بازی GRID برای اولینبار در سال ۲۰۰۸ میلادی در دسترس پلتفرمهای نسل هفتم و کامپیوتر قرار گرفت. در آن زمان گرید توانست تجربهای لذت بخش و چالشبرانگیز از بازیهای ماشینسواری داخل پیست را در دسترس کاربران قرار دهد. چالش و درجه سختی بازی بهگونهای بود که کاربر از بازی خسته نمیشد و تجربهی بسیار خوبی را کسب میکرد. درواقع این چالشها بهگونهای طراحی شده بودند که بازیکن بهجای ناامید شدن تلاش میکرد تا بازی و عملکرد خود را بهتر کند. در اوایل ۲۰۱۹ بود که کدمسترز (Codemasters)، سازنده و ناشر سری گرید، اعلام کرد که قرار است این مجموعه را ریبوت کند.
کدمسترز نتوانسته است گیمپلی بازی را آنطور که باید و شاید، سرگرم کننده و خلاقانه در بیاورد
ازاینرو نسخه ریبوت شده GRID را معرفی کرد. در ادامه مشخص شد که نسخه ۲۰۱۹ بازی گرید قرار است ویژگیهای جدیدی را معرفی کند که کاربر میتواند تجربهی بهتر و سرگرم کنندهتری را نسبتبه قبل کسب کند. نسخه ریبوت گرید مدتی است که عرضه شده و نهتنها تجربهی بهتری را نسبتبه نسخه ۲۰۰۸ ارائه نمیدهد، بلکه شما را حسابی خسته خواهد کرد. از آنجایی که با یک بازی ماشینسواری روبهرو هستیم، بخش داستانی خاصی برای این بازی درنظر گرفته نشده است. شما در نقش رانندهای قرار میگیرید که در تور مسابقات اتومبیلرانی داخل پیست شرکت میکند و هدفش کسب امتیاز، پشت سر گذاشتن رقبا و رسیدن به مسابقات جهانی است؛ جاییکه باید با فرناندو آلونسو رقابت کنید.
نکته این است که تمامی این موارد در ظاهر جذاب بهنظر میرسند، اما کدمسترز نتوانسته است گیمپلی بازی را آنطور که باید و شاید، سرگرم کننده و خلاقانه در بیاورد. بازی از جایی شروع میشود که دو مسابقه با حالوهوای مختلف را انجام میدهید تا با ساختار مسابقات گرید آشنا شوید. حالت Career بازی گرید دارای ۶ بخش مختلف است. بهعبارتی در هر بخش بازیکن ازطریق اتومبیلهایی با کلاسهای مختلف به رقابت با هوشمصنوعی مشغول میشود. همچنین هر بخش دارای ۱۳ مسابقه متفاوت است که این مسابقهها هم میتواند از چند مسابقه داخلی تشکیل شده باشد که در انتها، رانندهای که بیشتری امتیاز را کسب کرده است، برنده خواهد بود. زمانیکه در هر بخش بتوانید در ۱۰ مسابقه بین نفرات اول تا سوم ظاهر شوید، یک مسابقه Showdown برای شما در دسترس قرار میگیرد. شودانها یکی از مسابقات هیجانانگیز بازی GRID بهحساب میآیند.
در انتها و پس از پشت سر گذاشتن چهار شودان، جواز حضور در جام جهانی GRID را بهدست میآورید. نکته اینجا است که رسیدن به این مرحله کار سادهای نیست و ساختار انجام مسابقات و کسب پول برای خرید ماشینهای پیشنیاز مسابقات بهگونهای است که برای آزاد شدن یک شودان، باید مسابقات سایر بخشها را هم تا حدی انجام دهید. بهعبارتی درحالتی به جام جهانی گرید دسترسی پیدا میکنید که تمامی مسابقات داخل بازی و شودانها را کامل کرده باشید. زمانی این حجم از محتوا میتواند شما را سرگرم کند که هر مسابقه هیجان خاص خود را داشته باشد. پس از گذشت ۶ الی ۷ ساعت از تجربهی بازی GRID به این نتیجه خواهید رسید که بازی روح و هیجان ندارد که این مشکل به موارد مختلفی مربوط میشود.
سیستم نمسیس، محتوایی است که در دل بازی قرار داده شده است، اما استفاده خاصی از آن نشده است
کدمسترز قبل از عرضهی بازی مانور خاصی روی سیستم نمسیس داده بود که در این نسخه از آن استفاده شده است. سیستم نمسیس بدین صورت کار میکند که در طول بازی، اگر خشن بازی کنید و به سایر ماشینها ضربه بزنید، آنها این رفتار شما را فراموش نخواهند کرد و در طول بازی اگر به شما برسند، تلافی خواهند کرد و شما را اذیت میکنند. در روی کاغذ با سیستم جالبی طرف هستیم، اما در عمل سیستم نمسیس اصلا موردی نیست که هیجانانگیز باشد. با ضربهزدن به سایر ماشینها باعث میشوید که بهعنوان نمسیس شما شناخته شوند، اما در اکثر مواقع اصلا نزدیک شما هم نمیشوند که انتقام بگیرند یا اگر نزدیک هم شدند، اصلا عملکرد خشن و خاصی را از آنها شاهد نیستیم که باعث شود جایگاه خود را در بازی از دست دهید. ازاینرو سیستم نمسیس، محتوایی است که در دل بازی قرار داده شده است، اما استفاده خاصی از آن نشده است.
تنها شخصیسازی بازی، مربوطبه شخصیسازی ظاهر میشود و همچنین قبل از شروع مسابقه، میتوانید خودرو خود را تیونینگ کنید
هوش مصنوعی سایر ماشینهای بازی هم مورد دیگری است که شما را آزار میدهد. سری فورتزا از المانی به نام درایواتار برای هوشمصنوعی استفاده میکند که دادههای مربوطبه سبکوسیاق بازی کردن شما را جمعآوری کرده و هوش مصنوعی دقیقا همانند آن عمل میکند. سایر بازیهای ماشینسواری هم از درجه سختی برای مسابقات بازی استفاده میکنند. این در حالی است که گرید فاقد این موارد است و شاهد مسابقاتی راحت هستیم و با کمی دقت میتوانید آنها را پشت سر بگذارید. بهواسطهی چند بخشی بودن اکثر مسابقههای بازی، نیازی نیست که تمرکز خود را روی اول شدن بگذارید و با قرار گرفتن در جایگاهی سوم و چهارم هم میتوانید امتیاز لازم برای مقالم قهرمانی را کسب کنید؛ زیرا ساختار بازی بهگونهای است که احتمال اول شدن یک بازیکن در سایر مسابقات یک مجموعه مسابقه، بهشدت پایین است. تمامی این موارد دستبهدست هم دادهاند تا بازی ماشینسواری GRID مهمترین ویژگی سبک خود یعنی هیجان لازم را نداشته باشد.
یک بخش شخصیسازی هم برای بازی درنظر گرفته نشده است تا بازیکنان قدرت ماشین خود را بالاتر ببرند. تنها شخصیسازی بازی، مربوطبه شخصیسازی ظاهر میشود و همچنین قبل از شروع مسابقه، میتوانید خودرو خود را تیونینگ کنید. وقتی صحبت از ریبوت کردن یک بازی میشود، باید جنبههای مختلفی از آن را درنظر بگیریم. گرید یک بازی داخل پیست است و سعی دارد شبیهساز مناسبی برای ماشین سواری باشد، اما یک بخش شخصیسازی داخلی ماشین نظیر تغییر موتور یا سیلندرها میتوانست جذابیت بازی را بیشتر کند. جدا از حالت Career، کدمسترز از مسابقات آزاد هم برای کاربران استفاده کرده است که میتوانند تنظیمات مورد نظر خود را اعمال کرده و یک بازی شخصیسازی شده را انجام دهند. بخش چندنفره بازی هم محتوای زیادی ندارد و صرفا برای تجربهی همان حالتهای بخش تکنفره بهصورت چندنفره است. بهعبارتی در بخش Quick Match میتوانید بهسرورهای بازی وصل شوید و مهارت خود در رانندگی را بهرخ سایر بازیکنها بکشید. این در حالی است که یک بخش بازی خصوصی هم درنظر گرفته شده است که میتوانید از میان دو حالت Time Attack یا Race Event یکی را انتخاب کرده و با دوست خود گرید را تجربه کنید؛ بدون اینکه بازیکن یا هوشمصنوعی دیگری مزاحم شما شود. دراینمیان نمیتوان منکر این شد که هندلینگ و کنترل ماشینها بهخوبی انجام شده است و هر اتومبیل ساختار هدایتی مخصوصبه خود را دارد.
از نظر بصری، بازی GRID در سطح متوسطی قرار دارد. با اینه بازی روی رزولوشن 4K از نظر نورپردازی و کیفیت بافتها بسیار چشمنواز است
از نظر بصری، بازی GRID در سطح متوسطی قرار دارد. با اینه بازی روی رزولوشن 4K از نظر نورپردازی و کیفیت بافتها بسیار چشمنواز است، اما در رزولوشن 1080p آنطور که باید و شاید با کیفیت نیست. همچنین با برخورد به دیوار یا موانع بهخوبی آثار خرابی ماشین شما مشاهده میشود. بااینحال مشکل بزرگ بعدی گرید بر میگردد بهطراحیهای بخش گیمپلی بازی که اصلا راضی کننده نیستند. یکی دیگر از مواردیکه میتواند شما را جذب یک بازی ماشینسواری کند، طراحی پیست و ماشینهای داخل بازی است. در بخش پیست، گرید دارای ۱۳ پیست مختلف است که هرکدام از آنها دارای بخشهای مختلفی از یک پیست کامل هستند. در ظاهر تعداد راضی کنندهای دارند، اما تعداد مسابقات بسیار بالای بازی سبب شده تا بارها و بارها با پیستها و ساختار تکراری آنها روبهرو شوید. در بخش طراحی اتومبیل هم بازی عملکرد ضعیفی دارد و در هر کلاس شاهد تنها ۵ الی ۶ ماشین هستیم. این در حالی است که اگر گرید قصد رقابت با بازیهای هم سبک خود را دارد، باید از پیستهای متنوعتر و اتومبیلهای بسیار بیشتری استفاده میکرد. اگر هم قصد رقابت را نداشت، محتوا را بهگونهای انتخاب میکرد که تعداد پایین پیست و اتومبیلها بازیکن را خسته نکند.
در بخش موسیقی و صداگذاری گرید عملکر خوبی را از خود بهنمایش گذاشته است. در منوی بازی و بخشهای مختلف بازی موسیقیهای مختلفی بهگوش میرسد که لذت بخش هستند. همچنین در طول بازی هم میتوانید صدای تشویق تماشاچیها را بشنوید و از همه مهمتر، صداگذاری وسایل نقلیه بهخوبی انجام شدهاند. با اینتفاسیر، ریبوت بازی GRID باید مخصولی میبود که بتواند مخاطب را برای ساعتها سرگرم کند و تجربهی لذت بخش گذشتهی خود را برای هواداران این سری زنده کند، اما محصول نهایی یک بازی خسته کننده است که تنها برای چند ساعت شما را سرگرم خواهند کرد. اگر جزو آن دسته از کاربرانی هستید که به نسخه فورتزا موتور اسپرت یا Project Cars 2 دسترسی ندارید، نسخه ریبوت گرید شاید بتواند نظر شما را بهخود جلب کند.
بررسی بازی Grid بر اساس نسخه پی سی صورت گرفته است
GRID
نقاط قوت
- طراحی خوب هندلینگ هر اتومبیل
- هیجانانگیز بودن بعضی از شودانها و مسابقه نهایی بازی
نقاط ضعف
- طراحی بصری بازی در حالت 1080p
- تعداد کم ماشینها
- تعداد کم پیستها
- کارآمد نبودن سیستم نمسیس
- طراحی بسیار بد هوشمصنوعی
- بخش آنلاین کم محتوا