازل دنبال میکنند، مقامات ارشد بخش پلی استیشن هم نمیتوانند جلسات کاری مهم خود را برگزار کنند و تصمیمات نهایی را بگیرند؛ جلساتی که پیش از این قرار بود یک مورد از آنها در ماه مارس تشکیل شود ولی لغو شد.
از طرف دیگر هم ویروس کرونا باعث شده است برنامههای تبلیغاتی پلیاستیشن 5 با مشکل مواجه شود و شاید اوضاع بهگونهای پیش رود که هرگز شاهد برگزاری کنفرانس کاملی برای این کنسول و اعلام زمان عرضه و قیمت آن از طریق کنفرانس نباشیم. حتی نحوهی معرفی عجیب کنترلر پلیاستیشن 5 یعنی دوال سنس (DualSense) هم بهخاطر همین قضیه بوده و به گفتهی بعضی منابع، سونی تصمیم گرفت در اقدامی شتابزده کنترلر کنسول خود را بهاین شکل رونمایی کند.
علت این رونمایی متفاوت را میتوان به این قضیه ارتباط داد که برخلاف ظاهر خود کنسول که همچنان تنها افراد اندکی از آن اطلاع دارند، کنترلر در دستان خیلی از بازیسازها قرار گرفته و سونی هم بهخاطر نگرانی از لو رفتن طراحی آن، تصمیم گرفت زودتر اقدام کرده و آنرا نمایش دهد.
در مجموع با وجود مشکلات مختلف مثل همهگیری ویروس کرونا، بعید است سونی زمان عرضهی پلیاستیشن 5 را عقب بیاندازد و احتمالاً این کنسول را سر موقع وارد بازار خواهد کرد؛ یعنی همان کاری که در طرف مقابل مایکروسافت هم با ایکس باکس سری ایکس انجام خواهد داد و رقابت داغ این دو شرکت مخصوصاً در بازاری مثل آمریکا باعث میشود هیچکدام حاضر به عقبنشینی و تأخیر انداختن در عرضهی کنسول نسل بعد خود نباشند. دراینمیان باید دید قیمت کنسولها به چه شکل خواهد بود، موضوعی که دمین تانگ، تحلیلگر مؤسسه Macquarie Capital در مورد آن میگوید:
فکر میکنم در نهایت هم پلیاستیشن 5 و هم ایکسباکس سری ایکس هر دو با قیمت ۴۵۰ دلار وارد بازار شوند، حتی اگر این قیمت به معنی ضرر دادن سونی و مایکروسافت در ماههای اولیه باشد.
طبق بعضی گزارشها، تولیدکنندگان قطعات سختافزاری پلی استیشن 5 این روزها ارائهی این قطعات به شرکتهای تخصصی اسمبل کنسول را آغاز کردهاند و تولید انبوه آن هم از ماه ژوئن (خرداد-تیر) آغاز خواهد شد. جیم رایان، رئیس بخش سرگرمیهای تعاملی سونی هم از عزم شرکت برای عرضهی جهانی کنسول صحبت کرده و قرار است پلیاستیشن 5 همزمان در نقاط مختلف دنیا وارد بازار شود.
البته تا مدتی قبل نگرانیهایی بابت تأخیر در این زمینه وجود داشت، چرا که ویروس کرونا باعث توقف پروازها بهسمت چین شده و از مسافرت مهندسان سونی به این کشور برای انجام آخرین بررسیها و تنظیمات نهایی روی کنسول جلوگیری کرده بود، ولی این نگرانیها هم در حال برطرف شدن هستند و با بهبود اوضاع در چین، همهچیز در این زمینه بهخوبی پیش خواهد رفت. البته در طرف مقابل از نظر نرمافزاری و تولید بازیهای کنسول همچنان مشکلات زیادی بهچشم میخورد و شاید با تأخیرهایی در مورد بازیهای همزمان با عرضهی پلیاستیشن 5 مواجه شویم؛ موضوعی که البته تنها منحصر به سونی نیست و کل صنعت بازی این روزها با آن درگیر است.
نظرات