گزارش تصویری زومجی از افتتاحیه اولین جشنواره بازیهای مستقل تهران
از شانس برگزارکنندگان این جشنواره، امروز هوای تهران سرد و کمی بارانی بود و به خاطر همین، افتتاحیهی جشنواره با بیست دقیقه تاخیر، یعنی در ساعت ۱۸:۲۰ کار خود را آغاز کرد. برخلاف دیگر مراسمها و رویدادها که عمدتا با حضور مجری کت و شلوار پوشیده، مراسم پیش می رود، این بار دستاندرکاران اولین دوره جشنواره بازیهای مستقل که از نهادهای خصوصی یا دولتی مانند انستیتو بازیسازی هستند، فضایی دوستانه و خودمانی را با حضار مراسم ایجاد کردند. این حرکت خوب مسئولین جشنواره با تشویق حاضران که بیشتر آنها هم بازی سازان مستقل یا اشخاصی مرتبط با این قضیه بودند، روبه رو شد.
یکی دیگر از نکات جالب توجه این مراسم، زمانبندی مناسب آن بود که کلیه سخنرانیهای آن که بیشتر پیرامون برنامههای جشنواره طی روزهای آینده بود، در یک ساعت انجام شد. یکی از خبرهای بسیار خوبی که این مراسم برای بازیسازان مستقل ایرانی داشت، عضویت ایران در انجمن بینالمللی توسعهدهندگان بازی یا به اصطلاح IGDA بود.
طه رسولی، از افراد شناخته شدهی صنعت بازیهای ویدیویی ایران، بر روی صحنه حضور پیدا کرد و این خبر را به حضار اعلام کرد و سپس پیام ویدیویی ارنست دابلیو آدامز، بنیانگذار انجمن و یکی از افراد سرشناس صنعت بازیسازی دنیا، در مراسم امروز پخش شد. از صحبتهای این ویدیو و واکنشهای آدامز میتوان برداشت کرد که وی تا چه حد از اینکه متوجه شده در ایران فعالان مستقل بازیسازی وجود دارد، هیجان زده شده است.
وی در صحبتهای خود اظهار داشت تا چندی پیش، تصور نمیشد که در کشورهای اسلامی، خبری از صنعت بازی سازی باشد، اما حالا ایران در مرکز خاورمیانه، مهد بازیسازان مستقل و با استعداد شده است. انتشار این ویدیو و خبرهای خوبی که ارنست آدامز پیرامون عضویت ایران در انجمن بینالمللی توسعهدهندگان بازی داد، با تشویق حضار رو به رو شد. ویدیوی دیگری نیز کیت ادواردز، از اعضای عالی رتبهی انجمن بینالمللی منتشر شد که آن هم در مورد بازیسازی مستقل و راه و شیوهی آن بود. حتما در روزهای آینده اطلاعات بیشتری راجع به این انجمن و برنامههای ایران در آن به اطلاع شما خواهیم رساند.
بعد از نمایش ویدیوها، سلام زاده، معاون حمایت بنیاد ملی بازیهای رایانهای بر روی صحنه حاضر شد. وی در سخنرانی خود به تمجید از بازیسازان مستقل پرداخت و در مورد راه سخت بازیسازی مستقل در ایران اما امیدوار کننده سخن گفت و پیشبینی کرد که در آینده ما شاهد رشد و نمو بازیسازان مستقل حتی بدون نیاز به کمکهای دولتی، خواهیم بود.
اما در ادامهی مراسم، مسئولین مراسم به تشریح برنامههای جشنواره پرداختند. در روزهای آینده تا روز اول اسفند، از ساعت ۱۴ تا ۱۸ تعدادی ورکشاپ و کنفرانس برگزار خواهد شد که در قبلا
در نگاهی به جشنواره بازیهای مستقل تهران
به آنها پرداختیم. بعد از این ورکشاپها، از ساعت ۱۶ تا ۲۰ فیلمهای مرتبط با بازیسازی مستقل مانند فیلم مستند Minecraft بر حضار به نمایش در میاد که در نوع خود جالب است.
هادی اسکندری، برای اعلام برنامههای جشنواره جهانی گیم جم بر روی صحنه حاضر شد. گیم جم قرار است یک رویداد جهانی باشد که میزبان برترین بازیهای مستقل از نقاط مختلف جهان باشد. امسال این رویداد به میزبانی ژاپن برگزار شد. اسکندری در مورد جوایز بازیهای برتر هم توضیحاتی داد و همچنین اعلام کرد برندهی این دوره هم مشخص شده که طی روزهای آینده اعلام خواهد شد. علاوه بر این، وی داوران این دوره از جشنواره را معرفی کرد که اغلبا از چهرههای نسبتا مطرح جهانی بودند.
در بخش بعدی مراسم، امیر حسین عرفانی، از مدیر وبسایت سیجی آرت بر روی صحنه حاضر شد. در سخنان ابتدایی خود، به بازیسازان مستقل توصیه کرد که عضویت در IGDA را جدی بگیرند و از این فرصت طلایی برای پیشرفت خود استفاده کنند. وی با صحبتهای خود به تیمهای مستقل روحیه داد و کار آنها را بزرگ و جالب توصیف کرد اما عرفانی معتقد است سطح کیفی بازیسازان مستقل به خاطر عدم وجود دانش فنی و آموزشهای حرفهای، بالا ندانست با این حال مسیر رو به رشد را روشن و امیدوار کننده دانست.
کسانی که در جشنواره حضور پیدا میکنند، در یک بازی مخصوص به این جشنواره تا یک اسفند شرکت خواهند کرد. حسین حسینیان و یکی از بازیسازان حاضر، بر روی سن حاضر شدند و به تشریح این بازی تعاملی جالب پرداختند. البته، هم توضیح این بازی سخت بود و هم به نظر میاد انجامش مقداری برای شرکتکنندهها راحت نباشد.
اما در بخش آخر مراسم، گروه موسیقی منحصر به فردی بر روی سن حاضر شد تا یک اجرای مرتبط با حال و هوای جشنواره را به حضار تقدیم کنند. بر خلاف دیگر رویدادها که از خوانندگان پاپ و کلا مضامین غیر مرتبط استفاده میشود، این گروه موسیقی با اجرای موسیقی بازی Neverhood، خاطرات خیلی از کسانی که در سالن آمفی تئاتر بودند را زنده کردند. انصافا این اجرا در سطح بالایی قرار داشت و در نوع خود بینظیر بود.
مراسم افتتاحیه اولین دوره جشنواره بازیهای مستقل تهران، در مرحلهی اجرا بسیار بهتر از مراسمهای رسمیتر مانند جشنواره بازیهای رایانهای تهران، برگزار شد و به دور از هر گونه برنامهی جانبی یا حتی مجری که کاملا با موضوع گیم بیگانه است، اجرایی در خور توجه و گیمرپسندی را از خود به جای گذاشت. امیدواریم یک چنین رویدادها و مراسمهایی باز هم در سطح کشور رخ دهد تا به واسطهی همین مراسمها، تعامل بیشتری بین گیمرها و بدنهی اصلی صنعت بازی و سرگرمی، یعنی بازیسازان به ویژه بازیسازان مستقل، بیشتر شود. با زومجی در روزهای آینده همراه باشید تا از دیگر مراسمهای اولین جشنواره بازیهای مستقل تهران آگاه شوید. در پایین گالری کامل مراسم افتتاحیه از ابتدا تا انتها را مشاهده میکنید:
تهیه شده در زومجی