بررسی بازی The Executive - Movie Industry Tycoon؛ شبیهساز فیلمسازی
سبک شبیهساز گستردگی بسیار بالایی دارد؛ به طوریکه در آن از بازیهای بسیار جدی مثل شبیهساز خلبانی گرفته تا آثار عجیب و غریبی مثل شبیهساز زندگی بُز را داشتهایم. The Executive - Movie Industry Tycoon اثری در همین ژانر کلی است که گیمر را در نقش مدیر یک شرکت فیلمسازی قرار میدهد؛ مدیری که کار خودش را از یک استودیو کوچک آغاز میکند و به مرور زمان باید دامنه فعالیت خودتان را گسترش بدهید و فیلمهای متنوعتری بسازید.
در اولین مواجهه با The Executive - Movie Industry Tycoon، شخصا ذهنم سراغ بازی The Movies از استودیو لاینهد رفت که تقریبا تنها ویدیو گیمی است که من با حال و هوایی مشابه The Executive - Movie Industry Tycoon میشناسم. با این حال ساخته مستقل استودیو Aniki Games تفاوت زیادی با بازی معروف استودیو لاینهد دارد و در مقام مقایسه، بهطور خلاصه بسیار سادهتر از آن بازی است.
در The Executive - Movie Industry Tycoon اکثر وقت شما در همان فضای استودیو سپری میشود. از بُعد داستانی، بازی گستردگی خاصی ندارد و شاید تنها اتفاقهای داستانی آن را بتوان در وقایعی تعریف کرد که هر از گاهی رخ میدهند و میتوانند مسیر و استراتژیهای شما را تعریف کنند. برای مثال، ممکن است سبک جدیدی از انتشار فیلمها با گذر زمان رواج پیدا کند و شما هم این ریسک را بپذیرید که وارد این مسیر جدید شوید. به جز این موارد، روند کلی بازی بیشتر در ساخت فیلمهای جدید، گسترش شرکت و تلاش برای کسب موفقیت از حیث تجاری و کیفی خلاصه میشود.
این روند در ابتدا جذابیت خوبی دارد؛ بازی پول کافی به گیمر میدهد تا فیلمهای اولش را بسازد و برای این کار کافی است از منوها، ژانر و تِم کلی فیلم و جزییاتی مثل ردهبندی سنی آن را انتخاب کنید. پس از آن نوبت به انتخاب کارگردان و بازیگر میرسد که مولفههای مختلفی مثل محبوبیت آن فرد در بازارهای داخلی و بینالمللی یا میانگین امتیاز فیلمهایش از دید منتقدین در این انتخاب تاثیرگذار هستند. پس از پشت سر گذاشتن این مساله، تولید فیلمها آغاز میشود و در نهایت هم باید سعی کنید از طریق قرارداد بستن با تهیهکنندهها، فیلم خود را به بهترین شکل ممکن اکران کنید و منتظر واکنش منتقدین و مردم بمانید که در فروش نهایی فیلم تعیینکننده هستند.
ساخت فیلمهای مختلف و رساندن آنها به موفقیت به مرور زمان، به شکل ساده ولی جالبی در بازی The Executive - Movie Industry Tycoon پیاده شدهاند. اما مشکل اینجاست که این جذابیت، به مرور زمان رنگ میبازد و بازی روی دور تکرار میافتد. البته این وسط مکانیکهایی هم برای جبران این موضوع در نظر گرفته شدهاند؛ برای مثال شما به مرور میتوانید آپگریدهای مختلفی را بخرید و در نتیجه فیلمهایتان را با کیفیت بالاتری بسازید. البته که این موارد روی هزینه ساخت فیلم هم تاثیر دارند. یا مثلا با افزایش پرستیژ کلی شرکت فیلمسازی شما، میتوانید به فضای کاری بزرگتری منتقل شوید و در نتیجه همزمان تعداد نیروهای بیشتری داشته باشید.
این ویژگیهای ریز عمق قابلقبولی به بازی میدهند ولی تمام این جزییات ریز، در نهایت در همان منوهای ساده و متنمحور رخ میدهند و به همین دلیل هم بازی پس از گذشت چند ساعت کمی روند تکراری پیدا میکند. برای مثال، در بازی قدیمیتر The Movies، گیمر همواره روند ساخته شدن فیلم را میتوانست تماشا کند و حتی فیلمها پس از تکمیل شدن هم قابلتماشا بودند. موارد این چنینی جدا از جذابیت بصری، به شما اجازه میدادند تا در حد وسع بازی بتوانید ایدههای خود را اجرا کنید و نظارهگر جان گرفتن آنها باشید؛ حتی گاهی این روند به تجربههای بامزه و خندهداری هم تبدیل میشد.
با این حال در The Executive - Movie Industry Tycoon خبری از ویژگیهای اینچنینی نیست و در نتیجه بازی پس از مدتی روندی تکراری و یکنواخت میگیرد و از طرف دیگر، گیمر تاثیر تصمیمها و کارهایش را هم نمیتواند به شکلی بصری ببیند و متوجه شود. برای مثال شما آپگریدی برای اضافه شدن جلوههای ویژه به فیلمهایتان باز میکنید ولی هرگز تاثیر آن را آنطور که باید حس نمیکنید. اما باوجود چنین ضعفی هم باز اگر طرفدار سبک شبیهساز باشید و به تجربه بازیهای بیشتر متنمحور این ژانر عادت داشته باشید، میتوانید با The Executive - Movie Industry Tycoon هم ارتباط مناسبی برقرار کنید.
بازی The Executive - Movie Industry Tycoon در کل از حیث صوتی و بصری هم تجربه سادهای است و لزوما این سادگی، به معنی بد بودن این جنبههای آن هم نیست و میتوان آنها را قابلقبول دانست. در مجموع، The Executive - Movie Industry Tycoon از آن دست آثار شبیهسازی است که نمونه چندان زیادی در دنیای ویدیو گیم ندارند؛ اثری که برای طرفداران فیلم و فیلمسازی ساخته شده است و در عین سادگی، میتواند برای مدتی این افراد را سرگرم نگه دارد. با این حال داشتن جزییات بیشتر و پرداخت بهتر آنها، میتوانست این اثر را به تجربهای بهمراتب جذابتر و ارزشمندتر هم تبدیل کند.
The Executive - Movie Industry Tycoon
نقاط قوت
- ایده کلی جذاب بازی
- یادگیری آسان حتی برای افراد مبتدی سبک شبیهساز
- وجود انواع آپگریدها و جزییات ریز در مسیر تولید فیلمها
نقاط ضعف
- تکراری شدن روند بازی پس از گذشت چند ساعت
- بیش از حد متنمحور بودن بازی