آموزش اجرای بازیهای اندروید روی ویندوز و مک
شاید دوست داشته باشید که در ابعادی چند برابر بر روی رایانه شخصی خود، به تجربه بازی Clash of Clans بپردازید؛ شاید باتری گوشی شما به اندازهای قدرت ندارد که بتوانید ساعتها با آن بازی کنید یا شاید میخواهید که در دنیای «انگری بردز» بیشتر و بیشتر غوطهور شوید.
همه این «شاید»ها را میتوانید بدون کوچکترین مشکلی برطرف کنید؛ چون مطمئنا دوای دردِ شما، یک مانیتور ۲۲ اینچ است که بر روی آن به تجربه بازیهای موبایلی بپردازید. از خود بپرسید که چرا دارید این مقاله را میخوانید؟ مطمئنا شما هم همچون خیلی از افراد دیگر، میخواهید بدانید که چگونه باید بازیهای اندروید را بر روی رایانههای شخصی اجرا کرد. پس حتما انگیزهای (چه کوچک و چه بزرگ) برای اینکار دارید. بنابراین مقدمات را آماده کنید و با زومجی همراه شوید تا لذت تجربه بازیهای اندرویدی را در ابعادی چندین و چند برابر تجربه کنید.
در ابتدای کار، روشهای بسیاری از در پیش روی خود میبینیم. روشهایی که اغلب شبیه به یکدیگر هستند. بهطور مثال میتوانید نرم افزار توسعه اندروید را (که مسلما بسیار کند است و مشکلات زیادی دارد) دانلود و استفاده کنید. یا حتی میتوانید از شبیه ساز Manymo استفاده کنید. البته میتوانید AmiDuOS را هم تهیه کنید که بسیار کارآمد است؛ اما مشکلی که دارد این است که حدودا ۱۵ دلار برای اندروید لالیپاپ و ۱۰ دلار برای اندروید کیتکَت قیمت دارد. اینها تنها تعداد اندکی از انتخابها هستند و همانطور هم که در ابتدا اشاره کردیم، روشهای بسیاری برای این کار وجود دارد. اما ما سعی میکنیم بهترینِ آنها را به شما نشان دهیم تا بدون هیچ مشکل و دردسری این مهم را امکانپذیر کنید.
برای کسانی که میخواهند راحت و بدون دردسر بازیهای اندرویدی را بر روی رایانههای شخصی اجرا کنند، ما برنامه Bluestacks را پیشنهاد میکنیم. برنامهای که طریقه استفاده از آن را در ادامه بهطور مفصل شرح خواهیم داد. Bluestacks برنامهای نسبتا سبک با محیطی زیبا است که به شما این امکان را میدهد تا بازیهای اندرویدی را بر روی ویندوز و مک بهراحتی اجرا کنید.
در ادامه مراحل اجرای بازیهای اندرویدی بر روی رایانههای شخصی، با استفاده از نرمافزار Bluestacks، را بررسی میکنیم:
BlueStacks را از وبسایت رسمی این نرمافزار، دانلود و نصب کنید. BlueStacks نرمافزار سبکی است که برای نصب آنُ اصلا اذیت نخواهید شد. میتوانید در حین نصب برنامه انتخاب کنید که آیا میخواهید نرمافزار، نوتیفیکیشنهایتان را نشان دهد یا خیر. البته انتخابهای دیگری نیز در پیش روی شما قرار میگیرد.
بعد از دانلود، نصب و اجرای برنامه، مستقیما به صفحه اصلی آن هدایت خواهید شد. در این صفحه، میتوانید تمامی برنامههایی را که نصب کردهاید مشاهده کنید. کاملا روشن است که اینجا، ماوسِ کامپیوتر، جای تاچپد گوشی را میگیرد. فراموش نکنید که برای کشیدن برنامهها به جاهای مختلف، باید روی آیکن برنامه کلیک کرده و آنرا نگه دارید. برای دسترسی به برنامهها، صفحه را به سمت چپ بکشید. البته، برای کسانی که از رایانههای شخصی استفاده میکنند که صفحه نمایش لمسی دارد، انجام این کار، تفاوت آنچنانی با گوشی موبایل ندارد.
حال شما نرمافزار را تهیه و آنرا نصب کردهاید. برای اطمینان حاصل کردن از اینکه همه چیز بین دو دستگاهتان (دستگاه اندرویدی و رایانه شخصی) هماهنگ است، نیاز دارید که حتما پلیاستورِ گوگل را نصب کنید. این امر همچنین به شما این امکان را میدهد که نرمافزارها و بازیهای مورد علاقه خود را از پلیاستور دانلود کنید.
مشخصا، انجام این کار کاملا اختیاری است. اما شاید بدانید که چرا انجام اینکار، توسط ما، توصیه میشود. نرمافزار BlueStacks از یک «اتصال ابری» برای انجام کارها استفاده میکند. اتصال ابریِ این نرمافزار باعث میشود که شما اطمینان حاصل کنید که هردو دستگاهتان کاملا همگامسازی شدهاند. این امر موجب میشود که شما خیلی سریعتر بتوانید برنامهها را بر روی رایانه شخصی خود پیکربندی کنید؛ بهعبارتی، شما بر روی دستگاه اندرویدی خود نرمافزارها را طبق سلیقه خود پیکربندی کردهاید و مطمئنا اگر بخواهید همان زمان را برای پیکربندی نرمافزارها، بر روی رایانه شخصی صرف کنید، وفت زیادی را تلف میکنید.
در جریان پیکربندی اتصال ابریِ این نرمافزار. ایمیل خود را در برنامه وارد کنید؛ بعد از آن، BlueStacks دستورالعملی را برایتان میفرستد که شما میتوانید هم از طریق دستگاه اندرویدی و هم از طریق رایانه شخصی به آن دسترسی داشته باشید. در این دستورالعمل آمده است که شما باید نرم افزار «اتصال ابری BlueStacks» را بر روی دستگاه اندرویدی خود نصب کنید و سپس کُدی را که برنامه به شما میدهد، در نسخه پیسی نرمافزار وارد کنید تا دو دستگاه همگامسازی شوند.
حتی اگر گام چهارم را هم نگذرانید، شما همچنان میتوانید از سیستم جستوجوی نرمافزار برای پیدا کردن بازیهای مورد علاقه خود در پلیاستور استفاده کنید. درواقع این نرمافزار، بهطور همزمان بین سه فروشگاهِ پلیاستور، آمازون و وانموبایل، خواسته شما را جستوجو میکند. با کلیک بر روی آیکن زیر، میتوانید به جستوجوی بازیهای موردعلاقه خود بپردازید.
بعد از پیدا کردن و نصب بازیِ موردعلاقه خود، به صفحه اصلی نرمافزار برگشته و آن را اجرا کنید. به یاد داشته باشید که نرمافزار BlueStacks هنوز هم در دست توسعه قرار دارد. و این موضوع به این معنی است که ممکن است برخی بازیها بر روی آن اجرا نشوند. پس با در نظر گرفتن این موضوع، اگر مشکلی پیش آمد بدانید که مطمئنا در بروزرسانیهای بعدی، برطرف خواهد شد.
نکته خوب و قابل توجه این است که شما میتوانید حتی با گیمپد هم به تجربه بازی با BlueStacks بپردازید. به شخصه، مشکلی در استفاده از گیمپد برایم پیش نیامد و همه چیز خیلی خوب و روان اجرا شد. اما باز هم تاکید میکنم، در نظر داشته باشید که این نرمافزار مراحل توسعه خود را سپری میکند؛ پس انتظار هرگونه مشکلی را داشته باشید.
با جرات میگویم که در بیشتر از ۸۰ درصد مواقع، اجرای بازیهای اندرویدی بر روی رایانههای شخصی با استفاده از این نرمافزار، بدون هیچ مشکلی صورت میگیرد. پس با در نظر گرفتن این موضوع، فقط میتوانیم بگوییم که از تجربه بازیهای اندرویدی در ابعادی چندین و چند برابر لذت ببرید.
اگر شما هم نرمافزارهای مناسبی همچون BlueStacks میشناسید، آن را با ما و دیگران کاربرانِ زومجی به اشتراک بگذارید.
تهیه شده در زومجی