بررسی بازی موبایل Homo Machina
پرداختن به اعضای بدن انسان یکی از موضوعاتی است که شاهد تولید آثار قابل توجهی در مدیومهای مختلفی چون انیمیشنها و فیلمها بودهایم. یکی از مهمترین آثار انیمیشن موفق Inside Out ساخته استودیو پیکسار است که ذهن انسان را از زاویه جدیدی مورد بررسی قرار داده بود. در کارتونها نیز میتوان اثر Ozzy & Drix را مثال زد که بدن انسان را همانند یک شهر به نمایش گذاشته بود و در هر قسمت آن اتفاقات مختلفی در این شهر رخ میداد. حال، استودیو ARTE Experience بازی موبایل جدیدی را توسعه داده است که به این موضوع پرداخته است و با دید متفاوتی به اعضای بدن انسان پرداخته است. بازی موبایل Homo Machina یک اثر علمی تخیلی در سبک پازل و معمایی است که توانسته لحظات جذابی را برای بازیکن خلق کند. با بررسی این بازی اندروید و آیفون همراه زومجی باشید.
داستان بازی اندروید و آیفون Homo Machina درباره اعضای بدن یک انسان است که شبیه به یک کارخانه عمل میکند و دارای ارگانهای مختلفی است که مغز به بخشهای مختلف بدن دستوراتی را صادر میکند. تمامی دستورات اعم از بو کشیدن، خوردن و راه رفتن از طرف مغز صادر میشود که رییس آن یک پیرمرد است به همراه منشی خود، امورات بدنی انسان را مدیریت میکند. داستان بازی ساده و گیرا روایت شده است و تا پایان بازی این سادگی به طرز هنرمندانهای حفظ شده است. بازیکن پس از به اتمام رساندن بازی، حال خوبی دارد و لذت بازی به دل بازیکن مینشیند.
محیط بازی از آثار فریتز کان الهام گرفته شده است که فضای گرافیکی زیبایی به وجود آمده است
بازی آیفون و اندروید Homo Machina گیمپلی سادهای دارد و این سادگی باعث شده است که با پازلهای سادهای روبرو شویم که چالش خاصی را برای بازیکن ایجاد نمیکند. روند این بازی به اینگونه است که بازیکن با دستور رییس کارخانه یا مغز وارد بخشهای مختلف اعضای بدن میشود و امورات صادر شده را انجام میدهد. به عنوان مثال در مرحله خوردن، نان و مربا وارد دهان انسان میشود و بازیکن با ابزارآلات صنعتی، آن را تکهتکه و خرد میکند و با تفکیک پروتئینهای غذایی، نان و مربا را به معده میفرستد. تمامی کارها با یکسری ماشینهای کارخانهای انجام میشود که خلاقیت بالای استودیو ARTE Experience را به خوبی نشان میدهد. همانطور که در بالا هم اشاره کردم، پازلها ساده هستند و بازیکن به راحتی پازلها را حل میکند. تنها مرحلهای که کمی پازلهای سختی دارد را میتوان بخش اعصاب و احساس بازی تلقی کرد که بازیکن با فشار دادن یکسری دکمه، اعمال حرکتی انسان را انجام میدهد. در کل، بازی Homo Machina با اینکه پازلهای سادهای دارد، اما توانسته است بازیکن را برای مدتی سرگرم کند. یکی از اشکالات بازی نیز مدت زمان بسیار کوتاه بازی است، که بازی را میتوان در مدت ۳۰ دقیقه به پایان رساند که بازیکن برای پرداخت ۳ دلار برای خرید این بازی، دچار تردید میشود و ارزش تجربه بازی را پایین آورده است.
بازی نگاهی خلاقانه و متفاوت به اعضای بدن انسان داشته است
استودیو ARTE Experience برای طراحی محیط و گرافیک بصری بازی موبایل Homo Machina از آثار علمی تخیلی فریتز کان، دانشمند معروف آلمانی، الهام گرفته است که بازیکن را وارد یک کارخانهای در سال ۱۹۲۰ میبرد. محیطها و فضای داخلی اعضای بدن به طرز هنرمندانهای زیبا و دلنشین طراحی و اجرا شده است که نگاهی متفاوت و خلاقانه به اعضای بدن یک انسان را به نمایش گذاشته است. انیمیشنها نیز به خوبی کار شدهاند، اما کیفیت میانپردهها در بازی پایین هستند و انیمیشنهای کاتسین بازی در صفحههای بزرگتر کمی تار میشود. بازی موبایل Homo Machina از موسیقی بسیار گوشنوازی بهره میبرد که لذت تجربه بازی را دوچندان کرده است. همچنین، صداها مانند بخش موسیقی بازی دارای صداگذاری بینقصی است که تجربه بازی با هدفون بسیار هیجانانگیز شده است. در بعضی از بخشهای بازی، ابر دیالوگها دچار اشکال میشود و متنها تودرتو میشود یا پشت سر کارکنان کارخانه میافتد که باعث میشود بازیکن بخشی از دیالوگها را نتواند بخواند. در کل، بخش فنی بازی نمره قبولی را میگیرد و سازندگان سعی کردهاند بهترین عملکرد خود را به نمایش بگذارند.
بازی موبایل Homo Machina اثری زیبا و جذاب است که نگاهی جدید به اعضای بدن انسان را به بازیکنان نشان میدهد. استودیو ARTE Experience اگر پازلها را سختتر طراحی میکردند، میتوانستیم با یک اثر چالشبرانگیز و هیجانانگیز روبرو شویم، اما با این حال این بازی اندروید و آیفون تجربه دلنشینی است که میتواند لحظات سرگرمکنندهای را برای بازیکنان به ارمغان بیاورد.
Homo Machina
نقاط قوت
- داستان و نگاهی متفاوت به اعضای بدن انسان
- موسیقی گوشنواز
- گرافیک بصری زیبا
- صداگذاری بینقص
نقاط ضعف
- پازلهای ساده و آسان
- مدت زمان بسیار کوتاه بازی
- باگ و ایرادات فنی در بازی