بررسی بازی Star Overdrive؛ زلدای سریع‌السیر!

چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۷
مطالعه 7 دقیقه
شخصیت اصلی با هاوربرد خود در والپیپر بازی Star Overdrive
Star Overdrive یک بازی اکشن ماجراجویی است که از سری The Legend of Zelda الهام گرفته است. با بررسی بازی همراه زومجی باشید.
تبلیغات

بازی Star Overdrive یکی دیگر از آثار متعدد اکشن ماجراجویی جهان‌باز است که راه خود را به بازار گیمینگ باز کرده است. این بازی توسط یک سازنده مستقل با نام Caracal Games مستقر در ایتالیا و کانادا توسعه یافته است. این تیم مستقل متشکل از ده نفر است.

این بازی به طور مستقیم از سری زلدا و بازی The Legend of Zelda: Breath of the Wild الهام گرفته است و این موضوع در بسیاری از لحظات بازی قابل لمس است. اما استار اوردرایو تفاوت‌هایی هم با زلدا دارد و آن اینکه بازی سرعت بالایی دارد.

بازی Star Overdrive فعلا به صورت انحصاری زمانی برای کنسول نینتندو سوییچ عرضه شده است و نسخه دمویی هم از آن در دسترس است. قرار است این بازی بعدا روی استیم هم عرضه شود؛ هرچند هنوز تاریخ انتشارش مشخص نیست. با این مقدمه، به سراغ نقد بازی برویم.

بایوس، شخصیت اصلی بازی پس از دریافت یک سیگنال ضعیف و مرموز خود را در سیاره‌ای به نام سِبِته پیدا می‌کند. او نتوانست به خوبی روی این سیاره فرو بیاید و حالا در این منطقه گیر کرده است. هدف او از رفتن به سبته یافتن نوس، معشوقه خود است که ناپدید شده است.

بازی سعی می‌کند به شکل‌های مختلفی جزئیات داستانی در اختیار شما قرار دهد. مثلا، می‌توانید نوار کاست ضبط شده پیدا کنید تا ببینید چه بر سر نوس آمده است؛ یا عکس‌هایی از او بیابید که جزئیات دیگری در اختیار شما قرار می‌دهند.

اما به طور کلی، نحوه روایت داستانی کمی مبهم است و خیلی مواقع متوجه نمی‌شوید که هدف شما از انجام کارها و کوئست‌ها چیست و چه اطلاعات جدیدی به دست آورده‌اید! در واقع پس از تکمیل هر بخش از کوئستی، اطلاعات اندکی از قدم بعدی شما اعلام می‌شود، اما این قضیه به تنهایی کافی نیست و باید تمرکز بیشتری روی انتقال داستان صورت می‌گرفت.

اگر بخواهیم جنبه گیم‌پلی بازی را مورد بررسی قرار دهیم، بازی در بیشتر موارد نمره قبولی دریافت می‌کند. شما دو وسیله مهم همراه خود دارید: اولین وسیله کیتار نام دارد که ابزاری همه‌کاره است و در مبارزات و استفاده از قابلیت‌ها کاربرد دارد و وسیله دوم هاوربرد (نوعی اسکوتر برقی) برای جابجایی در جهان بازی است.

سرعت در استار اوردرایو نقش مهمی دارد و همین اهمیت هاوربرد را نشان می‌دهد. جهان این بازی وسیع است و برای جابجایی در نقاط مختلف به وسیله‌ای سریع نیاز دارید که همان هاوربرد است. با انجام حرکات نمایشی در میانه زمین و هوا هنگام سوار شدن بر این وسیله نوعی بوست دریافت می‌کنید. همچنین برخی گیت‌ها هم هستند که به شما بوستی اضافه می‌کنند تا سرعت بگیرید.

می‌توان این هاوربرد را شخصی‌سازی و تقویت هم کرد. طراحی هاوربرد و رنگ‌های آن قابل تغییر هستند و می‌توانید از بین طرح‌ها و رنگ‌های مختلف یکی را انتخاب کنید. اما تقویت این وسیله اهمیت بیشتری دارد؛ زیرا با پیش‌روی در بازی و رفتن به مناطق جدید نیاز دارید تا آن را قوی‌تر کنید تا به نقاط مختلف نقشه دست پیدا کنید.

عملکرد هاوربرد در شش جنبه مختلف اهمیت دارد که از این بین می‌توان به سرعت، جاذبه و کنترل اشاره کرد. با جمع‌آوری منابع حاضر در بازی، می‌توانید هاوربرد را ارتقا دهید؛ یا با باز کردن گنجینه‌ها قطعات جدیدی پیدا خواهید کرد. برخی قطعات هم به شما قدرت ویژه‌ای می‌دهند؛ مثلا یک قطعه باعث می‌شود بتوانید روی آب سواری کنید یا قطعه دیگری قدرت تدافعی شما را افزایش خواهد داد.

این هاوربرد در جریان بازی می‌تواند حالات مختلفی پیدا کند. برای نمونه، می‌توانید آن را به حالت تدافعی تبدیل کنید که در هنگام مبارزات به شما کمک کند، یا حالت تهاجمی که به دشمنان حمله کند. این هاوربرد با شخصیت اصلی پیوندی دارد و این پیوند در میزان کمک او در حالات مختلف به شما تاثیرگذار خواهد بود.

با اینکه استفاده از هاوربرد بسیار لذت‌بخش است و حس هیجان خوبی منتقل می‌کند، اما نقص‌هایی هم وجود دارد. با رفتن به مناطق جدید، سطح موردنیاز این وسیله به شکلی غیرمنطقی افزایش پیدا می‌کند و همین باعث می‌شود نتوانید به راحتی در بازی پیش‌روی کنید و برای ارتقای هاوربرد خود مجبور به فارم کردن شوید.

مبارزات بازی بیشتر بر پایه کیتار و قابلیت‌های بایوس است. شما می‌توانید با کیتار به دشمنان آسیب وارد کنید و درعین‌حال زرهی برای بایوس وجود دارد تا جلوی آسیب دشمنان را بگیرد. می‌توانید از ضربه دشمنان جا خالی دهید (دش کنید) و نیز با فشردن دکمه‌ای ضدحمله بزنید. در این بین قدرت‌های بایوس هم کاربردی هستند؛ اما در کل مبارزات بازی سطحی هستند و هیجان بالایی ندارند. البته غیر از دشمنان عادی برخی دشمنان بزرگ‌تر هم هستند که طراحی خوبی دارند؛ اما روند مبارزه با آن‌ها هم تکراری است و پس از چند بار مبارزه از آن خسته خواهید شد.

بایوس قابلیت‌های مختلفی دارد که با جلو رفتن در بازی به آنان دست خواهید یافت. برخی از این قدرت‌ها شامل قابلیت جابجایی وسایل و اشیا با مگنت (مشابه قابلیت Magnesis زلدا)، قابلیت آسیب به دشمنان و فعال کردن سوییچ‌ها از راه دور و قابلیت جامپ پد اشاره کرد.

این قابلیت‌ها کاربرد خوبی در مبارزات دارند و به نوبه خود تنوع خوبی به آن اضافه می‌کنند. اما کاربرد اصلی آن‌ها در حل پازل‌ها و معماها است. در بازی مناطقی به اسم معدن (Mine) وجود دارند که با رفتن درون آن‌ها و حل پازل‌هایی، به یک امتیاز مهارت (Skill Point) دست خواهید یافت. در این مناطق قابلیت‌ها نقش مهمی دارند و به شما کمک خواهند کرد تا معماها را حل کنید.

در کل معماهای بازی جذابیت بالایی دارند و حل کردن آن‌ها لذت‌بخش است. دیگر بخش حاضر در جهان بازی برج‌ها (Tower) وجود دارند که با رفتن به بالای آن‌ها، نقشه آن بخش از بازی را آزاد خواهید کرد. این موارد اخیر گفته شده شامل قابلیت‌ها، پازل‌ها و برج‌ها همگی برای طرفداران زلدا آشنا هستند و حس و حال آن را منتقل می‌کنند.

دیگر موارد حاضر در جهان بازی شامل مسابقات هاوربرد (رسیدن به نقطه‌ای خاص در زمان مشخص)، مراحل زمانی (جمع‌آوری اشیایی خاص در زمان محدود)، موارد جمع‌کردنی (کالکتیبل) و منابع اولیه هستند. در کل جهان بازی فعالیت‌های زیادی دارد که بازیکنان را سرگرم خواهند کرد.

به بخش گرافیک بپردازیم. سبک گرافیکی بازی سل شید است و از این منظر بازی باز هم مشابه دو نسخه اخیر زلدا است. گرافیک بازی از نظر بصری بسیار چشم‌نواز و زیبا است و تمامی اجزای بازی به زیبایی هر چه تمام‌تر طراحی شده‌اند؛ گویی با یک تابلوی نقاشی متحرک روبرو هستیم که با نگاه به محیط‌های بازی، با زیبایی‌های فراوانی روبرو می‌شویم.

از بعد فنی، بازی تقریبا عملکرد بهینه‌ای دارد و به خوبی روی کنسول نینتندو سوییچ اجرا می‌شود؛ هرچند در برخی لحظات محدود شاهد افت فریم کوتاهی هستیم. البته این افت فریم به شکلی نیست که بر تجربه بازی خدشه وارد کند و می‌توان از آن چشم‌پوشی کرد.

اگر بخواهیم درباره موسیقی بازی صحبت کنیم، می‌توان گفت عملکرد بازی قابل قبول است؛ نه بیشتر و نه کمتر. این قطعات را نمی‌توان جزو به‌یادماندنی‌ترین موسیقی‌ها دانست، اما درعین‌حال با قطعات ضعیفی هم روبرو نیستم.

برای جمع‌بندی، می‌توان Star Overdrive را تجربه مناسبی دانست که البته نقص‎‌های خودش را هم دارد. با اینکه مبارزات بازی سطحی هستند، روایت داستانی بازی پیچیده است و گاهی برای پیش‌روی مجبور به فارم کردن هستید، اما طراحی زیبای جهان بازی، هاوربرد آن و پازل‌ها و نقش مهم قابلیت‌های شخصیت اصلی در بازی از جمله نقاط قوت آن به شمار می‌روند.

Zoomg Received a Review Code on Nintendo Switch from the Publisher

بررسی بازی با توجه به نسخه نینتندو سوییچ و کد ارسالی ناشر صورت گرفته است.

شخصیت اصلی با هاوربرد خود در والپیپر بازی Star Overdrive

Star Overdrive

10/7.5
امتیاز زومجی
بازی Star Overdrive سعی کرده است از مجموعه زلدا اقتباس بگیرد و درعین‌حال ویژگی‌های خاص خودش را هم به آن اضافه کرده است. هاوربرد نقش مهمی در بازی دارد و به شکل مناسبی طراحی شده است، گرافیک بصری بازی خیره‌کننده است و پازل‌های بازی چالش‌برانگیز هستند که با کمک قابلیت‌های شخصیت اصلی می‌توان آن‌ها را حل کرد. متاسفانه برخی جنبه‌ها مثل روایت داستانی ضعیف و نامفهوم، مبارزات خسته‌کننده و سطحی و اجبار به فارم کردن از نقاط منفی بازی به حساب می‌روند؛ اما در کل می‌توان این اثر را تجربه مناسبی دانست که بازیکن را سرگرم خواهد کرد.

نقاط قوت

  • پازل‌های چالش‌برانگیز
  • طراحی هنری چشم‌نواز
  • قابلیت‌های کاربردی و متنوع
  • هاوربرد و تمامی جزئیات مربوط به آن!

نقاط ضعف

  • مبارزات سطحی و تکراری
  • روایت داستانی گنگ و نامفهوم
  • اجبار بازیکن به فارم کردن منابع
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات