فرق گیتار آکوستیک و کلاسیک از زبان فروشگاه سازکالا

پنج‌شنبه ۴ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۰
مطالعه 6 دقیقه
فرق گیتار کلاسیک با آکوستیک
یکی از اولین سؤال هایی که برای کسانی که می‌خواهند به‌تازگی نوازندگی گیتار را آغاز کنند پیش می‌آید، این است که چه گیتاری را تهیه کنم تا باعث پیشرفت من شود.
تبلیغات

در جواب، بسیاری از اساتید به این نکته اشاره می‌کنند که خریداری گیتار های آکوستیک یا کلاسیک می‌تواند شما را برای نوازندگی در انواع سبک ها آماده کنند. همچنین اگر شما نوازندگی را با استفاده از این دو نوع گیتار آغاز کنید، در ادامه به‌راحتی می‌توانید به نواختن گیتار بیس یا گیتار الکتریک نیز بپردازید. اما اینجا است که بسیاری از افراد گیج می‌شوند که کدام یک از این دو گیتار برای آن‌ها مناسب است؟ فرق آن‌ها در چیست و کدام یک امکان پیشرفت سریع‌تر را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد؟ در ادامه این مقاله، به تفاوت های اساسی و کوچک میان گیتار آکوستیک و کلاسیک می پردازیم تا بتوانید راحت‌تر و با اعتماد به نفس بیشتری میان این دو ساز انتخاب کنید. در ادامه با ما همراه باشید.

کپی لینک

چرا بهتر است تا با گیتار های آکوستیک و کلاسیک نوازندگی را آغاز کرد؟

با اینکه شما برای شروع نوازندگی باید به سراغ سازی بروید که به آن علاقه دارید، اما بسیاری از اساتید گیتار بر این باورند که نوازندگانی که مسیر نوازندگی خود را با گیتار های کلاسیک و آکوستیک آغاز می‌کنند، سرعت پیشرفت بهتری دارند و در ادامه به‌راحتی می‌توانند دیگر مدل‌های گیتار همانند گیتار بیس یا گیتار الکتریک را نیز یاد بگیرند. اما دلیل این موضوع این است که گیتار های آکوستیک و کلاسیک دارای سیم هایی نرم تر نسبت به گیتار الکتریک هستند و همین نکته باعث می‌شود تا شما بتوانید بیشتر تمرین های خود را انجام دهید. یکی دیگر از موضوعاتی که بسیار مهم است، این است که این گیتار ها عموما دارای قیمتی پایین‌تر نسبت به گیتار های الکتریک هستند و برای نواختن و تمرین کردن با آن‌ها نیاز به آمپلی فایر یا کارت صدا نخواهید داشت. می‌توانید به‌راحتی آن‌ها را با خود حمل کنید و در مسافرت ها نیز به تمرین ساز خود بردازید.

حال که دلیل پیشنهاد شدن گیتار های آکوستیک یا کلاسیک به نوازندگان مبتدی را متوجه شدید، بهتر است به سراغ تفاوت های اساسی این ساز ها برویم.

کپی لینک

شکل بدنه و متريال گیتار

متريالی که برای تولید گیتار های آکوستیک و کلاسیک مورد استفاده قرار می‌گیرد، در اکثر بخش‌ها کاملا یکسان است. برای تولید این ساز ها از چوب های یک تکه یا لمینت شده استفاده می‌شود که این موضوع براساس قیمت ساز نیز انتخاب می‌شوند. گیتار های گران‌قیمت با استفاده از چوب های یک تکه ساخته شده‌اند و برای تولید گیتار های ارزان‌قیمت از چوب های لمینت شده است.

اما طراحی بدنه این دو ساز به‌طور کلی با یکدیگر متفاوت است. از مشهور ترین بدنه هایی که برای گیتار های آکوستیک مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌توانیم به بدنه Dreadnought اشاره کنیم. این بدنه دارای ابعادی بسیار بزرگتر از گیتار های کلاسیک است. بنابراین اگر در سنین کم می خواهید نوازندگی گیتار را آغاز کنید، گیتار های کلاسیک از ابعاد کوچکتری بهره می‌برند. اما بسیاری از شرکت‌های تولید کننده گیتار های آکوستیک با استفاده از Cutaway ها این امکان را برای نوازندگان فراهم می‌کنند تا به‌راحتی به فرت های بالاتر دسترسی داشته باشند و بتوانند ملودی ها و سولو های مختلف را بنوازند. Cutaway ها کمتر در گیتار های کلاسیک مشاهده می‌شود و در این موضوع طراحی گیتار های آکوستیک برتری دارند.

کپی لینک

فرت بورد

یکی از مهم‌ترین قسمت های گیتار های آکوستیک و کلاسیک که نه‌تنها در نوازندگی بلکه در صدای آن‌ها نیز تاثیر بسزایی دارد، فرت بوردی است که برای این ساز ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما نکته ای که در مورد نوازندگی این گیتار ها باید در نظر داشته باشید این است که فرت بورد گیتار های کلاسیک بسیار عریض تر از گیتار های آکوستیک است. این موضوع باعث می‌شود تا نحوه آکورد گیری در این ساز ها مقداری متفاوت باشد. همچنین گیتار های آکوستیک مانند گیتار های الکتریک دارای نقاطی روی فرت بورد هستند که به شما کمک می‌کند تا فرت ها را راحت‌تر تشخیص دهید. به این نقاط اصطلاحا Inlay گفته می‌شود. در گیتار های کلاسیک Inlay ها وجود ندارند و شما با یک فرت بورد بدون نقطه طرف هستید.

سیم گیتار آکوستیک
کپی لینک

قیمت گیتار

قیمت گیتار های کلاسیک عموما کمتر از گیتار های آکوستیک است. این موضوع شاید یکی از دلایلی باشد که بسیاری از افراد برای شروع نوازندگی به سراغ گیتار های کلاسیک می‌روند اما خیلی از نوازندگان همچان خرید گیتار الکتریک را پیشنهاد می‌دهند.

کپی لینک

جنس سیم در گیتار آکوستیک و کلاسیک

حال که به تفاوت جنس سیم های این دو گیتار رسیده ایم، بهتر است تا نکته ای را به شما بگوییم تا تفاوت اساسی این دو گیتار را بهتر درک کنید. گیتار های آکوستیک و کلاسیک درواقع هر دو گیتار آکوستیک به شمار می‌روند، اما گیتار های کلاسیک به گیتار هایی گفته می‌شود که سیم های آن‌ها از جنس نایلون است و گیتار های آکوستیک به گیتار هایی گفته می‌شود که سیم های آن‌ها از جنس فلز (به‌طور اختصاصی، استیل) است. این موضوع ممکن است ابتدا شما را مقداری گیج کند اما هنگامی که به نام انگلیسی این گیتار ها نگاه کنید، این موضوع را کاملا متوجه می شوید. نام اصلی گیتار های کلاسیک، Acoustic Nylon و نام اصلی گیتار های آکوستیک، Acoustic Steel است.

می‌توانید حدس بزنید که تفاوت جنس سیم ها چه تاثیر بزرگی در صدای این گیتار ها داشته که خط تولید و نام آن‌ها به‌طور کلی از یکدیگر جدا شده است. سیم های نایلونی که برای گیتار های کلاسیک مورد استفاده قرار می‌گیرند، نه‌تنها حس متفاوتی دارند، بلکه صدایی بسیار نرم تر، دلنشین تر و به اصطلاح گرم تری تولید می‌کنند.

از سمت دیگر، سیم هایی که برای گیتار های آکوستیک مورد استفاده قرار می‌گیرد، صدایی تیز تر، کوبنده تر، بلند تر و شفاف تری تولید می‌کنند. سیم هایی که برای این گیتار ها مورد استفاده قرار می‌گیرد همواره از جنس استیل نیستند و شرکت‌های تولید کننده سیم های گیتار از متريال هایی مانند برنز و نیکل نیز برای تولید سیم های این گیتار ها استفاده می‌کنند. حسی که سیم های گیتار های آکوستیک به شما منتقل می‌کنند شباهت بسیاری به سیم های گیتار الکتریک دارد و ممکن است هنگام نوازندگی کمی انگشتانتان درد بگیرد. این نیز یکی دیگر از دلایلی است که بیشتر افراد به سراغ گیتار های کلاسیک می‌روند.

فرق گیتار آکوستیک با کلاسیک
کپی لینک

صدا و سبک گیتارها

همان‌طور که گفته شد، جنس سیم های مختلف باعث می‌شود تا صدای این گیتار ها تفاوت بسیار فاحشی با یکدیگر داشته باشند. اما با استفاده از هر کدام از این گیتار ها می‌توانید در چه سبک هایی به نوازندگی بپردازید؟

اگر شما طرفدار سبک موسیقی ای هستید که گروه Gypsy King می نوازد، بهتر است به سراغ خرید گیتار های کلاسیک بروید. همچنین با استفاده از این گیتار ها می‌توانید قطعات کلاسیک را به بهترین شکل ممکن بنویسید. دیگر سبک هایی که با استفاده از گیتار های کلاسیک نواخته می‌شوند، سبک پاپ و فلامنکو است که طرفداران بسیاری دارد.

اما به جز این ها، تقریبا تمامی گروه هار موسیقی دیگر از گیتار های آکوستیک برای ضبط یا ساخت آهنگ های خود استفاده می‌کنند. برای مثال در سبک هایی مانند بلوز، کانتری، راک و حتی متال و پاپ از گیتار های آکوستیک استفاده می‌شود. بنابراین اگر می خواهید در این سبک ها به نوازندگی بپردازید، بهتر است تا یک گیتار آکوستیک تهیه کنید.

کپی لینک

بهترین گزینه ها برای خرید

کپی لینک

گیتار کلاسیک

اما حال که تصمیم خود را برای خرید یکی از این گیتار ها گرفته اید، می‌خواهیم گیتار هایی را در هر کدام از این دو دسته به شما معرفی کنیم که برای شروع نوازندگی بسیار مناسب هستند.

برای خرید گیتار های کلاسیک می‌توانید به سراغ یکی از دو گیتار Yamaha C70و یا گیتار بسیار محبوب Yamaha C40 بروید. یاماها C40 یکی از محبوب‌ترین گیتار های کلاسیک چند سال اخیر است که بسیاری از نوازندگان مبتدی با آن شروع کرده‌اند و سال‌ها از آن برای تمرین استفاده کرده‌اند. چوب های با کیفیت و سخت‌افزار بسیار خوش ساخت این گیتار آن را به گزینه ای تبدیل کرده است که می‌توانید در سبک های فلامنکو، کلاسیک و پاپ از آن استفاده کنید.

کپی لینک

گیتار آکوستیک

برای گیتار آکوستیک پیشنهاد ما به شما دو گیتار Ibanez PF15و Cort AD810 است. این گیتار ها نه‌تنها از قیمت بسیار خوبی برخوردار هستند، بلکه کیفیت ساخت بسیار بالایی داشته و صدای زیبایی را در اختیار شما قرار می‌دهند.

سخن پایانی

با اینکه بهترین راه برای خرید گیتار، تست کردن گیتار های مختلف است که شما می‌توانید علاوه‌بر مشاهده قیمت گیتار سازکالا اقدام به تست آن کنید، اما با استفاده از نکاتی که در این مقاله گفته شد می‌توانید به‌راحتی نسبت به خرید اولین گیتار خود اقدام کنید و خریدی لذت بخش را تجربه کنید.

پایان رپورتاژ آگهی/.

این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و زومجی هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات