انویدیا از ارائه مشخصات کامل GPU توسط سازندگان لپ تاپ‌ها اطمینان حاصل می‌کند

شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۹
مطالعه 3 دقیقه
ابهام درباره توان مصرفی GPU
بعد از ایجاد یک سری ابهامات در خصوص توان مصرفی پردازنده‌های گرافیکی لپتاپ RTX 50، انویدیا از ارائه مشخصات کامل توسط تولیدکنندگان اطمینان حاصل می‌کند.
تبلیغات

وبسایت ComputerBase گزارش داده است که برخی تولیدکنندگان لپ تاپ‌ها با بحث توان مصرفی کارت‌های گرافیک GeForce RTX 50 به مشکل برخوردند. این مشکل بیشتر برای تولیدکنندگانی رخ داده است که محصولات جدید خود را در رویداد CES امسال رونمایی کردند. عدم اشاره به مشخصات فنی کامل این محصولات به ویژه توان مصرفی TGP آن مشکلاتی را برای علاقه‌مندان به خرید این محصولات به‌وجود آورده بود. اما به‌نظر می‌رسد که از زمان برگزاری این مراسم، تغییرات زیادی به‌وجود آمده است و حالا تقریباً همه‌ی این شرکت‌ها به نمایش کامل این مشخصات می‌پردازند.

با‌این‌حال، وبسایت ComputerBase با انویدیا تماس برقرار کرده است تا از جزئیات این تغییرات مطلع شود. لازم به یاد‌آوری است که این مشکل در‌واقع در اتفاقات چهار سال پیش ریشه دارد؛ جایی‌که برخی از این تولیدکنندگان از ارائه جزئیات مربوط به توان مصرفی GPU در این لپتاپ‌ها خودداری می‌کردند. این مسئله باعث شده بود تا برخی از این لپتاپ‌ها باوجود برخورداری از بالاترین رده‌ی سخت افزار گرافیکی، امکان ارائه‌ی عملکرد مورد انتظار خود را نداشته باشند. موارد عجیبی مانند عملکرد بهتر لپ‌تاپ‌هایی که مشخصات فنی پایین‌تری داشتند نیز در نتیجه‌ی همین محدودیت‌ها در توان مصرفی GPU در آن زمان خبرساز شده بود.

با این‌که عدم ارائه‌ی جزئیات کامل از مشخصات فنی GPU، موضوعی بود که به سازندگان لپتاپ‌ها نسبت داده می‌شد، اما دلیل اصلی آن کنار گذاشتن لیبل‌های Max-Q (بالاترین بهینه سازی مصرف انرژی) و Max-P (بالاترین عملکرد ممکن) از پردازنده‌های گرافیکی توسط انویدیا بود که باعث ایجاد سردرگمی شده بود.

نهایتاً با فشار رسانه‌ها، انویدیا متقاعد شد تا قانون جدیدی را برای سازندگان این لپ‌تاپ‌ها وضع کند و آن‌ها را وادار به ارائه‌ فهرست کاملی از ظرفیت‌ها و توان GPU مورد استفاده در لپ‌تاپ‌های خود کند. برخی از این شرکت‌ها جزئیات کامل TGP، حالت Dynamic Boost و فرکانس کلاک تراشه‌های خود ارائه می‌کنند و برخی دیگر صرفاً به مشخصات TGP بسنده می‌کنند. حالا انویدیا اعلام کرده است که همچنان به ارتباط با تولیدکنندگان ادامه می‌‎دهد که تا این فهرست همچنان برای خریداران قابل مشاهده باشد تا از هرگونه اشتباه و سردرگمی پیشگیری کند.

بررسی مختصری که توسط Videocardz در وبسایت ایسوز، MSI و XMG انجام شده است، نشان می‌دهد که این کار درحال انجام است و فقط شرکت ریزر است که از این امر مستثنی است.

به‌عنوان مثال، اگر مشخصات لپتاپ Blade 16 2025 در وبسایت رسمی ریزر مشاهده کنید، خواهید دید که به TGP پردازنده‌ی گرافیکی آن اشاره نشده است.

روز گذشته نتایج بررسی شماری از لپ‌تاپ‌های مجهز به پردازنده گرافیکی پرچمدار RTX 5090 منتشر شد که بسیاری از نتایج منتشر شده از محصولات شرکت ریزر در توان TGP محدود به ۱۶۰ وات انجام شده بود. بنابراین نشان دهنده ظرفیت کامل عملکرد این GPU نبودند. حالا گیمرها نمی‌دانند که بررسی‌کنندگان این محصولات این اطلاعات را به این شکل منتشر کردند یا این‌که مشخصات فنی دستگاه را به‌طور کامل مطالعه نکرده بودند.

در پایان نظرات خود را در اینباره با زومجی و سایر کاربران در میان بگذارید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات