انویدیا با معماری Arm وارد بازار پردازنده‌های پی سی می‌شود

چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۰
مطالعه 2 دقیقه
تراشه های توسعه یافته بر پایه معماری آرم
شایعات جدید حاکی از این هستند که انویدیا در نظر دارد تا به زودی در حوزه‌ی ساخت CPU کامپیوترهای هوش مصنوعی وارد رقابت با اینتل، کوالکام و AMD شود.
تبلیغات

همزمان با تشدید اختلافات ARM و کوالکام و نزدیک شدن به پایان مجوز انحصاری ساخت کامپیوترهای مبتنی بر معماری Arm، دیگر شرکت‌های بزرگ صنعت سخت افزار از جمله انویدیا و مدیاتک نیز در نظر دارند تا دامنه عملکرد خود در این حوزه را گسترش دهند. براساس گزارش وبسایت DigiTimes، تراشه‌های کامپیوترهای هوش مصنوعی انویدیا که مدت‌ها است از زمان انتشار شایعات مربوط به آن می‌گذرد، احتمالاً در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۵ روانه بازار شوند.

انویدیا که به لطف پیشروی در صنعت هوش مصنوعی به ارزشمندترین برند جهان تبدیل شده است، ظاهراً به جز پردازنده‌های گرافیکی قدرتمند خود، سری جدید از تراشه‌های کامپیوتری مبتنی‌بر پلتفرم Arm را در دست توسعه دارد.

براساس گزارش‌های منتشر شده، این پلتفرم رده بالا، شامل CPU و GPU مخصوصی خواهد بود و از ماه سپتامبر ۲۰۲۵ برای رده مصرف کنندگان روانه بازار خواهد شد. گفته می‌شود که MediaTek نیز با طراحی یک SoC سه نانومتری به همکاری با غول صنعت GPU می‌پردازد. همچنین ظاهراً Dell نیز یکی دیگری از شرکت‌هایی است که در این برنامه نقش دارد.

کامپیوترهای هوش مصنوعی

احتمالاً این تراشه‌ها با پلتفرم Snapdragon X Elite شرکت کوالکام که در سری جدید لپتاپ‌های مبتنی‌بر معماری Arm توسط بسیاری از تولید کنندگان مورد استفاده قرار گرفتند، رقابت خواهند کرد. کوالکام تراشه‌های Snapdragon X Elite را با استفاده از لایسنس انحصاری تولید پردازنده‌های ویندوز Arm عرضه می‌کند. اما Arm اخیراً صدور مجوز انحصاری برای تمامی تراشه‌های سری اسنپدراگون را لغو کرده است تا تقابل بین این دو شرکت به اوج خود برسد. علاوه‌بر‌این، Arm اعلام کرده است که شرکت‌های تولید کننده دیگری از جمله انویدیا آماده‌ی ورود به بازار کامپیوترهای Arm هستند.

فروش SoCهای پی سی برای رده‌ی مصرف کننده، جهش بزرگی را در تجارت تیم سبز ایجاد خواهد کرد؛ اما حضور در این حوزه برای آن‌ها تازگی ندارد. در‌واقع آن‌ها همین الان هم به عرضه‌ی تراشه‌های مخصوص دیتاسنتر با معماری Arm می‌پردازند و پیش از این هم پردازنده‌های موبایل را برای دستگاه‌های قابل حمل، از جمله تراشه به کار رفته در کنسول نینتندو سوییچ توسعه داده بودند.

اما یکی از سؤالات اساسی درباره کامپیوترهای مبتنی‌بر معماری ARM، بحث نرم افزاری است. اپل بسیاری از توسعه دهندگان نرم افزارها را متقاعد کرده است تا خود را با تغییر رویه‌ی این شرکت در تولید سیلیکون‌های اپل برپایه معماری ARM وفق دهند تا به این ترتیب، عملکرد بهتر و بهینه‌سازی مصرف انرژی بالاتری را برای کاربران به ارمغان بیاورند. اما باید دید که آیا توسعه دهندگان نرم افزارهای ویندوز نیز می‌توانند چنین مسیری را دنبال کنند یا شرایط به نحو دیگری رقم خواهد خورد.

در پایان نظرات خود را در اینباره با زومجی و سایر کاربران در میان بگذارید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات