عرضه پردازنده‌های گرافیکی GB202 برای RTX 5090 افزایش می‌یابد

سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۰
مطالعه 2 دقیقه
کارت گرافیک GeForce RTX 5090
گزارش‌های جدید از محدودیت‌ عرضه‌ی کارت‌های گرافیک RTX 50 نشان می‌دهد که برخی فروشگاه‌ها باوجود انبار کردن این محصولات آن‌ها را به صورت تکی نمی‌فروشند.
تبلیغات

براساس گزارش وبسایت Videocardz، شخصی که ارتباط نزدیکی با شرکای تجاری انویدیا داشته و قبلا هم اطلاعاتی از کارت‌های گرافیک سری GeForce را فاش کرده است، گزارش داده که وضعیت تأمین پردازنده‌های گرافیکی GB202 به زودی بهبود خواهد یافت. وی در ادامه اضافه می‌کند که شرکای تجاری انویدیا تاکنون تعداد زیادی از این تراشه‌ها را دریافت کردند. تراشه‌ی GB202 برای کارت گرافیک پرچمدار RTX 5090 مورد استفاده قرار می‌گیرد.

افزایش عرضه‌ی پردازنده‌ی گرافیکی GB202، اتفاقی است که انتظار آن وجود داشت، اما گفته می‌شد که این تراشه‌ی بزرگ، جزء مواردی بود که با حجم تقاضای کمتری نسبت به انتظارات مواجه بود. بنابراین به نظر می‌رسد که انویدیا ظرفیت تولید ویفرهای خود را به سمت محصولات پرسودتر سوق داده و طبیعی است که RTX 5090 نیز در شرایط فعلی بیشترین سود را برای این شرکت به همراه دارد.

بااین‌حال، بازار محصولات گیمینگ انویدیا در مقایسه با تقاضایی که در زمینه دیتاسنترها با آن مواجه است، در اقلیت قرار می‌گیرد. بنابراین اگر درباره تغییر در روند تولید محصولات انویدیا صحبت می‌کنیم، حاشیه‌ی سود حاصل از آن نسبتا جزئی خواهد بود. در غیر این صورت انویدیا باید به تقاضای پردازنده‌های گرافیکی RTX پاسخ داده و تقاضا برای تراشه‌های دیتاسنتر Blackwell را کاهش می‌داد.

این‌روزها RTX 5090 کارت‌ گرافیک بسیار کمیابی محسوب می‌شود و دلال‌ها درحال مانور دادن در بازار هستند، درحالی که انویدیا و تولیدکنندگان این کارت‌ها هیچ واکنشی نسبت به آن نشان نمی‌دهند. حتی برخی شرکای تجاری انویدیا قیمت این محصولات را در فروشگاه‌های رسمی خود افزایش دادند تا حاشیه سود خود را در این وضعیت بیشتر کنند.

ماه گذشته، تعرفه‌های TSMC بین ۲۵ تا ۱۰۰ درصد اعلام شد که به‌طور مستقیم بر قیمت نهایی کارت‌های گرافیک تأثیر می‌گذارد. همچنین افزایش تعرفه‌ها روی VRAM و سایر قطعات مرتبط، هزینه‌ی تولید کارت‌های گرافیک را افزایش داده است.

کارت‌های گرافیک سری بلک‌ول با وجود افزایش قیمت همچنان به‌سرعت فروخته می‌شوند و واسطه‌ها نیز با قیمت‌های غیرمنطقی، این کارت‌ها را در پلتفرم‌هایی مانند eBay به فروش می‌رسانند.

فروشگاه‌های عرضه کننده نیز نقش خود را در این نابسامانی دارند. برخی از این فروشگاه‌ها باوجود داشتن موجودی، از فروش تکی به خریداران خودداری می‌کنند و این تراشه‌ها را صرفا در قالب سیستم‌های پیش ساخته به خریداران عرضه می‌کنند تا بیشتر سود کنند.

در پایان نظرات خود را در اینباره با زومجی و سایر کاربران در میان بگذارید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات