رونمایی سامسونگ از تبلت پرچمدار گلکسی تب اس ۸ اولترا

چهارشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۷
مطالعه 5 دقیقه
نمای جلو تب اس ۸ اولترا سامسونگ
سامسونگ در جریان رویداد آنپکد، از تبلت‌های جدیدش رونمایی کرد که گلکسی تب اس ۸ اولترا بزرگ‌ترینِ آن‌ها به‌حساب می‌آید.
تبلیغات

امروز قطعاً روز بزرگی برای سامسونگ و هوادارانش محسوب می‌شود؛ زیرا دقایقی پیش، این شرکت تازه‌ترین دستاوردهای سخت‌افزاری‌اش را در نخستین رویداد آنپکد ۲۰۲۱ رونمایی کرد؛ رویدادی که در آن، کانون توجه سامسونگ به معارفه‌ی نسل جدید گوشی‌های هوشمند سری «S» معطوف بود. در کنار آن، خانوادهگلکسی تب اس ۸نیز به‌عنوان یکی از برترن تبلت‌های بازار مبتنی بر سیستم‌عامل اندروید معرفی شدند.

جدیترینتبلت‌های سامسونگشامل سه مدل معمولی، پلاس و اولترا هستند. گلکسی تب اس ۸ اولترا بالارده‌ترین تبلت از این خانواده محسوب می‌شود که قصد دارد با ارائه نمایشگر غول‌آسا و سخت‌افزاری درخور شکاف میان تبلت‌های اندرویدی را با آیپدهای اپل به حداقل برساند.

کپی لینک

طراحی و نمایشگر

به‌نظر می‌رسد که زبان طراحی گلکسی تب اس ۷ به‌قدری خوب بوده است تا سامسونگ را مجاب کند که امسال نیز از شاسی و بدنه‌ای کاملاً آلمینیومی با لبه‌های تخت و تراش خورده به‌عنوان اسکلت‌بندی دستگاه برای پنهان کردن سخت‌افزار استفاده کند. این طراحی به‌نوعی ما را یادآیپدهای اپلنیز می‌اندازد. بااین‌حا تفاوت‌هایی نیز وجود دارد.

تبلت یادشده با ابعاد ۳۲۶.۴ در ۲۰۸.۶ در ۵.۵ میلی‌متر پذیرای نمایشگر بسیار بزرگ ۱۴٫۶ اینچی از نوع Super AMOLED با رزولوشن +WQHD (یا ۱۸۴۸ × ۲۹۶۰ پیکسل) و قابلیت پشتیبانی از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز است. سامسونگ می‌گوید که این نمایشگر با تراکم پیکسلی ۲۴۰ پیکسل بر هر اینچ، بهترین گزینه برای غوطه‌ور شدن کاربران در محتوای بصری با کیفیت است. از سوی دیگر پشتیانی از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، تجربه دل‌نشینی را از تعامل با رابط کاربری به‌ارمغان می‌آورد.

علاوه‌بر مشخصات نمایشگر، به‌نظر می‌رسد که حاشیه‌ها نیز به‌طور درخوتوجهی کاهش یافته‌اند و به همین منظور، سامسونگ در اقدامی غیر مرسوم از ناچ در قسمت جانبی نمایشگر برای پنهان کردن دوربین سلفی دوگانه استفاده کرده است. رویکرد یادشده ممکن است مورد استقبال بسیاری از کاربران نباشد؛ اما سبب شده است بالارده‌ترین تبلت کهکشانی با کمترین افزایش ابعاد شاسی، به نمایشگر بزرگ‌تری مجهز شود.

در پنل پشتی، آنتن‌های ارتباطی در قسمت تلاقی فریم بالایی و پایینی با پنل به چشم می‌خورند؛ اما این سبب نشده است که از سادگی یا منیمال بودن زبان طراحی کاسته شود.

قسمت پشتی تب اس ۸ اولترا سامسونگ
کپی لینک

دوربین

در تبلت‌ معمولاً دوربین از اولویت کم‌تری در مقایسه با گوشی‌ هوشمند برخوردار است و شرکت‌ها تبلت‌ها را به دوربین سطح بالایی مجهز نمی‌کنند؛ اما این بخش می‌تواند برای عده‌ای از افراد که به‌دنبال ثبت وقایع، اسکن فایل‌ها و... هستند بسیار مفید و مهم باشد. مانند سایر مدل‌های این خانواده، گلکسی تب اس ۸ اولترا نیز برای ثبت وقایع به دوربین دوگانه در ماژولی به شکل کپسول مجهز شده است.

نخستین دوربین مبتنی‌بر لنز واید با حسگر ۱۳ مگاپیکسلی و گشودگی دیافراگم f/2.0 است و دوربین دوم با لنز اولتراواید با حسگر ۶ مگاپیکسلی و گشودگی دیافراگم f/2.2 آن را همراهی می‌کند. این دوربین می‌تواند ویدئو 4K را حداکثر سرعت ۶۰ فریم و ویدئوهای 8K را با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه ثبت کند و به‌طورکلی، عملکرد قابل‌قبولی را در کلاس تبلت‌ها ارائه دهد. درواقع، این نخستین بار است که در تبلت‌های بازار شاهد پشتیباینی از فیلم‌برداری رزولوشن 8k خواهیم بود.

در نمای جلویی دستگاه دو دوربین سلفی ۱۲ مگاپیکسلی (واید و اولتراواید) با لنز استاندارد و گشودگی دیافراگم f/2.2 و f/2.4 در ناچ پنهان شده‌اند که ظاهراً می‌تواند عمق سوژه را تشخیص دهند.

کپی لینک

سخت‌افزار و باتری

در بخش سخت‌افزار، سامسونگ سه گزینه ۸، ۱۲ و ۱۶ گیگابایت حافظه رم را برای گلکسی تب اس ۸ اولترا درنظر گرفته که با ۱۲۸، ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایت حافظه ‌‌ی ذخیره‌سازی قابل پیکربندی است. افزون‌براین، کاربران می‌توانند از حافظه‌های جانبی میکرو اس‌دی تا ظرفیت یک ترابایت نیز بهره‌مند شوند. قلب تپنده این دستگاه را تراشه اسنپدراگون ۸ نسل یک تأمیین می‌کند که درواقع قدرتمندترین تراشه کوالکام تا بدین لحظه محسوب می‌شود.

سامسونگ مدعی است که پردازنده گلکسی تب اس ۸ اولترا عملکرد بی‌بدیلی در پردتزش های سنگین نرم‌افزاری خواهد داشت. جالب است بدانید که اسنپدراگون ۸ نسل یک اولین تراشه از این خانواده محسوب می‌شود که از ریزمعماری آرم V9 بهره می‌گیرد.

واحد پردازنده مرکزی هشت‌هسته‌ای جدید که کوالکام تنها آن را Kryo می‌نامد، برای نخستین‌بار به یک هسته‌ی Cortex-X2 با فرکانس ۳٫۰ گیگاهرتز مجهز شده و در کلاسترهای بعدی به ترتیب از سه هسته‌ی کورتکس A710 با فرکانس ۲٫۵ گیگاهرتز و چهار هسته‌ی کم‌مصرف کورتکس A510 با سرعت ۱٫۸ گیگاهرتز بهره گرفته است. علاوه‌براین، تراشه جدید با توجه به فرایند چهارنانومتری ساخته شده که روی کاغذ بهره‌وری انرژی و قدرت بیشتری را نوید می‌دهد.

کره‌ای‌ها وظیفه تأمین انرژی این تبلت کهکشانی جدید را به باتری ۱۱۲۰۰ میلی‌آمپرساعتی محول کرده‌اند که از قرار معلوم، از فناوری Super Fast Charging 2.0 نیز پشتیبانی می‌کند؛ بدین معنی که تبلت یادشده می‌تواند ازطریق تنها درگاه USB 3.2 خود، با حداکثر سرعت ۴۵ وات شارژ شود.

مانند دو عضو دیگر این خانواده، گلکسی تب اس ۸ اولترا نیز برای بخش محتوای صوتی باکیفیت از چهار اسپیکر استریو AKG با قابلیت پشتیبانی از دالبی اتموس قدرت می‌گیرد و سه میکروفن نیز به‌منظور حذف نویز محیط آن‌ها را در تماس‌های ویدئویی همراهی خواهند کرد.

تب اس ۸ اولترا سامسونگ به همراه داک
کپی لینک

کاور و قلم S Pen

علاوه‌بر خود دستگاه، سامسونگ از یک کیس جدید به‌نام book Cover Keybord نیز رونمایی کرده است که به‌صورت هوشمند به آهن‌رباهای تعبیه شده در فریم جانبی دستگاه متصل می‌شود و به‌نوعی، تبلت را به شکل‌وشمایل اولترابوکی با نمایشگر بسیار بزرگ تبدیل می‌کند. کیس یادشده متشکل از دو بخش صفحه‌کلید و بخش محافظ پنل پشتی است. بخش صفحه‌کلید شامل ترک‌پد نیز می‌شود؛ درحالی‌که بخش محافظ دارای استندی مشابه سرفیس‌های مایکروسافت است.

علاوه‌براین، تمامی مدل‌های گلکسی تب اس ۸ دارای S Pen جدید هستند که خوشبختانه همراه با تبلت‌ها دردسترس خواهد بود. سامسونگ می‌گوید که تأخیر فرامین قلم به‌طرز چشمگیری کاهش یافته و اکنون به ۲.۸ میلی‌ثانیه رسده است. نرخ تأخیر بسیار کم و نمایشگر ۱۲۰ هرتزی سبب می‌شود که کاربران تجربه فوق‌العاده‌ای در استفاده از قلم داشته باشند و طراحی‌های خود را با دقت کم‌نظیری انجام دهند.

قیمت یکی از مؤلفه‌های مهم در انتخاب هر محصولی محسوب می‌شود و طبیعتا گلکسی تب اس ۸ اولترا نیز از این قاعده مستثنی نیست. قیمت مدل اولترای گلکسی تب اس ۸ از ۱۰۹۹ دلار برای مدل وافای آغاز می‌شود. علاقه‌مندان می‌توانند تبلت یادشده را تنها در گزینه‌ی رنگی گرافیتی خریداری کنند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات