بازی This war of mine

بررسی بازی This War of Mine - این جنگ من

پنج‌شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۹
مطالعه 7 دقیقه
نسخه فارسی This War of Mine، تجربه‌ای متفاوت برای بازیکنان است که می‌خواهند یکبار دیگر با شخصیت‌هایی زخم‌خورده برای یک روز بیشتر زنده‌ماندن تلاش کنند.
تبلیغات

جنگ، خونریزی و تلاش برای زنده ماندن؛ هرچند چهره‌ی خونین جنگ این‌روزها کمتر در کشورهای جهان اولی دیده می‌شود، اما کافی است تا کمی سرمان را به سمت کشورهای جنگ‌ زده‌ی خاورمیانه، آسیا و آفریقا پچرخانیم تا چهره‌ی حقیقی جنگ‌ را با تمام بی‌رحمی‌اش ببینیم. صدای فریاد کودکان، زنان و مادران خسته و افراد کم توان که صدایشان کمترین شنونده را دارد و این عمدتا نظامی‌ها هستند که در رادیو و تلویزیون به شمردن پیشروی یا شکست‌هایشان در میدان نبرد می‌پردازند. در این مقاله به بررسی نسخه‌ فارسی بازی This War of Mine یعنی «این جنگ من» می‌پردازیم که با دور زدن حقیقت نمادینی که نظامی‌ها قصد نمایش آن را دارند، به میان افرادی می‌رود که جنگ را با ذره ذره‌ی وجودشان تجربه می‌کنند. تجربه‌ای که متفاوت با بازی‌های اول شخص امروزی که طعم خوش پیروزی قطعی را به زیر زبان بازیکنان رها می‌کنند، واقعیت پشت دروغ‌های شیرین بازی‌های ویدیویی را نمایش داده و نشان می‌دهد که در جنگ همه سرباز نیستند.

This War of Mine بازی متفاوت استودیوی لهستانی 11 Bit Studios، با الهام از نبردهای خونین یوگسلاوی ساخته شده است؛ جایی که باید با کنترل افراد جنگ دیده، تا جای ممکن زنده بمانید و با چالش‌هایی که جنگ می‌تواند برای افراد ایجاد کند، روبه‌رو شوید. This War of Mine ترکیبی از چالش، خون و گریه است که به ندرت در بازی‌های ویدیویی آن‌طور که باید به تصویر کشیده می‌شوند. اما دلیل آنکه بعد از حدود سه سال از زمان عرضه‌ی این بازی به سراغ آن رفته‌ایم، فارسی شدن این بازی به صورت کامل و قانونی در ایران و از طریق هیولا است. ۱۴ دی ماه بود که در جریان رونمایی از «هیولا»، به صورت رسمی با پخش ویدیویی از سازندگان استودیوی 11Bit، از نسخه فارسی This War of Mine با نام «این جنگ من» رونمایی شد. هرچند پیش از این از تجربه این بازی لذت برده‌ بودیم، اما فارسی شدن «این جنگ من» و تجربه‌ی دوباره آن، لذتی دوچندان دارد که به ویژه برای افرادی که با زبان انگلیسی آشنا نیستند، فرصتی عالی برای ماجراجویی غم‌انگیز محسوب می‌شود.

بازی This War of Mine / این جنگ من

۱۲ بازمانده هرکدام پیشینه و شخصیت متفاوتی را در مواجهه با رخدادها دارند

داستان «این جنگ من» پیرامون شخصیت‌هایی می‌گذرد که هرکدام از قضای روزگار، زندگی زیبای گذشته را پشت سر گذاشته و اکنون گرفتار آب و غذا برای زنده ماندن در محاصره‌ای طولانی شده‌اند. محاصره‌ای که کافی است تا رادیو را در بازی روشن کنید و هر روز اطلاعات جدیدی را از شرایط موجود به دست بیاورید. داستان بازی به صورت یکتا برای ۱۲ بازمانده بازی آغازی متفاوت دارد. هر یک از شخصیت‌ها در شرایط یا به قولی خرابه‌ی متفاوتی وارد بازی می‌شوند و در ابتدای شروع ماجرای هر یک از شخصیت‌ها داستان کوتاه متفاوتی را مطالعه می‌کنید. مدت به اتمام رسیدن محاصره، شرایط آب و هوایی مختلف، انواع و اقسام مکان‌ها که برای داستان هر شخصیت شرایط ویژه‌ای دارند و در نهایت قهرمان‌هایی با پیشینه‌ و داستانی غم‌انگیز، باعث شده‌اند تا داستان بازی عناصر لازم برای درگیر کردن بازیکنان را داشته باشد. با آغاز هر روز شرایط روحی و جسمی افراد فرق می‌کند و با توجه به اتفاقاتی که در طول شب رخ داده است، با شرایط جدیدی روبه‌رو می‌شوید.

اما آنچه که این بازی را متفاوت می‌کند تجربه‌ای است که گیم پلی پیش روی بازیکن می‌گذارد. وجود ۱۲ شخصیت متفاوت هر کدام با پیشینه و حرفه‌ای منحصر به فرد به بازیکنان اجازه می‌دهد تا با توجه به مهارت هر یک از بازیکنان شیوه‌ای متفاوتی را برای بیشتر زنده ماندن اتخاذ کنند که همین موضوع هر ماجرا را از آغاز تا پایان متفاوت می‌کند. تم کلی بازی This War of Mine بقا تا جای ممکن است و برای دستیابی به این مهم باید هر یک از شخصیت‌ها را در جای مناسب استفاده کنید. دید دو بعدی و مکانیزم گیم‌پلی بازی برخلاف سایر بازی‌های بقا روی برداشتن سلاح و کشتار دشمنان متمرکز نیست و بالعکس بازیکنان را مقابل چالش‌هایی احساسی نظیر دزدی از یک زوج سالمند، رویارویی با دلال‌های غذا و دارو یا ورود به اماکن نظامی بدون کوچکترین حفاظی قرار می‌دهد. حقیقت این است که بعد روانشناسی این بازی آنقدر گسترده و غنی است که ذهن بازیکن بعد از مدتی درگیر چالش‌های فکری و در کل درک بهتر مخاطرات یک جنگ طولانی مدت می‌شود. دیدن از دست رفتن شخصیت‌ها، بیماری و خستگی آنها یا زخمی شدن دوستان یا بهتر است بگوییم همراهانی با سرنوشت یکسان دلیلی است تا برخلاف آثاری با محوریت جنگ ساعاتی را با تشنگی، گرسنگی یا تحمل غارت و دزدی کنار بیایید و شاید کمی هم شده، مشکلاتی که زمانی مردم کشورهای مختلف آن را تجربه کرده‌اند، درک کنید. اما گیم‌پلی هنوز هم بزرگترین نقطه قوت بازی This War of Mine است؛ محتوای غنی بازی و وجود مکان‌های مختلف برای به چالش کشیدن بازیکنان باعث شده است تا با وجود یکنواخت شدن گیم‌پلی بعد از چند ساعت هنوز هم دلیل قانع کننده‌ای را برای بازگشت به بازی و تجربه‌ی یک ماجرای تازه را داشته باشید؛ ماجرایی که در مواقعی با وجود سختی بیش از اندازه بازی و منطبق نبودن آن با منطق ادراکی بازیکن، شما را شگفت‌زده ‌می‌کند و گاهی نیز شما را به دلیل آنکه توانسته‌اید مدت زمان بیشتری را در محاصره‌ای بی رحمانه زنده بمانید، خوشحال می‌کند.

بازی This War of Mine / این جنگ من
بازی This War of Mine / این جنگ من
بازی This War of Mine / این جنگ من
بازی This War of Mine / این جنگ من

گاهی در رویارویی با دلال‌ها، نظامی‌ها یا ساکنین شهر تصمیمات سختی بگیرید

در جریان بازی کوچکترین لوازم یا ابزاری که پیدا می‌کنید ارزش مادی دارد و کاربرد خاص خود را خواهد داشت. در ابتدای بازی پا در خرابه‌ای می‌گذارید که بدون ابزار لازم برای آشپزی، خوابیدن یا حتی رادیویی کوچک برای شنیدن مهم‌ترین اتفاقات روز است و به مرور باید با کاوش محیط یا خروج از پناهگاه به آیتم‌های مورد نیاز دسترسی پیدا کنید. هر یک از آیتم‌ها یا مایهتاج زندگی مورد نیاز شخصیت‌ها به تعداد مشخصی آیتم برای ساختن نیاز دارد و تنها با خروج و گشتن اماکن مختلف می‌توانید به آنها دسترسی پیدا کنید. هرچند باید گفت که شخصیت‌ها کمی نازپرورده هستند و فرضا برای پخت یک غذای ساده نیز محدودیت‌های زیادی را شاهدیم، اما این موضوع باعث شده تا درجه سختی بازی تا حد زیادی افزایش پیدا کند. قابلیت ارتقاء ابزار و تولید ابزار جدیدی برای ساخت سلاح، اجاق‌‌گاز یا حتی وسیله‌ای برای جمع‌آوری قطرات آب، گیم‌پلی بازی را تا حدودی از یکنواختی خارج کرده است. اما باید گفت که بعد از چند ساعت تجربه بازی، دیگر کشش لازم را برای تجربه بیشتر نخواهید داشت و اینجاست که سلیقه و علاقه‌ی بازیکن او را در ادامه دادن ماجراجویی یا حذف «این جنگ من» ترغیب می‌کند. این بازی توانسته است تا با برگشت ناپذیر نشان دادن اشتباه‌ها، بازیکن را برای وسواس بیشتر در گشت و گذار در خرابه‌ها ترغیب کند. گیم‌پلی بازی با ورود به خرابه‌ها تغییر می‌کند و نیاز به حرکت مخفیانه جای خود را به دویدن‌های سریع در پناهگاه می‌دهد. با کوچکترین اشتباهی در خرابه‌ها کشته می‌شوید و به عنوان مثال با ورود به منطقه‌ی نظامی باید از نورافکن‌ها برای دورماندن از گزند اسنایپر‌ها دوری کنید. گشت و گذار در خرابه‌ها، به یاد سپردن مکان آیتم‌ها برای بازگشت دوباره و اهمیت دقت به حرکت دشمنان، تنها بخشی از گیم‌پلی بازی هستند که جذابیت را به گیم‌پلی بخشیده‌اند.

چهره‌ی تیره و تار بازی، حس رخدادی مهم و در یک کلام مرگ را برای بازیکنان تداعی می‌کند. حسی که در حقیقت برای جدی گرفتن بازی لازم است و سازندگان نیز تمام تلاش‌شان را برای به رخ کشیدن پیامدهای جنگ انجام داده‌اند. در نتیجه دنیایی که بازی در آن جریان دارد مملو از خرابه‌ها، حیوانات موذی و موش یا اثاثیه شکسته است و باید دقیقا در همین مکان‌ها به دنبال لوازم مورد نیاز خود بگردید. لنگرگاهی با دشمنان تک تیرانداز، خانه ‌ی متروک بدون سکنه، بیمارستانی در دست گروه‌های مردمی یا منطقه‌ای نظامی و پر از افراد بی‌رحم تنها بخشی از مکان‌های دردسترس بازیکنان هستند که با گرافیکی زیبا و هماهنگ با داستان بازی توسعه یافته‌اند. در زمان تجربه This War of Mine به ندرت با ایرادات فنی روبه‌رو شدیم و با نگاهی به بخش‌های مختلف شهر از بیمارستان گرفته تا سوپرمارکت می‌توانید از جزئیات هر منطقه لذت ببرید. البته نباید از این بازی توقع گرافیک چشم‌نواز را داشت و بازی از بعد هنری با حال و هوای مورد نظر از یک جنگ هماهنگی دارد. این هماهنگی به ویژه در زمینه‌ی موسیقی نیز حفظ شده است و باید گفت که موسیقی نقش مهمی را در غرق شدن بازیکنان ایفا می‌کند. با وجود نبود دوبله روی شخصیت‌ها، موسیقی تاثیر مستقیمی را در غوطه‌ور شدن بازیکنان در بازی ایجاد کرده است. نبود دوبله برای شخصیت‌ها باعث شده تا خلوت بازیکنان در تلاش برای زندگی، با حرف‌های گاه و بی‌گاه شکسته نشود و از قضا نبود دوبله و جایگزینی آن با توصیف متنی حس و حال شخصیت‌ها، تاثیر مثبتی در تجربه بازیکنان گذاشته است.

بازی This War of Mine / این جنگ من

بازی This War of Mine یا با نام ایرانی‌اش «این جنگ من» فرصتی عالی و البته ایمن است تا تجربه‌ای را از پیامدهای یک جنگ داشته باشیم. تجربه‌ای که شاید خیلی از افراد تا آخرین روز زندگی‌شان آن را تجربه نکنند و این بازی اجازه می‌دهد تا حداقل طعم آن را هرچند بسیار ناچیز بچشند. نسخه فارسی به لطف دارا بودن بسته‌الحاقی این بازی، امکان ساخت داستانی مختص به خود و جدید را به بازیکنان می‌دهد و حتی با آپلود تصویر خود و دوستان‌تان می‌توانید خود وارد بازی شوید. البته بازی در زمینه نام‌گذاری فارسی مشکلاتی دارد که به موازات آن شاهد به‌هم ریختگی فونت نوشته‌ها هستیم. نسخه فارسی این جنگ من به تمام بازیکنان ایرانی اجازه می‌دهد تا بدون نگرانی از متوجه نشدن کارایی آیتم‌ها یا داستان بازی، به راحتی بتوانند این بازی را مانند همه افراد انجام دهند. هرچند بعد از مدتی شاهد تکراری یا بهتر است بگوییم یکنواختی بازی هستیم، اما هنوز هم This War of Mine محصولی متفاوت و با ارزش برای بازی کردن است. شما می‌توانید هم‌اکنون نسخه فارسی بازی This War of Mine را از سایت «هیولا»‌ خریداری و بازی کنید.

این بازی روی پلتفرم پی‌سی بررسی شده است.

بازی This war of mine

بررسی بازی This War of Mine - این جنگ من

10/8
امتیاز زومجی
نسخه فارسی بازی این جنگ من، تجربه‌ای احساسی و به زبان فارسی در شهری محاصره شده است که با ارائه‌ی شخصیت‌های داستانی متفاوت، گیم‌پلی پر محتوا و تغییر پذیر با توجه به تصمیماتی که می‌گیرید، حس و حال واقعی یک جنگ خونین را به تصویر می‌کشید. هرچند بعد از ساعتی تجربه بازی شاهد یکنواختی و تکراری شدن This War of Mine هستیم، اما هنوز هم ایده پشت ساخت آن و مخفی‌کاری در مراحل و تلاش برای زندگی در این جنگ من،‌ متفاوت با تمام ساخته‌هایی است که تجربه کرده‌اید.

نقاط قوت

  • داستانی زیبا برای هر یک از شخصیت‌ها
  • گیم‌پلی متفاوت و درگیر کننده
  • انتشار نسخه فارسی شده برای تجربه بازیکنان نا آشنا به زبان انگلیسی
  • موفقیت سازندگان در نمایش بخشی از پیامدهای جنگ

نقاط ضعف

  • تکرار و یکنواختی گیم‌پلی بعد از ساعتی بازی کردن
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات