ذوب شدن کانکتور 12VHPWR کارت گرافیک MSI RTX 5090

یک‌شنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۳:۵۹
مطالعه 2 دقیقه
کارت گرافیک MSI RTX 5090
کارت گرافیک گران‌قیمت به دلیل حرارت بالا آسیب جدی دید.
تبلیغات

در پی مشکلات مکرر طراحی کانکتور‌های ۱۲ پینی، بار دیگر یک کارت گرافیک پرچمدار MSI RTX 5090 به دلیل ذوب شدن کانکتور 12VHPWR از کار افتاد. این بار هر دو سمت کابل، هم در کارت گرافیک و هم در منبع تغذیه، دچار آسیب جدی شده‌اند.

به نقل از WccfTech، گزارش‌ها حاکی از آن است که مشکل ذوب شدن کانکتور‌های ۱۲ پینی همچنان ادامه دارد و به‌نظر می‌رسد تا زمانی که نقص اصلی در طراحی این کانکتور‌ها برطرف نشود، این مشکل پابرجا خواهد ماند. این مسئله به‌ویژه در کارت‌های گرافیک رده بالای سری RTX 50، مخصوصا RTX 5090 که در اوج مصرف به نزدیک ۶۰۰ وات می‌رسد، شایع‌تر است.

در تازه‌ترین مورد، یک کاربر با نام u/Roachard در شبکه اجتماعی ردیت تصاویری از کانکتور‌های ذوب شده روی کابل و منبع تغذیه خود منتشر کرد. طبق گفته این کاربر، اورکلاکینگ فعال نبوده و کابل مورد استفاده همان کابل 12VHPWR اصلی بوده که همراه با منبع تغذیه Corsair SF1000L (یک منبع تغذیه SFX با کیفیت بالا) عرضه شده بود. این منبع تغذیه برای کارت گرافیک MSI RTX 5090 Gaming TRIO OC استفاده می‌شد.

کانکتور MSI RTX 5090
کانکتور MSI RTX 5090

بررسی دقیق‌تر نشان می‌دهد که حدود چهار پین روی کانکتور به‌طور قابل توجهی آسیب دیده‌اند، هرچند پین‌های دیگر نیز تا حدی متأثر شده‌اند. یک پین به دلیل ذوب شدن پلاستیک برآمدگی پیدا کرده و پین‌های سمت دیگر به شکل فاجعه‌باری ذوب شده‌اند.

در موارد مشابه قبلی نیز شاهد بودیم که یک یا دو سیم کابل تمام بار الکتریکی را تحمل می‌کردند. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که کانکتور به درستی متصل نشده باشد و تمام بار به پین‌هایی منتقل می‌شود که اتصال کامل دارند. در برخی موارد، دما به بیش از ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد که برای ذوب کردن سیم‌ها و کانکتور کافی است.

در این مورد خاص، کاربر نزدیک به ۲۹۰۰ دلار برای کارت گرافیک RTX 5090 پرداخت کرده بود، مبلغی که بسیاری از کاربران توان پرداخت آن را ندارند. اگرچه ممکن است کارت گرافیک یا منبع تغذیه از طریق گارانتی تعویض شود، احتمال تکرار این مشکل همچنان وجود دارد.

کارشناسان معتقدند با اینکه کانکتور جدیدتر 12V-2x6 احتمال وقوع چنین حوادثی را کاهش می‌دهد، اما تنها به برقراری اتصال بهتر کمک می‌کند و نقص اصلی طراحی را که باعث انتقال کل توان از طریق چند سیم می‌شود برطرف نمی‌کند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات